Αντριάν Ταβάρες για τον Ολυμπιακό (vids)

Αντριάν Ταβάρες για τον Ολυμπιακό (vids)

Ποιος είναι ο 25άχρονος Βραζιλιάνος μέσο-επιθετικός που σύμφωνα με τους Ελβετούς προτάθηκε στους Ερυθρόλευκους του Πέδρο Μαρτίνς.

Λίγο από όλα. Ένας Βραζιλιάνος από εκείνους που έχοντας εφόδιο την υψηλή τεχνική κατάρτιση, ταξιδεύει στο ποδόσφαιρο με «πάσο» από εκείνα που τον βολεύουν παντού, σε ένα ρόστερ.

Στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στο «10». Λίγα βήματα πιο πίσω ως δημιουργικός χαφ σε 4-3-3. Λίγα πιο μπροστά μιας και έχει μπόλικες συμμετοχές ως τώρα στην καριέρα του σαν δεύτερος επιθετικός. Ναι, λίγο από όλα. Αυτή είναι η «γκάμα» του Αντριάν σε μια πρώτη ανάγνωση. Του 25άχρονου άσου της Σιόν, που σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελβετία προτάθηκε τις τελευταίες ημέρες στον Ολυμπιακό που δεδομένα έχει τα μάτια του ανοιχτά στην αγορά. Πολλώ δε μάλλον μετά τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη που θέτει νοκ άουτ τον αρχηγό τουλάχιστον ως τις αρχές του 2020.

Αν είναι όντως ο Αντριάν μια περίπτωση που απασχολεί σοβαρά, ή που έστω βρίσκεται στη λίστα του Πέδρο Μαρτίνς; Προφανώς δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Η πληροφορία που μεταφέρουμε είναι συγκεκριμένη. Στην Ελβετία υπάρχει αυτό το σενάριο «πρότασης» για τον συμπαίκτη του Παϊτίμ Κασάμι. Για τον Αντριάν που την περασμένη σεζόν πέτυχε 7 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ σε 21 συμμετοχές.

Ο συγκεκριμένος μέχρι πριν από μερικά χρόνια, έδινε την εντύπωση πως βάζει τον πήχη της καριέρας του σαφώς ψηλότερα από την ελβετική ομάδα που αγωνίζεται σήμερα. Παιδί της Φλαμένγκο, με συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδας της Βραζιλίας. Τον απέκτησε με δανεισμό η Κάλιαρι (5 συμ) το 2014, σε ηλικία 20 ετών. Ακολούθησαν δανεισμοί στη Λιντς (13 συμ, 2 ασ), τη Ναντ (30 συμ, 7 γκολ, 2 ασ) ως ότου η Σιόν (41 συμ, 14 γκολ, 4 ασ)το καλοκαίρι του 2017 να τον κάνει δικό της από την ελεύθερη αγορά.

Το συμβόλαιο του στην Ελβετία, ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι. Η χρηματιστηριακή του αξία κυμαίνεται κάπου στα 2 εκατ ευρώ. Ξαναλέμε πως δεν προκύπτει ως τώρα αν οι Πειραιώτες όντως ασχολούνται με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Έν έτη 2012 ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά «φόρουμ» της Λατινικής Αμερικής έγραφε για τον 17άχρονο τότε Αντριάν Ταβάρες ότι «υπάρχει η φήμη πως μόλις κλείσει τα 18 του χρόνια, θα μετακομίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα παρόμοιο deal με αυτό που έκανε η Φλαμένγκο για την παραχώρηση του Ράφαελ και του Φάμπιο στην Αγγλική ομάδα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ένα… τρικ για κάθε κατάσταση: Σκοράρει καλά, έχει τα μάτια του ανοιχτά στις ασίστ. Αν δεν μετακομίσει στο Μάντσεστερ μπορεί να μείνει στη Φλαμένγκο ως τα 19 του όπως ο Νεϊμάρ προκειμένου να αποκτήσει την εμπειρία. Όπως και να έχει αξίζει να δεις αυτόν τον μικρό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ