Κουρμπέλης, Διούδης, Ινσούα: Προσεχώς ελεύθεροι και ωραίοι

Κουρμπέλης, Διούδης, Ινσούα: Προσεχώς ελεύθεροι και ωραίοι

Οι Κουρμπέλης, Διούδης και Ινσούα είναι από τα λίγα «ασημικά» που έχουν απομείνει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και δεν περνούν απαρατήρητοι σε άλλες ομάδες. Η προσπάθεια του Νταμπίζα να τους κρατήσει και η μεγαλύτερη δυσκολία.

Στην περίοδο της λιτότητας, το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της ποιότητας του. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν εκλείψει τα «ασημικά». Έστω και όχι τόσο μεγάλης αξίας όσο στο πρόσφατο παρελθόν, ούτε με την ανάλογη λάμψη, αλλά υπάρχουν. Στον Παναθηναϊκό ανήκουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν περνούν απαρατήρητοι στους ανταγωνιστές του και οι οποίοι μένουν ελεύθεροι στη διάρκεια του 2020.

Οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Σωκράτης Διούδης και Εμάνουελ Ινσούα είναι τρεις παίκτες οι οποίοι ξεχωρίζουν. Στον Παναθηναϊκό θεωρούνται βασικοί και αναντικατάστατοι και υπό προϋποθέσεις, έχουν θέση σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ακριβώς επειδή έχουν ικανότητες, έχουν προσιτό κασέ και τα συμβόλαια τους λήγουν την επόμενη χρονιά, υπάρχουν στα μπλοκάκια όλων, ανεξαρτήτως αν ακόμα δεν έχει γίνει κίνηση…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και σταθερά στις κλήσεις των ομοσπονδιακών προπονητών, έχει συμβόλαιο έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Οι αποδοχές του αγγίζουν τις 280.000 ετησίως και ο Νίκος Νταμπίζας αποτιμά την αξία του στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ενδιαφέρον από το εξωτερικό υπήρξε, αλλά καμία ομάδα δεν είχε την πρόθεση να πληρώσει τα λεφτά που ζητάει ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Για να ανανεώσει τη συνεργασία ο Κουρμπέλης, υπολογίζεται ότι θα αξιώσει απολαβές κοντά στις 400.000 ετησίως.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΙΟΥΔΗΣ: Στη δεύτερη σεζόν του ως «Νο1» του Παναθηναϊκού και στο τρίτο έτος του συμβολαίου του (έως 30/6/2020), ο Σωκράτης Διούδης βλέπει τους κόπους του να επιβραβεύονται με την κλήση του στην Εθνική ομάδα. Μετά τον τραυματισμό του Μπάρκα, είναι πιθανόν ο 26χρονος γκολκίπερ να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε επίπεδο Ανδρών. Ο Διούδης αμείβεται με περίπου 120.000 ευρώ, ένα ποσό εξαιρετικά χαμηλό για τη βελτίωση που παρουσιάζει την τελευταία διετία. Αρκετές ισπανικές ομάδες της Segunda Division έχουν φάκελο για τον Διούδη, ενώ και στην Ελλάδα έχει… θαυμαστές. Θεωρείται βέβαιο πως για να ανανεώσει, ο Διούδης δεν θα «πέσει» κάτω από τις 200.000 ευρώ ετησίως.

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΙΝΣΟΥΑ

Την άποψη ότι ο Εμάνουελ Ινσούα είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος την ενστερνίζονται πολλοί. Σίγουρα, ο Ινσούα δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τους ομολόγους του των άλλων μεγάλων της Superleague και αυτό το έχουν προσέξει στην ΑΕΚ, που έχουν τον Αργεντινό στη λίστα τους, όπως αποκάλυψε το to10.gr. Ο 28χρονος ακραίος θα πάρει περισσότερα από 250.000 ευρώ και το συμβόλαιο του λήγει στις 30 Ιουνίου του 2020. Στις προκαταρκτικές συζητήσεις του Νταμπίζα με τον αδερφό και μάνατζερ του Ινσούα, ο ποδοσφαιριστής έχει ζητήσει ένα ποσό κοντά στις 400.000 ευρώ για να ανανεώσει. Ένα νούμερο που ξεφεύγει από τους σχεδιασμούς του Νταμπίζα…

Η δυσκολία για την παραμονή

Είναι αναγκαίο ο Νταμπίζας να διατηρήσει τους τρεις παίκτες στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Διότι οι Κουρμπέλης, Διούδης και Ινσούα έχουν προσαρμοστεί και είναι από τους «στυλοβάτες» της ομάδας, ενώ παράλληλα, το Τριφύλλι δεν έχει οργανωμένο δίκτυο σκάουτινγκ που θα του επιτρέψει να τους αντικαταστήσει εύκολα.

Βέβαια, η παραμονή τους δεν είναι απλή υπόθεση. Εκτός από το οικονομικό που είναι ευαίσθητο θέμα στον Παναθηναϊκό, αφού ο σφιχτός προϋπολογισμός πρέπει να τηρείται με ευλάβεια, θα παίξει ρόλο και το αγωνιστικό. Ο Παναθηναϊκός δεν πείθει ότι εξελίσσεται ως σύνολο, δεν διεκδικεί στόχους και οι παίκτες δεν βελτιώνονται, Επομένως, οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν ικανότητες, μένουν στάσιμοι και δεν πείθονται ότι έχουν μέλλον σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός δεν δίνει λεφτά, δεν δίνει προοπτική και αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την παραμονή των Κουρμπέλη, Διούδη και Ινσούα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ