Ατρόμητος- Παναιτωλικός: «Ο θάνατός σου, η ζωή μου»

Ατρόμητος- Παναιτωλικός: «Ο θάνατός σου, η ζωή μου»

Ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι (28/9, 19:00), με τoυς δύο μονομάχους να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, έπειτα από το άσχημο ξεκίνημα στη φετινή Super League 1. Παράλληλα, όμως, σε καθεστώς ανασφάλειας βρίσκονται και οι προπονητές των δύο ομάδων, οι οποίοι θέλουν να «ανασάνουν».

Ατρόμητος και Παναιτωλικός κοντράρονται στο Περιστέρι (28/9, 19:00), ξεκινώντας από  την ίδια αφετηρία…την δεινή βαθμολογική τους θέση. Ένα ματς αποδείξεων για Περιστεριώτες και Αγρινιώτες, για τον Γιάννη Αναστασίου και τον Λουίς Κάστρο. Δύο προπονητές που θέλουν μονάχα τη νίκη το Σάββατο, παίζοντας και για το μέλλον τους στους «ηλεκτρικούς» πάγκους της Super League 1. Οι δύο ομάδες βρίσκονται χαμηλότερα από εκεί που θα περίμεναν οι φίλοι τους, απογοητεύοντας μέχρι στιγμής με τις επιδόσεις τους.

Ο Ατρόμητος είναι η ομάδα που τα τελευταία χρόνια έδωσε το απαραίτητο «αλατοπίπερο» στο ελληνικό πρωτάθλημα, η ομάδα που μπήκε «σφήνα» στο Big-4 και ήρθε για να μείνει ψηλά. Ο Νταμίρ Κάναντι, ο άνθρωπος που «μπόλιασε» με την νοοτροπία του νικητή την ομάδα των δυτικών προαστίων, εκείνος που την έβαλε στο χάρτη των μεγάλων, αποχώρησε με προορισμό την Νυρεμβέρηγη το φετινό καλοακίρι. Τι συνέβη στη θητεία του Αυστριακού προπονητή;

Οι Περιστεριώτες τερμάτισαν τις δύο τελευταίες χρονιές, τόσο το 2018, όσο και το 2019, στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Κοινή συνισταμένη των δύο τελευταίων σεζόν; Το εκρηκτικό ξεκίνημα της ομάδας. Πρόπερσι ο Ατρόμητος ξεκίνησε με 4 ισοπαλίες, αλλά ακολούθησαν 5 συνεχόμενες νίκες, οι οποίες του έδωσαν την ώθηση για να εκτοξευθεί. Πέρσι, το σύνολο του Κάναντι στις 4 πρώτες αγωνιστικές μετρούσε ήδη 10 βαθμούς, έχοντας μόλις 3 νίκες και μία ισοπαλία.

Το φετινό ξεκίνημα, όμως, προκαλεί προβληματισμό και τα πρώτα «σύννεφα» για τον Γιάννη Αναστασίου έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Η διοίκηση Σπανού έδωσε το καλοκαίρι τα ηνία της ομάδας στον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού, στοχεύοντας να διατηρήσει την ομάδα στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Και αν ο αποκλεισμός από την Λέγκια Βαρσοβίας για τα προκριματικά του Europa League, δεν έφερε ανησυχία λόγω της ανταγωνιστικότητας του Ατρόμητου στο εκτός έδρας, αλλά και λόγω της δυναμικής των Πολωνών, δεν ισχύει το ίδιο για την εκκίνηση στη Super League 1.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει αρκετά ελαφρυντικά, όπως την αποχώρηση αρκετών βασικών στελεχών. Μπρούνο, Βασιλακάκης, Κουλούρης, Ουάρντα, Χατζηισαΐας, Μπουσουλάτζιτς, Σάκιτς, Καρασαλίδης, Μούγιακιτς, ήταν παίκτες οι οποίοι λογίζονταν ως μέλη της αρχικής ενδεκάδας και πλέον έχουν αποχωρήσει από το Περιστέρι. Οι αλλαγές σε πρόσωπα ήταν αναμενόμενο να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομοιογένεια της ομάδας, αλλά ο 46χρονος είναι εκείνος που υποχρεούται να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Άλλωστε οι καλές μονάδες δεν λείπουν.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες, απέναντι σε ΑΕΛ (1-1 εντός έδρας) και Λαμία (2-2 εκτός έδρας), ομάδες οι οποίες δεν διαθέτουν την ποιότητα των Περιστεριωτών. Η ήττα της 3ης αγωνιστικής από τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις δεν μπορεί να θεωρηθεί καταστροφική, αν συνυπολογίσουμε ότι απέναντί του βρίσκονταν οι πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την  δεύτερη συνεχόμενη ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης. Σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα πήγε με την πίεση και το πρέπει των τριών βαθμών, βρέθηκε με δύο γκολ παθητικό στο 6ο λεπτό, χάνοντας τελικά με 2-1 από τους Αρκάδες.

Οι Περιστεριώτες βρίσκονται με μόλις δύο βαθμούς στην 11η θέση και απέναντι στον Παναιτωλικό η νίκη είναι μονόδρομος. Αντίπαλος, όμως, θα είναι μια ομάδα που επίσης «καίγεται» για νίκη, αλλά και τον πρώτο βαθμό. Η ανανέωση του ρόστερ και η συνεργασία με την Μπενφίκα, δημιούργησαν ένα κλίμα ενθουσιασμού στο Αγρίνο, αλλά το άσχημο ξεκίνημα τα «γκρέμισε» όλα. Ο Παναιτωλικός βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με μηδέν πόντους, έχοντας από κάτω μόνο τον Πανιώνιο, ο οποίος ξεκίνησε με -6.

Στο Αγρίνιο επιχειρήθηκε μια ανανέωση, αποχώρησαν 12 πάικτες και στη θέση τους αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές σε νεαρή ηλικία. Ο 39χρονος Πορτογάλος τεχνικός, Λουίς Κάστρο προέρχεται από την U-23 της Γκιμαράες, δουλέυει για την ανάδειξη ταλέντων, φιλοδοξεί να παρουσιάσει θελκτικό ποδόσφαιρο, αλλά τα αποτελέσματα της ομάδας δεν βοηθούν στο «χτίσιμο» που επιχειρεί. Η θέση του Πορτογάλου είναι επισφαλής και παρότι στηρίζεται προς στιγμήν από τη διοίκηση, σε περίπτωση που γίνει το 0/5, δύσκολα θα συνεχιστεί η εμπιστοσύνη.

Ο Παναιτωλικός έχει αποδείξει στα χρόνια που βρίσκεται στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας ότι αποτελεί μια από τις υπολογίσιμες ομάδες, η οποία έχει πάντα στόχο να αφήνει το στίγμα της στο χορτάρι. Το φετινό, όμως, είναι το χειρότερο ξεκίνημα των Αγρινιωτών στη μεγάλη κατηγορία.

Στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ΑΕΚ στο Αγρίνιο, η ομάδα του Κάστρο ήταν ανταγωνιστική αλλά στο τέλος έφυγε με «σκυμμένο» κεφάλι. Για τις ήττες από Ξάνθη (1-2) και ΟΦΗ (3-1 στην Κρήτη), όμως, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Συμπερασματικά, Ατρόμητος και Παναιτωλικός συγκρούονται σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο για τον ηττημένο. H πίεση αρκετή, αλλά περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ