Σβέριρ Ινγκι Ινγκασον: 7 ματς, 532 λεπτά, 9.210 € ανά λεπτό

Σβέριρ Ινγκι Ινγκασον: 7 ματς, 532 λεπτά, 9.210 € ανά λεπτό

Ο σοβαρός τραυματισμός του Βαρέλα αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία του Ινγκασον να αποδείξει ότι δεν αποτελεί την πιο αποτυχημένη (και ακριβότερη) μεταγραφή του ΠΑΟΚ. To10.gr αναλύει...

Ο σοβαρός τραυματισμός του Φερνάντο Βαρέλα αλλάζει τα δεδομένα στον ΠΑΟΚ. Και κυρίως δημιουργεί έναν πολύ μεγάλο πονοκέφαλο στον Αμπελ Φερέιρα. Καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός ποτέ δεν έκρυψε τον σκεπτικισμό του για τη σύνθεση της αμυντικής του γραμμής και κυρίως τη διαφορά επιπέδου μεταξύ των δύο βασικών στόπερ (Κρέσπο, Βαρέλα) και των δύο αναπληρωματικών (Ινγκασον, Μιχάι).

Δεν είναι μυστικό πως όταν ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην παραχώρηση του Δημήτρη Χατζηισαΐα στην τουρκική Ρίζεσπορ, ο Αμπελ Φερέιρα είχε ζητήσει την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού. Καθώς θεωρούσε πως ο Σβέριρ Ινγκι Ινγκασον δεν είναι στο επίπεδο που θέλει. Μάλιστα στην ιεραρχία τον είχε πίσω από τον «Χάτζη», συνολικά… 4ο, μετά και τους Βαρέλα, Κρέσπο που ούτως ή άλλως είναι το δίδυμο «μπετόν» της ασπρόμαυρης άμυνας.

Από την άλλη, ο Φερέιρα δέχθηκε να δώσει χρόνο για να εξελιχθεί και να δείξει εάν μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του συλλόγου και στον Ενέα Μιχάι. Ο διεθνής Αλβανός στόπερ δεν είναι έτοιμος, αλλά έχει αθλητικά προσόντα και μέσα από τις προπονήσεις φρόντισε να κερδίσει την παραμονή του στο ρόστερ. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι που πιστεύουν ότι ο Μιχάι είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Ισλανδό στόπερ. Ασχετα αν έως τώρα δεν έχει καμία συμμετοχή.

Βεβαίως, αυτό δεν είναι σοβαρό κριτήριο. Διότι ούτε ο Ινγκασον έχει συμμετοχές. Για την ακρίβεια, ο 26χρονος Ισλανδός κεντρικός αμυντικός, στα 10 φετινά επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ έχει μόλις 53 αγωνιστικά λεπτά, στην εντός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου (σ.σ. είχε μπει ως αλλαγή, λόγω του τραυματισμού του Βαρέλα), την 1η Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, μετά από εκείνο το παιχνίδι είχε αποφασίσει να μην αγωνιστεί με την εθνική Ισλανδίας, ώστε να μείνει στη Θεσσαλονίκη και να δουλέψει υπό τις οδηγίες του Αμπελ Φερέιρα, να βελτιωθεί και να πάρει ευκαιρίες. Κάτι, ωστόσο, που δεν συνέβη. Με αποτέλεσμα ο Ινγκασον να μείνει και πάλι στον πάγκο, για τα καλά.

Ο Ινγκασον είναι ένα μεγάλο, ένα πολύ ακριβό στοίχημα για τον ΠΑΟΚ. Ένα στοίχημα που κόστισε στον Δικέφαλο 4.000.000 €. Οσο το κόστος της μεταγραφής του από τη Ροστόφ. Ενώ ο ίδιος ο παίκτης έχει ένα από τα «βαριά» συμβόλαια του ρόστερ, με τις απολαβές του να αγγίζουν τις 900.000 € τον χρόνο!

Ο 26χρονος στόπερ αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ πριν από ακριβώς 615 ημέρες. Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Εκτοτε, έχει προλάβει να αγωνιστεί μόλις σε 7 παιχνίδια με τη φανέλα του Δικεφάλου. Μόλις δύο στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο. Με σημαντικότερη συμμετοχή του στον περσινό ημιτελικό με τον Πανιώνιο, όπου η απόδοσή του κόντρα στον Ντουρμισάι, κόντεψε να αποκλείσει τον Δικέφαλο (4-2) από τον τελικό της διοργάνωσης. Συνολικά, αυτούς τους 8,5 μήνες που ανήκει στον ΠΑΟΚ, ο διεθνής στόπερ έχει μόλις 532 αγωνιστικά λεπτά. Με τα απλά μαθηματικά να δείχνουν ότι έως τώρα, κάθε λεπτό συμμετοχής του Ισλανδού, κοστίζει στον Δικέφαλο… 9.210 ευρώ!

Από τη στιγμή που ο Βαρέλα τραυματίστηκε και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσεις για σχεδόν 1,5 μήνα, ο «Βίκινγκ» του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να αποδείξει ότι η τεράστια δαπάνη του συλλόγου για την απόκτησή του και το υψηλό του συμβόλαιο, άξιζαν.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του παιχνίδια με Λαμία (εντός, 19/10), Βόλο (εκτός, 26/10), Παναθηναϊκό (εντός, 02/11), ΟΦΗ (εκτός, 09/11) έως την επόμενη διακοπή. Εάν σε αυτά τα όχι ιδιαίτερα δύσκολα παιχνίδια ο Ινγκασον δεν ανταποκριθεί ή δεν καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, το μέλλον του στον Δικέφαλο δεν θα είναι ευοίωνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ