Στη μεγάλη νύχτα του Αμπέλ έλειψε μόνο…

Στη μεγάλη νύχτα του Αμπέλ έλειψε μόνο…

Για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα του Φερέιρα. Και θα ήταν και νικητής. Αν…

Από εκείνες τις παρτίδες που ολοκληρώνονται και δεν ξέρεις τι τελικά πρέπει να νιώσεις περισσότερο. Να ευχαριστηθείς την εικόνα ή να τα βάλεις με την τύχη σου που έχασες μια τεράστια ευκαιρία για μια από εκείνες τις νίκες που θα μπορούσε να αποτελέσει «πυξίδα» για το ταξίδι ολόκληρης της φετινής σεζόν;

Με όποια πλευρά και αν συνταχθεί κανείς, δεν θα έχει άδικο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταπληκτικός στο ΟΑΚΑ για ένα ημίχρονο. Εμφάνιση πολλών κυβικών που αδικείται κατάφορα από το 0-1 της ανάπαυλας. Με χαμένο πέναλτι, με τεράστιες ευκαιρίες, με έναν τρομερό ρυθμό και τακτική στόχευση που έκανε την ΑΕΚ να φαντάζει παιχνιδάκι στα χέρια του. Θα μπορούσε στα μισά του δρόμου να είχε… καθαρίσει τη μπουγάδα. Το άξιζε. Αλλά καμία φορά το ποδόσφαιρο έχει άλλα σχέδια.

Καλός ήταν ο νταμπλούχος και στο δεύτερο που εκ των πραγμάτων όλοι περίμεναν την αντίδραση της Ένωσης. Με άλλο «μοτίβο» παιχνιδιού πια, αλλά εξίσου επικίνδυνος στην κόντρα μπάλα. Απαντώντας στο 1-1 με τον Σφιντέρσκι, απαντώντας δύο φορές και με τον Άκπομ μετά το 2-2 στις δύο καταπληκτικές επεμβάσεις του Μπάρκα που «σημάδεψαν» το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν έγινε στη τύχη αυτή η εμφάνιση από πλευράς ΠΑΟΚ. Ήταν ένα υποδειγματικό σχέδιο του προπονητή του. Και μπόλικες αποφάσεις απο εκείνες που έστειλαν μήνυμα στα αποδυτήρια του, για το ποιος είναι το αφεντικό. Σε μια βραδιά που δεν υπήρχε ούτως ή άλλως ο Μάτος, ο κόουτς αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Πασχαλάκη «χαλώντας» κατά τα 2/5 την κλασική εκδοχή της άμυνας του. Στην ίδια βραδιά άφησε έξω τον Ζαμπά που ως τώρα μοιάζει «χαμένος» στη μετάφραση, και με τον Πέλκα τραυματία εμπιστεύθηκε μια εκδοχή 4-3-3 που επί της ουσίας «βραχυκύκλωσε» την ΑΕΚ. Με Ντάγκλας, Μίσιτς και Ελ Καντουρί ήλεγξε απόλυτα τον άξονα και «τάισε» τον Λημνιό στον δεξιό διάδρομο. Τον Έλληνα winger που ήταν απολαυστικός. Επικράτηση κατά κράτος στην «προετοιμασία», αλλά και την «εκτέλεση» του βασικού σχεδίου του ματς.

Με τον Μπίσεσβαρ να γίνεται πολλές φορές ο έξτρα παίκτης στον άξονα. Και με τον Σφιντέρσκι που ήρθε και αυτός ως έκπληξη στην εντεκάδα αφήνοντας έξω τον Άκπομ να κάνει για μια ώρα τρομερή δουλειά στις τοποθετήσεις του στην περιοχή, στις κόντρα μπάλες. Δεν είναι τα γκολ του Πολωνού. Είναι η ταχύτητα με την οποία ο ΠΑΟΚ έφευγε στο transition. Πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου εικόνα. Για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Για πρώτη φορά έπειτα από καιρό. Και κυρίως με τη σφραγίδα του προπονητή.

Τι πλήρωσε ο Δικέφαλος του Βορρά και δεν επικράτησε; Τις κακές αντιδράσεις του στις στημένες μπάλες. Αυτό ήταν που του έκανε τη ζημιά. Η ΑΕΚ δεν έφτασε οργανωμένα στην περιοχή του. Ουσιαστικά τον «βομβάρδισε» με στημένες μπάλες και γεμίσματα. Και τα δύο γκολ της αλλά και αυτό που σωστά ακυρώθηκε του Μάνταλου προέκυψαν από τέτοιες φάσεις. Συμβαίνει, ενοχλεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την συνολική εικόνα. Του ΠΑΟΚ που πλέον έδειξε ότι μπαίνει σε τροχιά ενός νέου προπονητή.

Ο Δικέφαλος πρέπει να πάψει να δέχεται γκολ με αυτή την ευκολία. Οκτώ σε πέντε αγωνιστικές είναι αριθμός απαράδεκτος. Έξι στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Πρέπει όμως με κάθε κόστος να επενδύσει στην αποψινή του εμφάνιση. Γιατί ήταν παρουσία πρωταθλητή. Σε μια χρονιά που έχει πολύ δρόμο μπροστά. Και κυρίως που έχει πλέι-οφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ