Τι είπε ο Μαρτίνς στα τετ-α-τετ με Βαλμπουενά, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Ομάρ για Βελιγράδι και Αρη

Τι είπε ο Μαρτίνς στα τετ-α-τετ με Βαλμπουενά, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Ομάρ για Βελιγράδι και Αρη

To10.gr αποκαλύπτει όσα είπε ο Πέδρο Μαρτίνς για τη μη χρησιμοποίησή τους στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και το «πρέπει» του αγώνα με τον Αρη.

Η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να μην επιλέξει τους Ομάρ Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Ματιέ Βαλμπουενά και Ντάνιελ Ποντένσε για το αρχικό σχήμα του αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Η ήττα των Ερυθρόλευκων στο Βελιγράδι τα αύξησε. Και μαζί αύξησε και την πίεση για νίκη στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Αρη.

Εντούτοις, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε φροντίσει πριν από το παιχνίδι του Βελιγραδίου, να συζητήσει με τους… ενδιαφερόμενους. Και να τους ενημερώσει για τα σχέδιά του. Σχέδια που ξεκίνησαν να… ξετυλίγονται από το παιχνίδι με τη Λαμία. Οπου αγωνίστηκαν και οι τέσσερις. Ένα… μήνυμα που λίγοι κατάλαβαν, αλλά το οποίο ο Μαρτίνς έστειλε με σαφήνεια και στους ίδιους. Επί προσωπικού.

Ο 49χρονος τεχνικός, λοιπόν, είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση και με τους τέσσερις. Βαλμπουενά, Ομάρ, Ποντένσε και Γκιλιέρμε πέρασαν από το γραφείο του και ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του προπονητή τους. Πριν ο Ολυμπιακός πετάξει για τη Σερβία. Καθώς ο Μαρτίνς είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές, πριν ακόμη και από το Ματς με τη Λαμία.

Στη συζήτηση που είχε με τους τέσσερις παίκτες του, ανέφερε ότι θεωρούσε το παιχνίδι με τον Αρη πιο σημαντικό από αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα και προτιμούσε να τους έχει ξεκούραστους και φρέσκους στην αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης. Τους έδειξε τις μετρήσεις τους, τους μίλησε με στοιχεία για το πόσο έχουν παίξει, αλλά και πόσο έχουν καταπονηθεί και τους ενημέρωσε για την απόφασή του. Μάλιστα, για τους τρεις από τους τέσσερις, το πλάνο ήταν να μπουν από το 60 και μετά (αναλόγως και την εξέλιξη), ώστε να δώσουν ώθηση στον Ολυμπιακό. Κάτι που θα γινόταν, εάν ο Γάλλος διαιτητής Μπαστιέν, δεν είχε αποβάλλει χωρίς λόγο τον Μπενζιά στο 58ο λεπτό, αλλάζοντας τελείως τις ανάγκες του αγώνα.

Είναι αλήθεια ότι και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές ήθελαν να αγωνιστούν στο Βελιγράδι. Ολοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν στο Champions League. Οσο κουρασμένοι κι αν νιώθουν. Ωστόσο ο Μαρτίνς ήταν απόλυτος και ξεκάθαρος, αναφορικά με το πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης και να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος μόνος πρώτος. Με τους παίκτες να αποδέχονται την απόφασή του. Και να εκτιμούν το γεγονός ότι τους εξήγησε αναλυτικά το σκεπτικό του. Ασχέτως εάν τους άρεσε ή όχι, ο προπονητής είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Αρα και το ρίσκο.

Το γεγονός ότι αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Βελιγράδι, και παρά το πολύ κακό αποτέλεσμα που πήρε ο Ολυμπιακός, ο Βαλμπουενά ήταν ο πρώτος που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και παρηγόρησε τους συμπαίκτες του, είναι ένα σαφές δείγμα του ότι τίποτε δεν έγινε μυστικά. Τίποτε δεν έγινε… πλαγίως ή δίχως πλάνο. Όλα έγιναν εν γνώσει των ποδοσφαιριστών και με τα χαρτιά ανοιχτά, πάνω στο τραπέζι. Όπως πρέπει να γίνονται τα πράγματα σε μια ομάδα που λειτουργεί με κλίμα οικογένειας και όχι μισθοφορική λογική.

Βεβαίως, επειδή όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να παρουσιαστεί βελτιωμένος στο Βικελίδης. Και κυρίως, πρέπει να φύγει με τη νίκη από μια έδρα που λίγες ομάδες από τους άμεσους ανταγωνιστές του θα περάσουν φέτος. Ένα μεγάλο στοίχημα για προπονητή και ποδοσφαιριστές. Που πρέπει να το κερδίσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ