Ολυμπιακός: Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο… μικροσκόπιο

Ολυμπιακός: Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο… μικροσκόπιο

Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ένας παίκτης με αποδεδειγμένη εκτελεστική δεινότητα, ο οποίος μετράει σχεδόν 20 γκολ μέσο όρο την τελευταία δεκαετία. Ο Μαροκινός ήρθε στον Ολυμπιακό ώστε να αξιοποιήσει τον δημιουργικό οίστρο των συμπαικτών του.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αποτελεί την τελευταία χρονικά μεταγραφή του Ολυμπιακού και έρχεται στους «ερυθρόλευκους» προκειμένου να λύσει την επιθετική δυστοκία που παρουσίασε η ομάδα κατά διαστήματα την περσινή σεζόν.

Ο Μαροκινός μετράει περίπου 20 γκολ κατά μέσο όρο ανά χρονιά την τελευταία δεκαετία, αγωνιζόμενος κατά σειρά σε Γαλλία με τη φανέλα της Καέν, Ισπανία με την Γρανάδα και την τελευταία τριετία στο Κατάρ με την Αλ Ντουχαϊλ.

Κορυφαία του χρονιά επί ευρωπαϊκού εδάφους, η σεζον 2010-11, όπου με την νεοφώτιστη τότε Καέν, μέτρησε 17 γκολ και 5 ασίστ σε 39 συμμετοχές (38 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο).

Όσον αφορά την τελευταία τριετία της καριέρας του; Σίγουρα το πρωτάθλημα του Κατάρ  δεν μπορεί να συγκριθεί με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές λίγκες, τα 89 γκολ σε 72 συμμετοχές που πέτυχε ωστόσο, αποτελούν σίγουρα μια εντυπωσιακή επίδοση.

Το… αγαπημένο μέρος του 32χρονου φορ είναι μέσα στην περιοχή του αντιπάλου, εκεί όπου βρίσκει με άνεση ελεύθερους χώρους, καταφέρνει και απομακρύνεται με ευκολία από τον αντίπαλο, παίρνει τις κατάλληλες θέσεις και ολοκληρώνει με ευκολία της φάσεις, συνήθως με μία επαφή και με τα δύο πόδια, καταγράφοντας εξαιρετικά στατιστικά.

Εξαιρετικός και όταν βγαίνει εκτός περιοχής, προσπαθώντας όταν δεν έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει ο ίδιος, να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τους συμπαίκτες του.

Όπως κάθε ποδοσφαιριστής που επανέρχεται στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την εμπειρία της Ανατολής, χρειάζεται κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για να επανέλθει σε ανταγωνιστικό επίπεδο, έτσι και ο Ελ Αραμπί θα χρειαστεί λίγο χρόνο ώστε να έρθει στην κατάσταση που απαιτεί το κλαμπ και ο Πέδρο Μάρτινς.

Δείτε ένα βίντεο με τα δυνατά και αδύνατα σημεία του Μαροκινού, το οποίο επιμελήθηκε το repress.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ