Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος: Προπονητές υπό κρίση

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος: Προπονητές υπό κρίση

Αστέρας Τρίπολης vs Ατρόμητος. Ή Μπόρχα Χιμένεθ vs Γιάννης Αναστασίου. Οι δύο προπονητές είναι ήδη με την πλάτη στον τοίχο και το σαββατιάτικο παιχνίδι στην Αρκαδία μοιάζει με τον δικό τους πρόωρο τελικό.

Ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, σε μια επιλογή που έμοιαζε με ρίσκο. Δεν είναι και λίγο πράγμα να παίρνεις προπονητή που δεν έχει κλείσει ούτε τα 35 του χρόνια. Άλλοι, στην ηλικία του Μπόρχα Χιμένεθ, παίζουν ακόμα ποδόσφαιρο. Εκείνος διάλεξε από πολύ μικρός τον δρόμο της προπονητικής. Και αυτός ο δρόμος τον οδήγησε στον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα διαφορετικό πρότζεκτ από τα υπόλοιπα.

Τρεις μήνες μετά, αυτό το πρότζεκτ έχει ξεκινήσει με πρόσημο αρνητικό. Ο Αστέρας, που θέλει να αφήσει πίσω του την περσινή σεζόν στη διάρκεια της οποίας κινδύνευσε με υποβιβασμό, έχει ξεκινήσει με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μοναδικό ελαφρυντικό; Το δύσκολο πρόγραμμα σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, παρόμοιο με το περσινό. Ήττα την πρώτη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη με 1-0, ήττα στις καθυστερήσεις από την ΑΕΚ με 3-2 στην Τρίπολη, νέα ήττα στην Ξάνθη στην τρίτη στροφή του πρωταθλήματος.

Η ελληνική περιπέτεια για τον νεαρό Ισπανό προπονητή δεν ξεκίνησε όπως την ονειρευόταν ο ίδιος. Με παρόμοιο αρνητικό τρόπο ξεκίνησε και η επιστροφή του Γιάννη Αναστασίου στους ελληνικούς πάγκους. Η νίκη αγνοείται μετά από τρεις αγωνιστικές, με τους Περιστεριώτες να έχουν δύο ισοπαλίες (1-1 με Λάρισα στο Περιστέρι, 2-2 στη Λαμία) και μια ήττα από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας με 2-3.

Οι εκπληκτικές πορείες των Περιστεριωτών στη διετία Νταμίρ Κάναντι στον πάγκο τοποθετούν το «σύννεφο» της σύγκρισης πάνω από το κεφάλι του Έλληνα προπονητή. Και μαζί και το «σύννεφο» της αμφισβήτησης. Είναι ξεκάθαρο και πηγάζει και από τις πληροφορίες που έρχονται από Περιστέρι μεριά πως ο Αναστασίου βρίσκεται ήδη με την πλάτη στον τοίχο. Και στον Ατρόμητο περιμένουν άμεση αλλαγή εικόνας της ομάδας.

Το Σάββατο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης το παιχνίδι αποτελεί το πρώτο μεγάλο κρας τεστ για Χιμένεθ και Αναστασίου. Ίσως και παιχνίδι… επιβίωσης για τους δύο προπονητές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ