«Θα αποδώσω καλύτερα στη φυσική μου θέση»

«Θα αποδώσω καλύτερα στη φυσική μου θέση»

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί μίλησε για την αλλαγή προπονητή αλλά και τους στόχους του Δικέφαλο τη νέα σεζόν.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί βρέθηκε μια ανάσα από τη μεταγραφή του στη Σταντάρ Λιέγης τον Ιούνιο, αλλά τελικά η μετακίνηση χάλασε και έμεινε στον ΠΑΟΚ.

Ο Μαροκινός μίλησε στο «PAOK24» για τη νέα χρονιά και την προσπάθεια που κάνει για να μπορέσει να αποφύγει τους τραυματισμούς ώστε να βοηθήσει τον Δικέφαλο παίζοντας στην κανονική του θέση, στον άξονα στα χαφ και όχι πλάγια…

Αναλυτικά όσα είπε:

– Νέα χρονιά, καινούργιος προπονητής ξαφνικά, πως το αντιμετώπισες όλο αυτό το σκηνικό που δημιουργήθηκε;

«H νέα χρονιά δεν ξεκίνησε θετικά από τη στιγμή που έφυγε ο κόουτς και κανένας μας δεν το περίμενε. Είναι μία απόφασή του που πρέπει να σεβαστούμε, αλλά ουσιαστικά ξεκινάμε από το μηδέν. Νέος προπονητής, νέες ιδέες, νέο στυλ παιχνιδιού. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να κατανοήσουμε και να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που θέλει ο νέος προπονητής».

-Είστε έτοιμοι να στηρίξετε τον προπονητή μέχρι να βγει στο γήπεδο αυτό που ζητάει;

«Είμαστε έτοιμοι, έχουμε δείξει πως το γκρουπ παίζει πάντα στο 100% της συγκέντρωσης, απλά αυτή τη φορά πρέπει να λειτουργήσουμε γρήγορα για να είμαστε έτοιμοι στο παιχνίδι που έρχεται. Έχουμε μεγάλο κίνητρο γιατί μπορεί και να είναι το πιο σημαντικό της σεζόν έτσι όπως είναι τα πράγματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και με πίστη πως μπορούμε να περάσουμε».

– Μέχρι τώρα ήταν σε μία ομάδα που πίστευε στο πλάνο της γιατί αυτό έφερε διακρίσεις. Σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις με τον Αμπέλ Φερέιρα, έχεις διακρίνει αυτό που θέλει να πετύχει; Πιστεύεις σε αυτό το πλάνο παιχνιδιού;

«Πιστεύω πως ο προπονητής δεν θα αλλάξει τα πάντα γιατί η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια κέρδιζε παντού. Θα δει απλά τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Δε νομίζω πως το στυλ παιχνιδιού μας θα αλλάξει πολύ. Δεν ήμασταν τέλειοι παρότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Ότι μπορούμε να βελτιώσουμε θα είναι καλό. Και στο τακτικό κομμάτι, αλλά και στο τεχνικό, έχουμε πράγματα να μάθουμε και αυτό ίσως αποδειχτεί καλό στη διάρκεια».

– Δύο φορές σε έχουμε αποχαιρετήσει και όμως είσαι ακόμα εδώ..

«Είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ, δίνω τα πάντα, είμαι εδώ, προπονούμαι, βοηθάω την ομάδα να γίνει καλύτερη, κάνω ότι μπορώ. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει, όμως όσο είμαι εδώ, να είστε σίγουροι πως θα είμαι συγκεντρωμένος στο 100%. Περιμένω το πρώτο επίσημο παιχνίδι με αγωνία».

– Σε βλέπουμε σε νέο ρόλο, έναν ρόλο που ο Λουτσέσκου δεν σε χρησιμοποίησε σχεδόν ποτέ. Αισθάνεσαι καλύτερα πλέον;

«Βεβαίως αισθάνομαι πιο άνετα σε αυτή τη θέση απ’ ότι στα πλάγια. Και ο πρώην προπονητής ήξερε πως δυσκολεύομαι στα πλάγια όμως μου ζήτησε να παίξω εκεί γιατί έτσι το σκεφτόταν και δεν είχα πρόβλημα. Δεν θα επιβάλλω εγώ αυτό που με βολεύει σε αντίθεση με αυτό που θέλει ο προπονητής μου.

Η αλήθεια είναι όμως πως είμαι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ανάγκη να έρχεται πολλές φορές σε επαφή με τη μπάλα για να βρει ρυθμό, ενώ δυσκολεύομαι και όταν έχω πλάτη στην αντίπαλη εστία, σε αντίθεση με τον σημερινό μου ρόλο που έχω εικόνα του γηπέδου. Για παράδειγμα ο Μπίσεσβαρ έχει τα στοιχεία να παίξει στις θέσεις που ήμουν εγώ, όμως για μένα ήταν κάτι πολύ ξένο. Τώρα λοιπόν αισθάνομαι καλύτερα, πρέπει να βελτιωθώ γιατί πέρασε καιρός που έπαιζα έτσι, όμως σημασία έχει πως το διασκεδάζω περισσότερο».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι αλλά και της ομάδας;

«Έχουμε τους ίδιους στόχους για τις εγχώριες διοργανώσεις, όμως αν θέλουμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω, πρέπει να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι κάτι φανταστικό να μπούμε στους ομίλους, το θέλουμε εμείς, το θέλει ο κόσμος, το θέλει ο πρόεδρος, είναι κάτι που θα μας αλλάξει την ψυχολογία.

Ο ΠΑΟΚ δεν το κατάφερε ποτέ και είναι σημαντικό να το πετύχουμε. Προσωπικά, θέλω να έχω λιγότερους τραυματισμούς γιατί αυτοί με πήγαν πίσω. Αν είμαι πιο τυχερός από τις προηγούμενες χρονιές, είμαι σίγουρος πως θα έχω καλύτερες εμφανίσεις και θα είμαι πιο σημαντικός για την ομάδα μου. Είναι ο νούμερο ένα στόχος μου, δουλεύω πάνω σε αυτό και πραγματικά ελπίζω να μην συνεχιστεί η ατυχία των προηγούμενων ετών».

-Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια, τους απελευθερώνει; Τους δίνεται η ευκαιρία να παίξουν με λιγότερη πίεση;

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Δεν μπορούμε να μπούμε στη σεζόν χαλαροί γιατί θα το πληρώσουμε. Πρέπει να κάνουμε ότι και πέρυσι. Η πίεση θα υπάρχει πάντα στον ΠΑΟΚ και πρέπει να είναι δημιουργική. Είμαστε φαβορί μαζί με τον Ολυμπιακό».

-Φέτος θα υπάρχει VAR. Το έχεις σκεφτεί;

«Δεν είμαι φανατικός υπέρ του VAR. Στην Ελλάδα όμως είναι απαραίτητο, γίνονται πολλά σημαντικά λάθη. Το VAR θα μειώσει τα λάθη, θα μειώσει την πίεση που ασκείται στους διαιτητές και θα τους βοηθήσει να αποδώσουν καλύτερα. Γενικά θα μειώσει την κουβέντα για τις αποφάσεις και ο κόσμος θα ικανοποιηθεί περισσότερο παρατηρώντας αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι ομάδες μέσα στο γήπεδο».

-Πέρυσι νταμπλ, αλλά κακή εικόνα στην Ευρώπη. Έχεις καταλάβει γιατί συνέβη αυτό;

«Είναι δύσκολο να απαντήσεις. Μάλλον ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ήμασταν καλά. Μετά πέσαμε. Ίσως ήταν μεγάλη η απογοήτευση του αποκλεισμού από την Μπενφίκα. Δεν μπορέσαμε μάλλον να το αποδεχτούμε. Το είχαμε πάθει και με τη Νάπολι με πολύ καλή παρουσία στην Ιταλία, αλλά πολύ κακή στην Ευρώπη. Είναι η ευκαιρία φέτος να μας μάθει η Ευρώπη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ