Παναθηναϊκός: Ο Ινσούα, η αναμονή και το ελληνικό ενδιαφέρον

Παναθηναϊκός: Ο Ινσούα, η αναμονή και το ελληνικό ενδιαφέρον

Μετά την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έχει προστεθεί στη λίστα με τους ενδιαφερόμενους για τον Εμάνουελ Ινσούα. Όμως, στον Παναθηναϊκό δεν έχουν πει την τελευταία λέξη για τον Αργεντινό αριστερό μπακ-χαφ, εν όψει της λήξης του συμβολαίου του.

Ο ΠΑΟΚ προστέθηκε στη λίστα με τους ενδιαφερόμενους για τον Εμάνουελ Ινσούα, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας της Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί η ΑΕΚ, αφού όπως είχε αποκαλύψει το to10.gr ο τεχνικός διευθυντής, Ίλια Ίβιτς έχει σε περίοπτη θέση στην ελληνική λίστα του τον Αργεντινό αριστερό μπακ.

Δεν είναι περίεργο που οι Δικέφαλοι τσεκάρουν τον Ινσούα. Εκτός από το προφανές, ότι ο Ινσούα είναι ένας από τους λίγους ποιοτικούς παίκτες οι οποίοι έχουν απομείνει στον Παναθηναϊκό, έχει άλλα δύο δελεαστικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι ότι το κασέ του είναι χαμηλό και το δεύτερο ότι μένει ελεύθερος τον Ιούνιο του 2020, άρα από την Πρωτοχρονιά έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του.

Το τρίπτυχο ποιότητα-χαμηλή τιμή-διαθεσιμότητα είναι ελκυστικό για τους πιο εύρωστους της Superleague. Επιπροσθέτως, έχοντας τρία χρόνια στην Ελλάδα, ο Ινσούα έχει μάθει τις ιδιαιτερότητες του ποδοσφαίρου και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Στη θεωρία, ο Αργεντινός έχει όλα τα εχέγγυα για να αποδειχτεί μία επιτυχημένη προσθήκη στο ρόστερ, χωρίς να απαιτηθεί η υπέρβαση στο οικονομικό.

Ασφαλώς, στον Παναθηναϊκό θέλουν να κρατήσουν τον Ινσούα, διότι αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος θα είχε θέση στα ρόστερ περασμένων εποχών. Άλλωστε, είναι ο μόνος από τους έμπειρους (Γιόχανσον, Δώνης, Διούδης οι άλλοι) που έχουν συμβόλαιο έως τις 30/6/2020, με τον οποίο ο Νταμπίζας έχει μιλήσει για ανανέωση. Ωστόσο, στον πρώτο κύκλο των συζητήσεων διαπιστώθηκε σημαντική απόκλιση στα χρήματα.

Ο Ινσούα έχει αποδοχές που προσεγγίζουν τις 300.000 ευρώ και ζητάει μία γενναία αύξηση για να μείνει στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Από την άλλη, ο Νταμπίζας δεν μπορεί να δεσμευτεί σε ένα μεγάλο ποσό που είναι εκτός ορίων, προς το παρόν. Ο Νταμπίζας δεν ξέρει επακριβώς το μπάτζετ της σεζόν 2020-2021, ώστε να αποφασίσει πως θα το κατανείμει και έχει ζητήσει από τον Ινσούα να περιμένει για την τελική πρόταση του.

Αναμένονται εξελίξεις σύντομα στην υπόθεση του 28χρονου ποδοσφαιριστή; Όχι, είναι η απάντηση. Ο Νταμπίζας δεν θα επανέρθει άμεσα με νεότερη προσφορά ενώ η άφιξη του Μαξιμιλιάνο Ινσούα, αδερφού και μάνατζερ του αριστερού μπακ του Παναθηναϊκού, θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Θα συναντηθεί με τον Νταμπίζα, θα μιλήσουν αλλά δεν προβλέπεται να συμφωνήσουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ