Είκοσι εκατ. ευρώ η διαφορά των ρόστερ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (pic)

Είκοσι εκατ. ευρώ η διαφορά των ρόστερ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (pic)

Διπλάσια η αξία της ομάδας των Ερυθρόλευκων από την ΑΕΚ. Η νέα «λίστα» του transfermarkt έπειτα από το μεταγραφικό πάρε-δώσε.

Πιθανότατα δεν έχει συμβεί ξανά τα τελευταία χρόνια. Και είναι και αυτό με έναν τρόπο, δείγμα της προόδου και της εξέλιξης του «πλάνου» που τρέχει ο Ολυμπιακός στη δεύτερη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και η δυναμική του σε μια σεζόν που επί της ουσίας τώρα αρχίζει. Η «χρηματιστηριακή» αποτίμηση του Ερυθρόλευκου ρόστερ, από την ιστοσελίδα transfermarkt. Η μοναδική ελληνική ομάδα που σκαρφαλώνει πάνω από τα 80 εκατ ευρώ!

Ναι, μπορεί η γερμανική ιστοσελίδα να μην είναι το πιο «ασφαλές» δείγμα. Είναι όμως σίγουρα εκείνη που καθιέρωσε εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο αυτού του τύπου την αποτίμηση. Της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας. Έχει φτάσει μάλιστα σε σημείο να θεωρείται η πλέον αποδεκτή στον συγκεκριμένο τομέα. Άρα λοιπόν σίγουρα έχει μπόλικο ενδιαφέρον η εκτίμηση που κάνει.

Και μέσα από αυτή η αίσθηση πως οι Πειραιώτες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο για αυτό που σχηματίζουν με υπομονή από την Άνοιξη του 2018, όταν με τον Πορτογάλο προπονητή γύρισαν σελίδα. Ο Ολυμπιακός βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές του. Εκμεταλλεύεται το υψηλού επιπέδου σκάουτινγκ. Δημιουργεί νέους πρωταγωνιστές. Και αυτό «αποτιμάται» ανάλογα.

Σύμφωνα πάντα με το transfermarkt η τρέχουσα αξία του ρόστερ, είναι στα 83,05 εκατ ευρώ. Με τον Κώστα Φορτούνη να είναι πάντα ο «ακριβότερος» (10 εκατ ευρώ) και παιδία που έφερε το σκάουτινγκ στο προσκήνιο όπως ο Καμαρά (8 εκατ ευρώ) και ο Σισέ (6 εκατ ευρώ) να τον ακολουθούν. Η αύξηση της «χρηματιστηριακής αξίας» όμως έρχεται δεδομένα και από τις μεταγραφές. Με τον Ελ Αραμπί να κοστολογείτε 5 εκατ ευρώ και τον ο Μάξι Λοβέρα στα 4 εκατ ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο περσινός νταμπλούχος ΠΑΟΚ έπειτα από την ολοκλήρωση της μεταγραφικής του ενίσχυσης, αποτιμάται σχεδόν είκοσι εκατ ευρώ λιγότερα από τους Πειραιώτες (65.75 εκατ ευρώ) και στην τρίτη θέση είναι η ΑΕΚ με κάτι λιγότερο από τα «μισά» του Ολυμπιακού (41,5 εκατ ευρώ). Αν θεωρήσουμε πως αυτονόητα οι τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν τους εγχώριους τίτλους; Η διαφορά σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Και μεγαλύτερη από ότι θα περίμενε κανείς. Ειδικά από τον ΠΑΟΚ, του νταμπλ. Μια ομάδα που αυτό το καλοκαίρι είχε κατά νου λογικά να κάνει το «παραπάνω» στις μεταγραφές, προκειμένου να ενισχυθεί για να διεκδικήσει μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βεβαίως ποδόσφαιρο δεν «παίζουν» οι αριθμοί, και οι χρηματιστηριακές αξίες υπάρχουν για να αλλάζουν. Επιμένουμε όμως ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον «δείγμα» ειδικά με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Ένα «εργαλείο» με θέα στα όσα έρχονται πέραν τούδε. Κάτι σαν πρώτο… ζύγισμα.
Οι Ερυθρόλευκοι έχουν το προνόμιο να είναι και η μοναδική ομάδα που συνεχίζουν στα κύπελλα Ευρώπης. Και μάλιστα σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μια διοργάνωση που παρακολουθεί όλος ο πλανήτης.

Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν μια καλή πορεία, και καλές εμφανίσεις προφανώς και μπορεί να ανεβάσουν και άλλο τους «δείκτες».  Βεβαίως εκεί ο συντελεστής «δυσκολίας» είναι συγκεκριμένος. Ειδικά μάλιστα στο Β γκρουπ όπου συμμετέχουν οι Πειραιώτες; Αυτή την εποχή το ρόστερ της Τότεναμ κοστολογείται ως το 6ο ακριβότερο της Ευρώπης αγγίζοντας το δισεκατομμύριο (979, 50 εκατ ευρώ). Και της Μπάγερν Μονάχου το έβδομο (866,65 εκατ ευρώ). Ποιος είπε ότι αυτό που έρχεται είναι εύκολο;

Για την ιστορία: Ο Ολυμπιακός με τον «εξωδικαστικό» συμβιβασμό που πέτυχε με τη Σπόρτινγκ για τον Ντανιέλ Ποντένσε επένδυσε αυτό το καλοκαίρι περισσότερα από 20 εκατ ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι. Ο ΠΑΟΚ έφτασε την δική του επένδυση στα 9.5 εκατ ευρώ. Και η ΑΕΚ στο 1.4 εκατ ευρώ.

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ