Ελεύθερος ο Γκιγιέρμε Αράνα (και) για τον ΠΑΟΚ!

Ελεύθερος ο Γκιγιέρμε Αράνα (και) για τον ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται εδώ και αρκετό καιρό για τον 22χρονο Βραζιλιάνο της Σεβίλλης, Γκιγιέρμε Αράνα, με τις τελευταίες εξελίξεις στον ισπανικό σύλλογο, να δίνουν ελπίδες για την μετακίνηση του παίκτη στον «Δικέφαλο».

Ο ΠΑΟΚ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αντελίνο Βιεϊρίνια, «βγήκε» στην αγορά, προκειμένου, να αποκτήσει αριστερό μπακ. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με τον Άγιαξ, ο νέος προπονητής του «δικεφάλου» χρησιμοποίησε τον Δημήτρη Γιαννούλη, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα αποκτηθεί παίκτης για την αριστερή οπισθοφυλακή.

Όπως σας είχε αποκαλύψει το «10», το όνομα που προτάθηκε από τον Ιούλιο, ήταν ο αριστερός μπακ της Σεβίλλης, Γκιγιέρμε Αράνα, ο οποίος μετακινήθηκε πριν 1,5 χρόνο στους Σεβιγιάνους από την Κορίνθιανς. Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου, μάλιστα, είχε κοστίσει 11 εκατ. ευρώ, αλλά στην Ανδαλουσία δεν βρήκε ποτέ τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής. Η παραμονή του Σέρχιο Εσκουδέρο και  η απόκτηση του Σέρχιο Ρεγκιλόν από την Ρεάλ Μαδρίτης, εκμηδένισε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες να βρει χώρο στην ενδεκάδα ο 22χρονος Βραζιλιάνος.

Η Σεβίλλη, αποφάσισε να βάλει πωλητήριο στον ποδοσφαιριστή, τον έθεσε εκτός προπονήσεων, με αποτέλεσμα η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ να γίνεται ακόμα πιο εφικτή. Πρόκειται για μια σπουδαίας «πάστας» ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα προσφέρει αρκετά εάν αποκτηθεί. Σαφώς όμως, η περίπτωσή του είναι δύσκολη, καθώς εάν μείνει ελεύθερος θα μπουν στο «χορό» της απόκτησής του και άλλοι σύλλογοι.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός διευθυντής της Σεβίλλης, Μόντσι και οι διοικούντες των Ανδαλουσιανών προχώρησαν σε μια «ντουζίνα» από προσθήκες, ξοδεύοντας πάνω από 100 εκατ. ευρώ. 10 νέοι παίκτες έφτασαν στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», με αποτέλεσμα να γίνουν αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «περισσεύουν» αρκετοί, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στον Λοπετέγκι και τους ιθύνοντες των Ισπανών.

Οι Γκιγιέρμε Αράνα, Ρόκε Μέσα και Γιορίς Γκανιόν, βρίσκονται εκτός ομάδας και κάνουν ατομικό πρόγραμμα, μέχρι ο σύλλογος να βρει ομάδες για να τους παραχωρήσει. Η Σεβίλλη, έχει περιθωριοποιήσει τους τρεις παίκτες, κάτι που σύμφωνα με τον Σύνδεσμο αμειβομένων ποδοσφαιριστών είναι παράνομο. Συγκεκριμένα ο Αράνα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022, ο Μέσα έως το 2021 και ο νεαρός Γάλλος, Γκανιόν, μέχρι το 2023.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ισπανών ποδοσφαιριστών (Asociación de Futbolistas Españoles), ο τρόπος με τον οποίο αποκλείει από τις δραστηριότητες της ομάδας τους τρεις ποδοσφαιριστές, είναι παράνομος. Πρόεδρος του συνδέσμου, είναι ο γνωστός από το πέρασμά του από τον Άρη, Νταβίντ Αγκάνθο, ο οποίος δήλωσε ότι ερευνά την υπόθεση, αλλά και τους νομικούς δρόμους που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών.

«Αποτελεί παραβίαση των συμβολαίων αυτή η απόφαση, θα μπορούσε απλώς ο σύλλογος να τερματίσει τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και να τους αφήσει ελεύθερους. Τέτοια ζητήματα συμβαίνουν κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να λυθούν», υπογραμμίζουν ορισμένα στελέχη του σωματείου.

Σε περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές απευθυνθούν στην ένωση, ο σύνδεσμος καλεί το κλαμπ σε απολογία για να λυθεί το θέμα, δίνοντας 24 ώρες διορίας ώστε να το διευθετήσει. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί, τότε η επιθεώρηση μπορεί να λύσει μόνη της το θέμα, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να κερδίσουν την «ελευθερία» τους. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες, με τις πιθανότητες να μείνει ελεύθερος ο Βραζιλιάνος να είναι αρκετές, ανοίγοντας τον δρόμο για την μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ