Αρης – Ολυμπιακός 1-2

Αρης – Ολυμπιακός 1-2

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά αντέδρασε άμεσα, χτύπησε από αέρος τον Αρη και με δύο κεφαλιές των Μασούρα (33') και Ελ Αραμπί (38') πήρε τη νίκη και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με το διπλό στις αποσκευές του επιστρέφει από τη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έδειξε χαρακτήρα στο Κλεάνθης Βικελίδης και παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τον Αρη, κατάφερε να γυρίσει το ματς χάρη στα γκολ των Μασούρα (33′) και Ελ Αραμπί (38′) και να πάρει τη νίκη με 2-1, για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1.

Οι Ερυθρόλευκοι άντεξαν στο πολύ σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και με χτυπήματα από… αέρος έφυγαν με το «διπλό» από μία πολύ δύσκολη έδρα. Ένα τρίποντο με το οποίο οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 16 πόντους σε 6 ματς.

Μία νίκη, βέβαια, που μπορεί να χαρακτηριστεί πύρρειος για τον Ολυμπιακό, καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τους Ντάνιελ Ποντένσε και Κώστα Τσιμίκα να τραυματίζονται και να βγαίνουν πρόωρα από τον αγωνιστικό χώρο.  Η κατάστασή τους θα εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες από το ιατρικό τιμ και θα φανεί το μέγεθος των τραυματισμών των δύο «ερυθρόλευκων» ποδοσφαιριστών.

Δοκάρι, γκολ και 1-0

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες στα καρέ του Εμαν, αλλά αυτός που σκόραρε πρώτος ήταν ο Αρης. Στο 7’ ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Θεσσαλονικείς στην αριστερή πλευρά, ο Ντιγκινί πήρε την μακρινή κεφαλιά και νίκησε τον Ζοσέ Σα για το 1-0, ενώ προηγουμένως η μπάλα είχε χτυπήσει στο δοκάρι του Πορτογάλου πορτιέρο.

Αντέδρασε ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκοι μετά το γκολ του Γάλλου προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση. Η μπάλα μεταφέρθηκε στα καρέ των γηπεδούχων, οι οποίοι έδωσαν χώρο και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 20’ ο Γκιγιέρμε απείλησε με δυνατό σουτ, αλλά ο Εμαν με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Στο 26’ το σουτ του Μασούρα έφυγε άουτ.

Η δράση μεταφέρθηκε στην εστία του Αυστριακού πορτιέρο, με τον Ολυμπιακό στο 33’ να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τσιμίκας κατέβασε ωραία την μπάλα από αριστερά, άδειασε με επιτόπια ντρίπλα τον Φετφατζίδη, έβγαλε τη γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Αρη και ο Γιώργος Μασούρας με κεφαλιά νίκησε τον Εμαν για το 1-1.

Νέο χτύπημα από αέρος και 1-2

Ένα γκολ που έδωσε στον Ολυμπιακό την ώθηση που χρειαζόταν και έψαχνε στο πρώτο μισό του παιχνιδιού. Στο 38’ ο Μαρτίνς, ωστόσο, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Ποντένσε ένιωσε ενοχλήσεις και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει. Ο Σουντανί πήρε τη θέση του Πορτογάλου και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ολυμπιακός έκανε το 1-2 με τον Ελ Αραμπί! Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες και ο Μαροκινός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφερε τούμπα το ματς και στο 43’ έφτασε μια ανάσα από το 1-3. Ο Σουντανί κατέβασε ωραία με το στήθος στην καρδιά της άμυνας του Αρη, σούταρε, ο Εμαν απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε ενστικτωδώς στο χέρι του Αλγερινού και κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά μέτρησε, ενώ αργότερα μετά τη χρήση του VAR ακυρώθηκε για χέρι. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-2.

Σκληρό παιχνίδι, λιγοστές φάσεις

Με την έναρξη του δεύτερου μέρος ο Τερζής έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Μαντσίνι αντί του Φετφατζίδη.  Στο 52’ ο Αρης δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη με τον νεοεισελθόντα. Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν το κόρνερ, ο Μαντσίνι πήρε το ριμπάουντ, έκανε το σουτ από το κέντρο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 57’ ο Μαρτίνς έκανε και δεύτερη αλλαγή και αυτή αναγκαστική.

Ο Τσιμίκας αντιμετώπισε πρόβλημα στη μέση και ο Πορτογάλος έριξε στο ματς τον Τοροσίδη. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να κρατάει εύκολα το 1-2. Στο 77’ μάλιστα απείλησε για το 1-3 με τον Μασούρα. Ο μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών βρήκε χώρο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο χρόνος κυλούσε, ο Αρης δεν κατάφερε να απειλήσει τον Σα και το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Το κλειδί: Η άμεση και μάλιστα… διπλή αντίδραση του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι είδαν τον Αρη να προηγείται μόλις στο 7’, αλλά δεν έχασαν την ψυχραιμία τους. Πήραν τα ηνία του αγώνα, μετέφεραν τη δράση στα καρέ του Εμαν και με δύο κεφαλιές έφεραν τούμπα το ματς.

Το «10αρι»:  Ο Βαλμπουενα ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι του Ολυμπιακού εξαιρετικός. Από τα πόδια του Γάλλου σούπερ σταρ έγινε το 1-2 του Ελ Αραμπί, ενώ όλα τα στημένα που εκτελούσε δημιουργούσαν άγχος στους παίκτες και τον τερματοφύλακα του Αρη. Κράτησε την μπάλα στο κέντρο και βοήθησε πολύ την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Γιατί κόουτς: Ο τραυματισμός του Τσιμίκα δημιούργησε διάφορες σκέψεις σχετικά με τον αποκλεισμό του Κούτρη από την αποστολή. Ο Πορτογάλος αναγκάστηκε να βάλει τον Τοροσίδη στο αριστερό άκρο, με τον έμπειρο άσο πάντως να τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Ο έμπειρος μπακ ανταπεξήλθε και μάλιστα έσπασε τον τσαμπουκά του Μαντσίνι, που είχε μπει ορεξάτος.

Στον πάγκο: Η βαθμολογική συγκομιδή του Αρη. Μετά από 6 παιχνίδια έχει μόλις 5 βαθμούς. Για δεύτερη σερί αγωνιστική μάλιστα οι Κίτρινοι ηττήθηκαν με ανατροπή.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας (57’ Τοροσίδης), Αβραάμ, Σεμέδο, Ομάρ, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (38’ Σουντανί), Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (83’ Γκερέρο).

Άρης (Απόστολος Τερζής): Έμαν, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ροζ, Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Γκάμα (75’ Μαρτίνες), Ντιγκινί (84’ Τόνσο), Ιντέγε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ