Φάουστο Βέρα: Το «like» του Αργεντινού που άναψε φωτιές (vid)

Φάουστο Βέρα: Το «like» του Αργεντινού που άναψε φωτιές (vid)

O 19χρονος άσος της Αρχεντίνος Τζούνιορς, Φάουστο Βέρα, βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Τσόρι Ντομίνγκες για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, με τον νεαρό να «ανάβει» φωτιές, ακολουθώντας τους Ερυθρόλευκους στο instagram.

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Φάουστο Βέρα, τον 19χρονο μέσο της Αρχεντίνος Τζούνιορς, ο οποίος αγωνίζεται με ευχέρεια τόσο σαν «6άρι» όσο και «8άρι».

Ο Αργεντινός είναι πρώτος στη λίστα του Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ το γεγονός πως ο νεαρός άσος ακολουθεί στο instagram τον Ολυμπιακό, βάζει ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο Ολυμπιακός σκέφτεται να καταθέσει στο εγγύς μέλλον πρόταση για το 50% των δικαιωμάτων του.

Ο Βέρα δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 με την Αρχεντίνος, ενώ η ομάδα του απέρριψε πρόσφατα πρόταση 6 εκατομμυρίων δολαρίων από την Κάνσας για το 50% των δικαιωμάτων του.

Να θυμίσουμε ότι ο Τσόρι Ντομίνγκες αποτελεί κομμάτι του σκάουτινγκ των «ερυθρόλευκων» σε Ισπανία και Λατινική Αμερική (κυρίως Αργεντινή), έχοντας ως βάση τη Μαδρίτη.

Στα αργεντίνικα μέσα μάλιστα αναφέρεται ότι ο Τσόρι βρέθηκε στο παιχνίδι της Αρχεντίνος απέναντι στην Άρσεναλ Σαράντι, για να παρακολουθήσει τον νεαρό, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 30′ στη θέση του τραυματία Μογιάνο.

Ποιος είναι όμως ο Φάουστο Βέρα που έχει ενθουσιάσει τον άλλοτε μεγάλο αρχηγό των Πειραιωτών; Ο 19χρονος αποτελεί προϊόν των φημισμένων ακαδημιών της Αρχεντίνος Τζούνιορς, από την οποία αναδείχτηκαν αρκετοί «θρύλοι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο Χουάν Πάμπλο Σορίν, ο Εστεμπάν Καμπιάσο, ο Φερνάντο Ρεδόνδο και πολλοί ακόμα.

Ο Φάουστο προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, στις 12 Νοεμβρίου του 2018, απέναντι στην Τίγκρε.

Ο Εζεκιέλ Καρμπόνι ήταν ο προπονητής που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει την «παρθενική» του εμφάνιση με τους «El bichos», περνώντας ως αλλαγή στη θέση του Ιγκνάσιο Μέντες, στην ήττα από την Τίγκρε με 2-1 στο «Estadio Jose Dellagiovanna».

Την περσινή σεζόν πραγματοποίησε άλλη μια συμμετοχή απέναντι στη Σαν Μαρτίν, παίρνοντας τις πρώτες του γεύσεις σε επίπεδο ανδρών. Ο Φάουστο αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ, έχοντας πάρει και κάποιο χρόνο σαν 8άρι, αλλά φημίζεται περισσότερο για τις ανασταλτικές του ικανότητες παρά για τις επιθετικές του αρετές.

Έχει σωματικά προσόντα (1,77 ύψος) και φυσικά χαρακτηριστικά που δεδομένης της ηλικίας του, μπορούν να τον καθιερώσουν στο μέλλον σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσει την πάσα του και να είναι περισσότερο ομαδικός και προσηλωμένος τακτικά, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε ότι πρόκειται για παίκτη που δεν έχει συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας του.

Την φετινή σεζόν, ο νεαρός Αργεντινός έχει πραγματοποιήσει 4 εμφανίσεις στην αργεντίνικη λίγκα, με τον νέο του προπονητή, Ντιέγκο Νταμπόβε να τον χρησιμποιεί σαν εσωτερικό μέσο στο 4-3-3 που χρησιμοποιεί.

Η 0μάδα του έχει μπει πολύ δυνατά στο φετινό πρωτάθλημα, όντας στη δεύτερη θέση, στο -3 από την πρωτοπόρο Μπόκα Τζούνιορς, με τον 46χρονο τεχνικό να προτιμάει πιο έμπειρους παίκτες στη θέση του. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, ο Φάουστο, μέχρι στιγμής μετράει συνολικά 105 λεπτά συμμετοχής.

Ο 19χρονος μέσος αποτελεί από το 2017 μέλος των «μικρών» Εθνικών ομάδων της Αργεντινής, όταν και επιλέχθηκε στο ρόστερ για το U-17 της Λατινικής Αμερικής.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την U-20 της «αλμπισελέστε» σε ηλικία 18 ετών και 6 μηνών, τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ τον Μάιο του 2019, ο Φερνάντο Μπατίστα, τεχνικός της U-20, τον συμπεριέλαβε στη λίστα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της U-20.

Στις 25 Μαΐου μάλιστα σημείωσε και το πρώτο του γκολ με τους μικρούς της «Αλμπισελέστε», στη νίκη απέναντι στην Νότιο Αφρική, με σκορ 5-2.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Βέρα κλήθηκε στην αποστολή της U-23, για τους Παναμερικούς αγώνες του 2019 στο Περού, παίζοντας ως βασικός στο παιχνίδι της ομάδας του απέναντι στην Βολιβία.

Ο Φάουστο πρόκειται για μία ακριβή αλλά αξιόλογη περίπτωση ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα συνεχίσει να βρίσκεται στα «ραντάρ» του Τσόρι και του δικτύου σκάουτινγκ των «ερυθρόλευκων».

Δείτε τον Φάουστο εν δράσει: 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ