Άμπελ vs Ραζβάν: Ο Πορτογάλος αμφισβητείται, ο Ρουμάνος διαπρέπει

Άμπελ vs Ραζβάν: Ο Πορτογάλος αμφισβητείται, ο Ρουμάνος διαπρέπει

Τη στιγμή που η πίεση γύρω από τον Άμπελ Φερέιρα ολοένα και αυξάνεται, ο... πρώην Ραζβάν Λουτσέσκου εξακολουθεί να έχει... ψύχωση με το αήττητο και έχει την Αλ Χιλάλ στην κορυφή του πρωταθλήματος και στα ημιτελικά του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τη μία ο Άμπελ Φερέιρα. Από την άλλη ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο νυν και ο πρώην. Από τη μία εκείνος που λατρεύτηκε επειδή οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα έπειτα από 3,5 δεκαετίες. Και τι πρωτάθλημα; Αήττητο. Εκείνος που οδήγησε την ομάδα σε νταμπλ. Εκείνος για τον οποίο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτιαξαν σύνθημα μέχρι και για το σκουφάκι που φορούσε τον χειμώνα.

Κι από την άλλη το νέο. Το διαφορετικό. Το φιλόδοξο. Ένα πρότζεκτ που ο ΠΑΟΚ στηρίζει πολλά πάνω του. Που πλήρωσε τη ρήτρα του στην Μπράγκα για να το κάνει δικό της. Σπάνιο στις μέρες μας να ανοίγει κάποιος τα ταμεία του για να αγοράσει προπονητή. Ο ΠΑΟΚ έπεσε στην ανάγκη και ο Άμπελ Φερέιρα είχε το «πακέτο» που ζητούσε.

Ακόμα πιο «δύσκολο» να τον αδειάσει τρεις μήνες μετά. Και ας βλέπουν όλοι πως ακόμα «δεν τσουλάει». Πως ακόμα χρειάζεται δουλειά, υπομονή και πίστη στο πλάνο για να αποδειχτεί ο Φερέιρα ο άνθρωπος που θα κάνει το δύσκολο: να διατηρήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Είναι πιο δύσκολο να διατηρηθείς, απ’ ότι να ανέβεις εκεί.

Η ισοπαλία με τον Άρη και η ακόμα μία μη πειστική εμφάνιση του ΠΑΟΚ αύξησαν την πίεση στον Πορτογάλο. Μια πίεση που είχε ξεκινήσει από τον αποκλεισμό με τη Σλόβαν. Έχουν πολλά να του προσάψουν. Τα γκολ που ο ΠΑΟΚ δέχεται σε κάθε ματς. Οι νίκες που έρχονται ασθμαίνοντας. Η επιθετική λειτουργία που δε μοιάζει καθόλου με εκείνη της «εποχές Λουτσέσκου».

Τι να κάνει άραγε ο Ρουμάνος το ίδιο διάστημα; Πως είναι η ζωή στη Σαουδική Αραβία; Ποιο είναι το δείγμα γραφής που υπάρχει έως τώρα για τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ στην Αλ Χιλάλ;

Μια ματιά να ρίξει κάποιος στα κατορθώματα του Ραζβάν το πρώτο του διάστημα στην Σαουδική Αραβία καταλαβαίνει πως ο Ρουμάνος έχει… ψύχωση με το αήττητο. Τουλάχιστον όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις. Και πως έως τώρα όλα πηγαίνουν εξαιρετικά για τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ. Στο πρωτάθλημα, έπειτα από τέσσερις αγώνες (όσες δηλαδή και στην Ελλάδα), η Αλ Χιλάλ βρίσκεται στην κορυφή με δέκα βαθμούς. Τρεις νίκες και μία ισοπαλία για την ομάδα του Λουτσέσκου, με τον ίδιο να συνεχίζει το αήττητο σερί του. Η ομάδα του έχει πετύχει 13 γκολ σε τέσσερις αγώνες και έχει δεχτεί τέσσερα.

Δεν είναι, όμως, μονάχα το πρωτάθλημα στο οποίο έχει ξεκινήσει θετικά ο Λουτσέσκου. Η Αλ Χιλάλ βρίσκεται στα ημιτελικά του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ και θα αγωνιστεί με την Αλ Σαντ για μια θέση στον τελικό. Με τον Λουτσέσκου στον πάγκο τους, οι Σαουδάραβες ξεπέρασαν στους «16» το εμπόδιο της Αλ Αχλί, κερδίζοντας με 4-2 στο πρώτο ματς και χάνοντας με 1-0 στο δεύτερο, ενώ στα προημιτελικά προκρίθηκαν επί της Αλ Ιτιχάντ με μια νίκη και μια ισοπαλία (3-1 και 0-0).

Πλέον μένουν δύο παιχνίδια απέναντι στην Αλ Σαντ του Κατάρ για να βρεθεί ο Λουτσέσκου στον τελικό και να διεκδικήσει το πρώτο του τρόπαιο με τη νέα του ομάδα, τη στιγμή που η παλιά του δίνει την Κυριακή ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ που μοιάζει με πρόωρο τελικό. Και για τον σύλλογο και για τον προπονητή του…

Τα αποτελέσματα του Λουτσέσκου μετά από 8 αγώνες στην Αλ Χιλά

Πρωτάθλημα:

Άμπχα – Αλ Χιλάλ 2-4
Αλ Χιλάλ – Αλ Ριντ 5-0
Αλ Φέιχα – Αλ Χιλάλ 1-1
Αλ Χιλάλ – Αλ Ιτιχάντ 3-1

Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ

Φάση των «16»:

Αλ Χιλάλ – Αλ Αχλί 4-2
Αλ Αχλί – Αλ Χιλάλ 1-0

Προημιτελικά:
Αλ Χιλάλ – Αλ Ιτιχάντ 0-0
Αλ Ιτιχάντ – Αλ Χιλάλ 1-3

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ