Παναθηναϊκός: Δοκιμή με βασικό τον Μακέντα

Παναθηναϊκός: Δοκιμή με βασικό τον Μακέντα

Ο Φεντερίκο Μακέντα αναμένεται όχι απλά να προλάβει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, αλλά και να συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα. Διατηρεί το 4-2-3-1 ο Γιώργος Δώνης έχοντας ένα δίλημμα.

Ο Φεντερίκο Μακέντα θα συμπεριληφθεί σίγουρα στην 18άδα του Παναθηναϊκού για το σαββατιάτικο παιχνίδι με την Ξάνθη, αφού την Πέμπτη (4/10) γυμνάστηκε χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό. Όμως, ο Γιώργος Δώνης ενδέχεται να μην αρκεστεί στην παρουσία του Ιταλού στον πάγκο, αφού τον δοκίμασε με τους βασικούς.

Καταρχάς, ο Δώνης διατήρησε στις δοκιμές που έκανε το 4-2-3-1 που έφερε το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη. Σαφώς, ο Δώνης σχεδιάζει μερικές προσαρμογές επειδή η Ξάνθη είναι πιο σκληροτράχηλος και ποιοτικός αντίπαλος από τον Πανιώνιο. Ωστόσο, η κεντρική ιδέα της τακτικής του Παναθηναϊκού δεν θα παρουσιάσει μεγάλες μεταβολές.

Περαιτέρω, ο Δώνης χρησιμοποίησε τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Χουάν Περέα. Ως επιτελικός χαφ πίσω από τον Ιταλό αγωνίστηκε ο Γκίας Ζαχίντ, ο οποίος απολαμβάνει την ελευθερία του και δεν καταναλώνει δυνάμεις στον ανασταλτικό τομέα. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν καλή συνεργασία και πλέον έχουν μάθει ο ένας τον άλλο, οπότε ο Δώνης περιμένει πολλά το Σάββατο.

Ο Διούδης δεν αλλάζει στην εστία, ενώ στην τετράδα της άμυνας οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας θα παίξουν στο κέντρο, ο Γιόχανσον στο δεξιό άκρο και ο Ινσούα στο αριστερό. Επίσης, δεν προβλέπονται μεταβολές στο δίδυμο των αμυντικών χαφ με τους Κουρμπέλη και Χρήστο Δώνη, ενώ ο Μπουζούκης θα έχει το ρόλο του δεξιού χαφ.

Πρακτικά, ένα δίλημμα δείχνει να ταλανίζει τον Γιώργο Δώνη: ο αριστερός χαφ. Ο Μολό προβάλλει ως το φαβορί αφού στη Νέα Σμύρνη ήταν ουσιαστικός στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, ο Γάλλος έδειξε ότι ακόμα δεν «βγάζει» ολόκληρο ματς και αντικαταστάθηκε, οπότε ο Χατζηγιοβάνης έχει πιθανότητες να επανέρθει στην ενδεκάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ