Το τελικό μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού και οι πιθανότητες -ως και- για τρεις κινήσεις…

Το τελικό μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού και οι πιθανότητες -ως και- για τρεις κινήσεις…

Οι αποφάσεις του Μαρτίνς, και οι μεγάλες απαιτήσεις σε μια σεζόν που έχει μπροστά άλλα 50 ματς! Τέσσερις υποψήφιοι για τρεις θέσεις. Και… ραντεβού στο Μονακό.

Και όπως ήταν αναμενόμενο. Η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ άνοιξε την όρεξη στο μεγάλο λιμάνι. Για την δημιουργία ενός ακόμη πιο ανταγωνιστικού ρόστερ, με περισσότερο «βάθος» και ποιότητα. Ο Ολυμπιακός έχει μπει στον πειρασμό της επιπλέον ενίσχυσης και στα επόμενα 24ώρα όπως φαίνεται προκύπτει πεδίο για μπόλικες μεταγραφικές ιστορίες. Πεδίο που χωρά ως και ακόμη 3 προσθήκες στο ρόστερ του Πέδρο Μαρτίνς.

Ποια είναι τα δεδομένα; Οι Ερυθρόλευκοι φυσικά δεν θυμήθηκαν σήμερα τις μεταγραφές. Απλώς όλο αυτό το διάστημα των αναμετρήσεων των προκριματικών, κινούνταν με πολύ προσοχή για να μην ταράξουν τα νερά. Έχουν ήδη μια ισχυρή ομάδα. Υπήρχε ένας μεγάλος στόχος. Δεν έπρεπε να διαταραχθεί λοιπόν η ηρεμία και να φύγει το μυαλό από την ίδια την δράση. Τώρα που αυτός ο κύκλος ολοκληρώθηκε; Ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά τη λίστα του. Και τις πιθανότητες του. Το τιμ του σχεδιασμού, έχει σχηματίσει μια σειρά από υποψηφίους για το «8», το «10» αλλά και για μια ακόμη ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης.

Υπό προϋποθέσεις λοιπόν οι μεταγραφές που θα γίνουν μπορεί να φτάσουν τις τρεις.

Αυτή τη στιγμή οι υποθέσεις του Μάξι Λοβέρα, του Γιασίν Μπένζια και του Ρασίντ Γκεζάλ μοιάζουν πιο προχωρημένες από τις άλλες.  Ο διεθνής με την U-20 της Αργεντινής για να προσθέσει μια ακόμη επιλογή στα άκρα. Ο δανεισμός του Μπενζιά από τη Λιλ για να φέρει στη μεσαία γραμμή έναν δημιουργό που μπορεί να παίξει και στην πίσω ζώνη και σε αυτή των μέσο-επιθετικών. Και ο πολύς Ρασίντ Γκεζάλ που έχει την ικανότητα να σταθεί σε όλες τις θέσεις πίσω από το «φορ». Ένας τόσο τεχνικά άρτιος ποδοσφαιριστής που η πιθανή έλευση του ανεβάζει κατά πολύ τα στάνταρ των δυνατοτήτων μεσο-επιθετικά. Αυτό το «τρίγωνο» μπορεί να μετακομίσει ατόφιο στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Λοβέρα είναι σύμφωνα με πληροφορίες μια επιλογή 100% Μαρτίνς, που θα προχωρήσει. Και το λέμε αυτό διότι η προσθήκη του Τσόρι Ντομίνγκες στο οργανόγραμμα θα μπορούσε να οδηγήσει την σκέψη στον Αργεντινό. Ο δανεισμός του Μπενζιά είναι μια υπόθεση που ο Ολυμπιακός την έχει στην τελική της ευθεία και λογικά θα την ενεργοποιήσει αύριο και όλας. Και όσο για τον Γκεζάλ; Αυτή είναι η πιο δύσκολη ιστορία εδώ και μέρες. Για τον λόγο αυτό οι Ερυθρόλευκοι άλλωστε έχουν άλλα δύο ονόματα στη λίστα τους με ανάλογα χαρακτηριστικά.  Τον Βραζιλιάνο Γκαμπριέλ Μποσίλια της Μονακό που αν δεν προχωρήσει ο Γκεζάλ μοιάζει η πιο ενδεδειγμένη λύση. Και το  φαινόμενο της Μπράγκα, Σάντας που δεδομένα έχει απασχολήσει τις τελευταίες ημέρες τους Πειραιώτες χωρίς όμως κάτι νεότερο επ αυτού. Θυμίζουμε πως στο Μονακό είναι από απόψε μια σειρά από ανθρώπους του Ολυμπιακού. Και πως εκεί αναμένεται αύριο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το θέμα λοιπόν είναι πια οι τελικές αποφάσεις. Και βέβαια οι αποχωρήσεις που μπορεί να φέρουν μια σειρά από τέτοιες προσθήκες. Για παράδειγμα έτσι όπως εξελίχθηκε το καλοκαίρι και με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του Ραντζέλοβιτς, μια ενδεχόμενη απόκτηση εξτρέμ λογικά θα θέσει «εκτός» ρόστερ τον Μπρούνο που λογικά θα δοθεί δανεικός. Σε αντίστοιχη αναμονή θα πρέπει να είναι και άλλοι. Ο Βούκοβιτς για παράδειγμα. Ή ακόμη και ο Ανδρούτσος με τον Ντουρμισάι. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως πάγια άποψη του προπονητή είναι πως θέλει να δουλεύει με 26-27 ποδοσφαιριστές. Αντίστοιχα δεν αποκλείεται πάντα και κάποια πώληση. Όχι πάντως του Σισέ, όπως όλα δείχνουν καθώς ο τραυματισμός του Σεμέδο μάλλον έκλεισε αυτή τη κουβέντα. Και ας υπάρχουν στο τραπέζι προτάσεις για τον Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του 35 ματς πρωταθλήματος. Έχει έξι αναμετρήσεις Τσάμπιονς Λιγκ και τη φιλοδοξία να μπορέσει για άλλη μια χρονιά να συνεχίσει στην Ευρώπη και τον Φλεβάρη. Έχει και το κύπελλο. Πιθανότατα πάνω από 50 παιχνίδια στην ατζέντα του.  Χρειάζεται ένα ρόστερ με «βάθος» και ποιότητα που θα κρατήσει την  ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις και που θα αντέξει σε τραυματισμούς, τιμωρίες και ότι τέλος πάντων συνεπάγεται ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα. Οι όποιες τελικές επιλογές θα είναι αμιγώς ποδοσφαιρικές και δεν θα αφορούν στα επιπλέον χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλωστε οι Πειραιώτες έχουν ήδη κάνει την επένδυση τους αυτό το καλοκαίρι. Πριν από τους προκριματικούς.

Οι μεταγραφές του Σα και του Σεμέδο. Η απόκτηση του Βαλμπουενά, του Ελ Αραμπί και του Σουντανί. Το νέο συμβόλαιο του Κώστα Φορτούνη κλπ. Ότι γίνει σε αυτόν τον επίλογο των μεταγραφών θα αφορά ανάγκες του προπονητή και της πρόκλησης για το «παραπάνω» σε μια σεζόν με μεγάλες προσδοκίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ