ΑΕΚ: Στόπερ με προοπτική

ΑΕΚ: Στόπερ με προοπτική

Ο αμυντικός που ψάχνει στην αγορά ο Ίβιτς και τα δεδομένα για Τσιγκρίνσκι-Βράνιες.

Μία από τις θέσεις για τις οποίες αναμένεται να «ψαχτεί» στην αγορά η ΑΕΚ είναι εκείνη του κεντρικού αμυντικού. Ο Ίβιτς εκτιμά πως λείπει από την ομάδα ένας αμυντικός με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες. Ένα αριστεροπόδαρο στόπερ, με ικανότητα με την μπάλα στα πόδια και… μπόι.

Το παραπάνω ήταν εμφανές στα ματς που η ΑΕΚ αγωνιζόταν με τριάδα στην άμυνα. Εκεί όπου τον ρόλο του αριστερού αμυντικού κάλυπταν είτε ο Μπακάκης είτε ο Τσιγκρίνσκι. Το καλό πόδι και των δυο είναι το δεξί και όχι το αριστερό. Τακτικά είναι σημαντικό για την ομάδα να έχει στα στόπερ της παίκτη με καλό πόδι το αριστερό, ώστε να μπορεί να βγάζει τη μπάλα με μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να χάνει χρόνο υπό πίεση να την φέρει στο δεξί, κάνοντας γέμισμα και δίνοντας καμπύλη προς τον άξονα, όπου το ενδεχόμενο να χαθεί η μπάλα και να βρει χώρο αντεπίθεσης ο αντίπαλος είναι μεγαλύτερο.

Η ΑΕΚ ψάχνει λοιπόν έναν αμυντικό που θα μπορεί να δώσει στο παιχνίδι της τα συγκεκριμένα στοιχεία, εξετάζοντας λύσεις που θα έχουν και προοπτική. Η ΑΕΚ δεν θα κινηθεί δηλαδή για την απόκτηση ενός αμυντικού που θα έχει συμπληρωματικό ρόλο, αλλά για έναν παίκτη ικανό να γίνει σημείο αναφοράς στα μετόπισθεν. Στο μυαλό των ανθρώπων του Δικεφάλου υπάρχει δηλαδή και η επόμενη μέρα.

Αυτή τη στιγμή το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Δικεφάλου (Τσιγκρίνσκι-Βράνιες) είναι στον… αέρα ενόψει καλοκαιριού. Ο Βόσνιος είναι δανεικός από την Άντερλεχτ και ο «Τσίγκρι» μένει ελεύθερος, χωρίς να είναι σαφές πως θα συνεχίσει στην ομάδα. Όπως γίνεται αντιληπτό η ΑΕΚ έχει στο μυαλό της και το παραπάνω, αναζητώντας στην αγορά έναν στόπερ ικανό να ηγηθεί της αμυντικής της γραμμής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ