Θύρα 7: «Βρείτε λύση με σταθερό νόμο στη μετακίνηση οπαδών»

Θύρα 7: «Βρείτε λύση με σταθερό νόμο στη μετακίνηση οπαδών»

Μετά την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών του Ολυμπιακού προς την Λάρισα, από την αστυνομία, η Θυρα 7 εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά λύση για τη μετακίνηση των οπαδών.

Η αστυνομία της Λάρισας δεν επιτρέπει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού να μεταβούν οργανωμένα στην Λάρισα για το παιχνίδι της Κυριακής (1/9), με την Θύρα 7 σε ανακοίνωση της να ζητά λύση.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και μάλιστα με σταθερό νόμο που δώσει μια και καλή τέλος σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Θύρας 7:

«Gate 7 Official: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν!

Για μία ακόμη φορά, παραμονές ενός εκτός έδρας ποδοσφαιρικού παιχνιδιού του ΘΡΥΛΟΥ, διαβάσαμε την…κλασική, πια, είδηση περί «απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών>>του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας στη Λάρισα. Μιλάμε για ένα επαναλαμβανόμενο εδώ και 15 χρόνια σκηνικό, που αποτελεί δυστυχώς την πιο σκληρή ΟΠΑΔΙΚΗ αλήθεια στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

Η παρούσα Κυβέρνηση, η οποία εξελέγη προεκλογικά με κεντρικό σύνθημα «την πάταξη της βίας και της ανομίας». την ίδια στιγμή αποδεικνύεται κι αυτή ανίκανη, απ’ότι φαίνεται, να διαφυλάξει τα δημοκρατικά δικαιώματα του μέσου πολίτη αυτής της χώρας. Δημοκρατία, κύριοι, είναι το να μπορεί να κινείται κάποιος ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς στην Ελλάδα.

Ναι, ακόμη κι ένας οπαδός που θέλει να δει την αγαπημένη του ομάδα όταν αυτή αγωνίζεται μακριά από το «σπίτι» της, αρκεί φυσικά να μην προβαίνει σε παράνομες πράξεις. Μία από τις υποχρεώσεις της Κυβέρνησης είναι και το να προστατεύει τον κάθε φίλαθλο κι οπαδό, όταν αυτός επιλέγει να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι κι όχι να του στερεί αυτό το δικαίωμα.

Επιτυχία μιας Κυβέρνησης δεν είναι η «αποφυγή επεισοδίων» με τη…λογική (του παραλόγου) «πονάει χέρι-κόβει κεφάλι», δηλαδή «δεν θα πάει κανείς στο γήπεδο», αλλά το αντίθετο, το να επιτραπεί δηλαδή η είσοδος στις κερκίδες στους οπαδούς ΟΛΩΝ των ομάδων ανεξαιρέτως, δίχως να συμβούν έκτροπα.

Ο τωρινός υφυπουργός Αθλητισμού,όταν τοποθετήθηκε στο πόστο του ,δήλωσε υπερήφανα ότι είναι «υπέρ των μετακινήσεων». Έχουμε δει πολλές φορές και στο παρελθόν να τηρούνται άλλα μέτρα και σταθμά στο συγκεκριμένο κομμάτι. Οπαδοί κάποιων ομάδων έχουν το δικαίωμα να πάνε να δουν την ομάδα τους σε κάποια γήπεδα, αλλά στα ίδια γήπεδα «απαγορεύεται η είσοδος» στους οπαδούς άλλων, πιο…ενοχλητικών προς το Σύστημα, ομάδων.

Όταν φτάνει η ώρα του καταμερισμού ευθυνών γι’αυτήν την περίπτωση κραυγαλέας ανισονομίας, παρατηρούμε το ίδιο γαϊτανάκι. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Οι…λαλίστατοι, κατά τα άλλα, Αστυνομικοί, οι οποίοι συχνά-πυκνά βγαίνουν στα τηλεοπτικά κανάλια και κοκορεύονται για το πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους, στο συγκεκριμένο θέμα της μετακίνησης οπαδών «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» και δηλώνουν ευθαρσώς ότι αδυνατούν να προστατεύσουν φιλάθλους κι οπαδούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται μακριά από την έδρα της.

Η «ικανότητά» τους εξαντλείται στο να αδειάζουν καμιά κατάληψη με πρόσφυγες, όπως φαίνεται, στήνοντας σόου για τις κάμερες. Όπου αλλού απαιτηθεί η επεμβασή τους, καταφεύγουν σε χουντικές εισηγήσεις. Εμείς επιμένουμε να λέμε προς όλους τους κυβερνώντες, σε όποια πολιτική Παράταξη κι αν αυτοί ανήκουν, το ίδιο ακριβώς πράγμα εδώ και χρόνια, από το 2004 συγκεκριμένα που φτιάχτηκε ο περίφημος «νόμος Λιάνη».

ΔΩΣTE ΛYΣH AMEΣA ΣTO ΠPOBΛHMA TΩN METAKINHΣEΩN. BΓAΛTE ENAN ΣTAΘEPO NOMO.

Το ίδιο λέμε λοιπόν και στους σημερινούς κυβερνώντες. Καταλαβαίνουμε ότι έχετε συνηθίσει στα πολιτικά παιχνιδάκια της «εξυπηρέτησης» και του «ρουσφετιού», γι’αυτό σας βολεύει το να εξαρτάται κάθε φορά το αν θα μπουν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας στις κερκίδες του γηπέδου, από τις ορέξεις του εκάστοτε Υπουργού, Αστυνομικού διευθυντή, ενίοτε και…ποδοσφαιρικού/μπασκετικού παράγοντα.

Εδώ όμως μιλάμε για μία κατάσταση που συντηρείται για 15 ολόκληρα χρόνια. Βάλτε μία τελεία, αν θέλετε πραγματικά να υπάρξει διαφάνεια σε αυτόν τον τομέα και να αποδειχτείτε ικανότεροι από όλους τους προηγούμενους κυβερνώντες. Αλλιώς θα φανείτε κι εσείς ΑΝΙΚΑΝΟΙ….».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ