Γη καλεί Σελήνη, οβερ

Γη καλεί Σελήνη, οβερ

Η... βόλτα στο φεγγάρι που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού και η ψυχολογία που ειναι ξανά στα ύψη

Υπάρχουν τουλάχιστον έντεκα σημαντικές ηχογραφήσεις του θρυλικού «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», λες και καθεμιά αντιστοιχεί σε έναν από τους παίκτες που παρέταξε ο Τάκης Λεμονής στο ματς της Κυριακής.

Από τη Νάνα Μούσχουρη μέχρι τη Γλυκερία και από τη Φλέρυ Νταντωνάκη ως την Πίτσα Παπαδόπουλου, κάθε εκτέλεση είχε κάτι να προσφέρει στο κομψοτέχνημα του Χατζιδάκι. Ακριβώς όπως πρόσφερε και κάθε ερυθρόλευκος στη σπουδαία νίκη που ουσιαστικά σήμανε την επιστροφή του πρωταθλητή…

Το γιατί ήταν σπουδαία το γνωρίζουν πλέον ακόμα και οι πέτρες, πολύτιμες και μη. Κάπως έτσι, από τη χαρά τους τα παλικάρια του Σερ Τάκη έδιωξαν τη λύπη και πήγαν μια βόλτα στο φεγγάρι, βλέποντας για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό την ψυχολογία τους στα γνώριμα – ερυθρόλευκα – ύψη.

Μόνο που η συγκεκριμένη βόλτα θα πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο της άμεσα, πολύ ταχύτερα από τις 27 και κάτι μέρες που διαρκεί αυτός της σελήνης. Πρώτος – πρώτος το γνωρίζει καλά ο πρωτομάστορας της προσπάθειας για ολική επαναφορά και ήδη έχει ξεκινήσει να τους καλεί όλους πίσω στο «Ακρωτήριο Ρέντη», καθότι εκκρεμεί μια ακόμη «εκτόξευση»…

Πέρυσι ή φέτος;

Όταν ο Ολυμπιακός φιλοξενούσε πέρυσι τέτοιες μέρες τον ΠΑΟΚ, φαινόταν να έχει βρει ρυθμό μετά το νωθρό ξεκίνημα. Οι προβλέψεις τον έδιναν ακλόνητο φαβορί, εντούτοις πολύ γρήγορα βρέθηκε πίσω στο σκορ από το εύκολο γκολ του Βαρέλα.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 6ο από τα 13 λεπτά των καθυστερήσεων και παρότι οι τελικές ήταν 15-9 υπέρ των Πειραιωτών, όλοι θυμόμαστε πως τουλάχιστον οι μισές φάσεις του ΠΑΟΚ ήταν κλασικές ευκαιρίες. Προχθές πάλι, ο μέχρι στιγμής κακός (και για πολλούς αουτσάιντερ) Ολυμπιακός νίκησε σαφώς πιο εύκολα.

Κι αν η στατιστική έγραψε το πενιχρό 4-6 υπέρ των Θεσσαλονικέων, στην πραγματικότητα οι ερυθρόλευκοι κινδύνεψαν ελάχιστα, ασυγκρίτως λιγότερο απ’ ό,τι πέρυσι. Ο λόγος απλός: αυτή τη φορά είχαν στον πάγκο έναν προπονητή που ήξερε και τι θέλει, αλλά και πως θα το πάρει, έχοντας υπολογίσει την κάθε λεπτομέρεια.

Πόσο συμπτωματικό μπορεί να είναι άλλωστε, το γεγονός πως ο Τάκης μετρά πλέον έξι νίκες και μόλις δυο ισοπαλίες κόντρα στον ΠΑΟΚ σε ματς πρωταθλήματος; Δήμιος κανονικός…

«Τώρα μιλάμε για τις αδερφές των άλλων»

Για το θέμα του αποτρόπαιου πανό πήρα θέση και στο χθεσινό φύλλο του «ΦΩΤΟΣ». Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για αυτή την ατυχέστατη «έμπνευση», η οποία στα μάτια μου φαντάζει ως προβοκάτσια: μέσα σε λίγες στιγμές, ο υποκινητής της «εξυγίανσης» άρχισε να αντιμετωπίζεται με μια σχετική συμπάθεια ακόμα και από φανατικούς Ολυμπιακούς.

Αν και αναμενόμενη, ήταν σίγουρα ευχάριστη η ευαισθησία που έδειξαν διάφορα ΜΜΕ του λεγόμενου… «αντικειμενικού» χώρου, ασχέτως αν στην πραγματικότητα εκτέθηκαν για ακόμα μια φορά.

Βλέπετε, όταν έχουν αναρτηθεί πολλάκις εμετικά πανό σε βάρος ανθρώπων – ζωντανών και νεκρών – του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια και τα αντιμετωπίζεις «χλιαρά», δεν μπορείς να γίνεις πιστευτός ως ειλικρινά ευαίσθητος επειδή βρήκες αφορμή για να την πέσεις (ξανά) σε ολόκληρο τον σύλλογο, γενικεύοντας στα εκατομμύρια του κόσμου του για μια ανοησία λίγων μονάδων.

Δεν θέλω καν να θυμηθώ τι έχει αναρτηθεί κατά καιρούς για τα θύματα της ΘΥΡΑΣ 7, τον Μαρινάκη, τον (τότε ερυθρόλευκο) Μπάγεβιτς και πάει λέγοντας. Που να ήξερε ο «Ατσίδας» Ντίνος Ηλιόπουλος πως η μυθική ατάκα του «τώρα μιλάμε για τις αδερφές των άλλων» θα μετατρεπόταν σε ολόκληρη σχολή δημοσιογραφίας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ