Ματιέ Βαλμπουενά: Οι αποδείξεις ενός… συνταξιούχου

Ματιέ Βαλμπουενά: Οι αποδείξεις ενός… συνταξιούχου

Πέρυσι με τη φανέλα της Φενέρ, σε μια ολόκληρη σεζόν (συνολικά 31 παιχνίδια) σκόραρε 4 φορές και μοίρασε 8 ασίστ. Φέτος με την ερυθρόλευκη, σε 11 ματς έχει ήδη 4 τέρματα και 7 ασίστ. Δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις για την ποιότητα του Ματιέ Βαλμπουενά.

Ήταν το 69ο λεπτό της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Τότεναμ, για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Ο Πέδρο Μαρτίνς φώναξε τον Γιασίν Μπενζιά με εντολή να αντικαταστήσει τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος είχε ήδη δημιουργήσει το 1-2 του Ντανιέλ Ποντένσε και σκοράρει από το σημείο του πέναλτι το τελικό 2-2. Οι φίλαθλοι στις κερκίδες του Γεώργιος Καραϊσκάκης σηκώθηκαν από τις θέσεις τους. Του χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα, έχοντας γίνει μάρτυρες μιας ακόμα ραψωδίας ενός… συνταξιούχου.

Ήταν Μάϊος όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του. «Παίκτης του Ολυμπιακού με κάθε επισημότητα είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο 34χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους». Πολύ πριν είχε ξεκινήσει η γνωστή συζήτηση περί τελευταίων ενσήμων. Όταν έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις, η πλειοψηφία του κόσμου είχε αποφανθεί: συνταξιούχος.

Η πικρία που άφησε η πρόσφατη επιστροφή ενός άλλου μεγάλου, στο Λιμάνι (βλέπε Γιάγια Τουρέ) ενέτεινε ακόμα περισσότερο την… δυσπιστία των φίλων του Ολυμπιακού, που βιάστηκαν να τον περάσουν από λαϊκά δικαστήρια και να τον κρίνουν, ένοχο. Ο ίδιος δεν μίλησε. Αν και πριν καν ενταχθεί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι όσοι γνώριζαν, έκαναν λόγο για υπόδειγμα επαγγελματία. Ενώ, πριν καν κλείσει ο Σεπτέμβρης, ο Γάλλος σούπερ σταρ τους «ανάγκασε» όλους να αναθεωρήσουν!

Με εξαίρεση την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βικτόρια Πλζεν στην οποία ακόμα έψαχνε τα πατήματά του, ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός έχει συνεισφέρει σε ΟΛΑ τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του, ενώ συνολικά το κοντέρ έχει γράψει: 4 γκολ και 7 ασίστ σε συνολικά 10 ματς!

Στο παιχνίδι με τους Τσέχους στο Φάληρο, από μια δική του εκτέλεση κόρνερ ήρθε το γκολ του Γκιγιέρμε με κεφαλιά που άνοιξε το σκορ και μαζί το δρόμο για την επιβλητική εμφάνιση – πρόκριση (4-0). Με αντίπαλο την Μπασακσεχίρ, με δική του ασίστ στον Μασούρα έγενετο, το εκτός έδρας γκολ των Ερυθρόλευκων στην Κωνσταντινούπολη. Με δικό του γκολ από τα έντεκα βήματα κλείδωσε το 2-0 στη ρεβάνς του Φαλήρου.

Στο πρώτο παιχνίδι με την Κρασνοντάρ, ο Βαλμπουενά βρήκε με συγκλονιστική κάθετη τον Ραντζέλοβιτς, σε ένα γκολ που έδωσε το σύνθημα για την κόκκινη καταιγίδα (4-0). Στη ρεβάνς της Ρωσίας, από δικές του ασίστ, ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (δις) για την ερυθρόλευκη ανατροπή (1-2) και την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κόντρα στη Λάρισα στην δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, εκείνος προσέφερε την λύτρωση και το εκτός έδρας «τρίποντο» στη Θεσσαλία (0-1), στην τρίτη στροφή της Superleague, στο εμφατικό 5-0 κόντρα στον ΝΠΣ Βόλος, είχε και γκολ και ασίστ.

Ενώ όσον αφορά στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι του με την ερυθρόλευκη, κόντρα στην περυσινή φιναλίστ της διοργάνωσης Τότεναμ, το βράδυ της Τετάρτης (18/9); Αυτός ο συνταξιούχος, στο 100ο του ευρωπαϊκό ματς, φρόντισε να περάσει όλο το παιχνίδι της ομάδας από τα πόδια του, να έχει ασίστ, κερδισμένο πέναλτι, γκολ και αμέτρητες στιγμές αποδείξεων στο χορτάρι, κερδίζοντας έτσι μια θέση στην κορυφαία 11άδα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων!

Βελτιώνοντας παράλληλα ακόμα περισσότερο τα στατιστικά του, σε μια συγκομιδή που γράφει: 4 γκολ και 7 ασίστ (εκ των οποίων οι 6 έχουν δοθεί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια) σε συνολικά 10 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις ή αν θέλετε σε 728 αγωνιστικά λεπτά. Κι αν αυτό δεν είναι από μόνο του τρανή απόδειξη, αξίζει ίσως να αναφέρουμε το εξής. Πέρυσι με τη φανέλα της Φενέρ, σε ολόκληρη σεζόν (συνολικά 31 παιχνίδια) σκόραρε 4 φορές και μοίρασε 8 ασίστ. Μία παραπάνω από όσες έχει ήδη (19 Σεπτέμβρη) στο Λιμάνι.

Αναλυτικά οι… αποδείξεις:

Ολυμπιακός – Βικτόρια Πλζεν 4-0: 1 ασίστ
Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός 0-1: 1 ασίστ
Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0: 1 γκολ
Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0:  1 ασίστ
Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2: 2 ασίστ
ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-1: 1 γκολ
Ολυμπιακός – ΝΠΣ Βόλος 5-0: 1 γκολ και 1 ασίστ
Ολυμπιακός – Τότεναμ 2-2: 1 γκολ και 1 ασίστ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ