Ολυμπιακός : Συνεχίζει να βοηθάει τους πληγέντες της Μάνδρας (pics)

Ολυμπιακός : Συνεχίζει να βοηθάει τους πληγέντες της Μάνδρας (pics)

Αρκετές μέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βοηθάει όλους όσους το έχουν ανάγκη και συγκεκριμένα τα παιδιά της περιοχής, δωρίζοντας 10.000 ευρώ για τις ανάγκες τους, με τους Παπ Σισέ και Πάρη Ντουμάνη να εκπροσωπούν το ποδοσφαιρικό τμήμα και να μοιράζουν αυτόγραφα, αγκαλιές και χαρά.

Τα νερά μπορεί να έφυγαν από τα σπίτια και τους δρόμους της Μάνδρας Αττικής, όμως, τα χαλάσματα και η «συννεφιά» έχουν μείνει. Οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να τους βοηθήσει με όλους τους τρόπους.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγαρίδος και Σαλαμίνος πρόσφεραν οικονομική ενίσχυση σε όλους τους πληγέντες μαθητές της περιοχής, προκειμένου να έχουν και αυτοί πρόσβαση στην εκπαίδευση, όπως τόσο και τόσοι άλλοι.

Μάλιστα, Παπ Σισέ και Πάρης Ντουμάνης, αλλά και ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Καραϊσκάκης ΑΕ», κ. Βασίλης Βασιλειάδης, έδωσαν το «παρών» στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ, τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο κ. Βασιλειάδης, αλλά και οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού παρέδωσαν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεγαρίδος και Σαλαμίνος, κ.κ. Κωνσταντίνο, μία επιταγή 10.000€, για την ενίσχυση των μαθητών της Μάνδρας.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εκλεκτό φίλο και υπέροχο άνθρωπο, που μεταφέρει την αγάπη, την στοργή και τη διαχρονική στήριξη, του Προέδρου του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Βασίλη Βασιλειάδη. Ο οποίος σήμερα έρχεται εδώ, όχι μόνο για να χαρεί με τα παιδιά μας, αλλά για να δηλώσει ότι ο Ολυμπιακός που είναι μία σύνθετη έννοια με τον Πειραιά, που προβάλει πάντοτε το ευ αγωνίζεσθαι, ως τρόπο ζωής των νέων ανθρώπων. Έρχεται για να προσφέρει και αυτός, όπως και η Μητρόπολή μας, ένα ελάχιστο αλλά πνευματικά μεγάλο, δώρο. Ένα δώρο στα παιδιά και στους ανθρώπους της Μάνδρας, που δοκιμάστηκαν απ’ αυτή τη φοβερή και τρομερή καταιγίδα και την πλημμύρα», είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Καραϊσκάκης ΑΕ» κ. Βασίλης Βασιλειάδης, τόνισε:

«Θέλω να σας ενημερώσω Άγιε Πατέρα, ότι την επομένη της καταστροφής στην Μάνδρα, με εντολή του ηγέτη μας Βαγγέλη Μαρινάκη, οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, του Σταδίου Καραϊσκάκη, της «ΘΡΥΛΟΣ», του προπονητικού κέντρου του Ρέντη βρεθήκαμε στην πόλη της Μάνδρας στο πλευρό των Μανδραίων και βοηθήσαμε με όλες τις δυνάμεις μας. Μεταφέραμε με φορτηγά αυτοκίνητα του Ολυμπιακού και παραδώσαμε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Μάνδρας παλέτες με νερά, τρόφιμα πρώτης ανάγκης και κουβέρτες.

Με τα χωματουργικά μηχανήματα του Ολυμπιακού βγάλαμε και συνεχίζουμε να βγάζουμε, μέχρι και σήμερα και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, λάσπες από τις κατοικίες και από τους προαύλιους χώρους των κατοικιών. Τα πεζοδρόμια, τους δρόμους, τις πλατείες, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το νεκροταφείο και άλλους χώρους. Με τα φορτηγά αυτοκίνητα του Ολυμπιακού μεταφέρουμε και συνεχίζουμε να μεταφέρουμε τις λάσπες από την πόλη στο νταμάρι της χωματερής.

Με τα υδροφόρα οχήματά μας πλύναμε κατοικίες και τους προαύλιους χώρους τους, πεζοδρόμια, δρόμους και πλατείες, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το νεκροταφείο τις τρεις πρώτες ημέρες για να μπορέσουν να γίνουν οι ταφές των θυμάτων. Με τους ανθρώπους μας καθαρίσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τον δημοτικό κινηματογράφο και άλλα. Φέραμε και μοιράσαμε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού μας 14.200 εργαλεία καθαρισμού λασπών, 6.400 υλικά καθαριότητος και μοιράσαμε μπουφάν αντιανεμικά, φόρμες και άλλο αθλητικό ρουχισμό.

Με τους τεχνικούς μας κατασκευάσαμε από οπλισμένο σκυρόδερμα όλο τον μακρύ τοίχο όσο είναι η αίθουσα αυτή του δημοτικού κινηματογράφου που τον γκρέμισε το τσουνάμι. Μέχρι στιγμής έχουν ξοδευτεί 560.000 ευρώ. Η εντολή του ηγέτη μας του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να ξοδευτούν όσα χρειάζονται, αρκεί οι Μανδραίοι να ξαναβρούν τον δρόμο τους. Και θα είμαστε εκεί Σεβασμιότατε για όσο χρόνο μας έχουν ανάγκη οι Μανδραίοι. Είτε είναι Χριστούγεννα, είτε είναι Πρωτοχρονιά, είτε είναι Σαββατοκύριακα.

Ο ηγέτης μας, Βαγγέλης Μαρινάκης και όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού εύχεται στους Πειραιώτες και στις Πειραιώτισσες καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά. Συγγνώμη για την συγκίνησή μου, είμαι 34 μέρες στην Μάνδρα, μέσα στις λάσπες και δεν μπορείτε να καταλάβετε το δράμα του λαού. Μόνο όσοι περνάνε από εκεί και βλέπουν τις γιαγιάδες, βλέπουν τις γυναίκες, βλέπουν τα παιδιά μέσα στις λάσπες θα μπορούσαν να με καταλάβουν. Σας παραδίδω ως ελάχιστη συνεισφορά αυτή την επιταγή και σας ευχαριστούμε πολύ».

Το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος και Διεθύνων Σύμβουλος του ομίλου «Παραπολιτικά» κ. Γιάννης Κουρτάκης:

«Όταν κάποιος παρακολουθεί από τους τηλεοπτικούς δέκτες και τα ΜΜΕ τις εικόνες ενός δράματος, ενδεχομένως το βράδυ να μπορεί να κοιμάται πιο εύκολα. Την ημέρα που βρέθηκα σ’ αυτήν την πόλη επιστρέφοντας στο σπίτι μου, ήθελα με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω να προσφέρω σε αυτήν την πόλη. Βρήκα λοιπόν σε αυτό το ταξίδι, σ’ αυτήν την σκέψη μου, έναν διαχρονικό σύμμαχο, που είναι η δική μας Eκκλησία και ο Σεβασμιότατος Σεραφείμ.

Σε μία σύντομη κουβέντα είπαμε να ενώσουμε δυνάμεις γιατί όπως συνηθίζω να λέω, σε αυτές τις δύσκολες εποχές, σε αυτές τις σκοτεινές μέρες της μεταπολίτευσης, θα πρέπει να ρίχνουμε όλοι φως, προκειμένου να απαλύνουμε τον πόνο και να δίνουμε λύσεις στα πολλά αδιέξοδα που δημιουργεί, δυστυχώς, η Πολιτεία. Συμφωνήσαμε λοιπόν, χωρίς να είναι δύσκολο να επέλθει συμφωνία, με έναν τόσο δημιουργικό ιεράρχη να δώσουμε τρόφιμα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Μέσω της Μητροπόλεως Πειραιώς θα προσφέρουμε στη Μητρόπολή σας δύο τόνους τρόφιμα. Θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους, καλή δύναμη και πάντα δημιουργικοί και αλληλέγγυοι Σεβασμιότατε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ