Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αυγενάκη με τον Γιάννη Αλαφούζο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αυγενάκη με τον Γιάννη Αλαφούζο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, κατόπιν επιθυμίας του τελευταίου.

Συνεχίζεται το μπαράζ επαφών του Λευτέρη Αυγενάκη με φορείς και πρόσωπα που εμπλέκονται στον επαγγελματικό Αθλητισμό. Από τις πρώτες μέρες μετά τον διορισμό του ο υφυπουργός Αθλητισμού, έχει συναντηθεί με πολλούς προέδρους Ομοσπονδιών και σωματείων και αυτό δείχνει πως θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα καθώς τα μέτωπα στον ελληνικό Αθλητισμό είναι πολλά και «καυτά».

Σειρά σήμερα είχε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος ήταν αυτός που επεδίωξε τη συνάντηση, που έγινε όπως αναφέρεται έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Με τους δύο άνδρες να συνοδεύουν ο νομικός εκπρόσωπος του Αυγενάκη, Αχιλλέας Τσιχτσής αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Στη μιάμιση σχεδόν ώρα που διήρκεσε η συνάντηση, τέθηκαν επί τάπητος πολλά από τα θεσμικά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με πρώτο και καλύτερο εκείνο της βίας και των τρόπων σταδιακής και αποτελεσματικής αντιμετώπισή της.

Ο κ. Αλαφούζος προχώρησε σε κατάθεση υπομνήματος στο οποίο περιέχονται οι θέσεις και οι προτάσεις του, ώστε να ληφθούν υπόψιν στον ευρύτερο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με όλα τα εμπλεκόμενα μέτωπα. Εκεί γίνεται μάλιστα και ειδική αναφορά στη σημασία της άμεσης αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των συστημάτων ασφαλείας του ΟΑΚΑ, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του Παναθηναϊκού εκεί.

«Τα κρούσματα γηπεδικής βίας, άλλωστε, έχουν πολλαπλώς απασχολήσει τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια κι έχει πέσει θύμα της αναποτελεσματικής αντιμετώπισής τους με σοβαρές, αγωνιστικές και οικονομικές συνέπειες» ανέφερε σχετικά ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΠΑΕ.

Επίσης έγινε κουβέντα και για το φλέγον θέμα των τηλεοπτικών, εστιάζοντας στην εκκρεμότητα της ΕΡΤ και αρκετών ΠΑΕ, με τους εκπροσώπους του τριφυλλιού να εκφράζουν την αγωνία τους για την ομαλή και ανταγωνιστική διεξαγωγή του πρωταθλήματος, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι έχουν εξασφαλισμένο τηλεοπτικό πάροχο. Ο κ. Αυγενάκης άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα θέματα που έθιξαν οι δύο παράγοντες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Όπως προαναφέραμε συνεχίζεται ο… μαραθώνιος συναντήσεων με άλλους σημαντικούς φορείς, αφού τη Δευτέρα (5/8) θα έχει τριπλή συνάντηση με τους κ. Φούσεκ (FIFA), Γραμμένο (πρόεδρο ΕΠΟ) και Λυσάνδρου (αντιπρόεδρο ΕΠΟ και πρόεδρο της Super League) με τους οποίους αναμένεται να γίνει συζήτηση εκ βάθρων όσον αφορά το κανονιστικό πλαίσιο των ποινών στα πρωταθλήματα, ενώ έπεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και η ευρεία σύσκεψη με το συναρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Άμεσος στόχος είναι, όλης αυτής της δράσης και τω πρωτοβουλιών του υφυπουργού Αθλητισμού είναι μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων, να έχουν ψηφιστεί και να είναι έτοιμα προς εφαρμογή τα πρώτα μέτρα, που θα κάνουν έκδηλη την αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και όλα αυτά με κοινό γνώμονα την επιστροφή της οικογένειας στα γήπεδα ώστε να γίνουν οι κερκίδες αυτό που ήταν πριν από αρκετά πλέον χρόνια. Ένας τόπος ψυχαγωγίας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ