Παναθηναϊκός: Ο ελληνικός «κορμός» έκαψε τον Νταμπίζα

Παναθηναϊκός: Ο ελληνικός «κορμός» έκαψε τον Νταμπίζα

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να «καρατομήσει» τον Νίκο Νταμπίζα, όταν κατέληξε ότι το πλάνο της ανάδειξης ταλαντούχων Ελλήνων παικτών από την ακαδημία του Παναθηναϊκού έχει εγκαταλειφθεί.

Η αποπομπή του Νίκου Νταμπίζα από τον Γιάννη Αλαφούζο ήταν μία αιφνιδιαστική απόφαση, που λήφθηκε μέσα σε ένα διήμερο. Ασφαλώς, ο Αλαφούζος δεν ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε να… απολύσει τον Νταμπίζα. Αντίθετα, συγκέντρωσε πληροφορίες και μίλησε με πολλούς και άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους, ώστε να σχηματίσει άποψη. Όμως, όταν αποκρυσταλλώθηκε στο μυαλό του ότι η παρέκκλιση του Νταμπίζα από το πλάνο που είχαν συμφωνήσει τον Μάιο του 2018 δεν έχει επιστροφή, τότε δεν δίστασε και τον «καρατόμησε».

Παρά τις επιμέρους εξηγήσεις για την προσέγγιση του Νταμπίζα σε παίκτες, τα παράπονα για τη συμπεριφορά του παλαίμαχου αμυντικού και άλλες αφορμές και μικρότερης σημασίας ζητήματα, το μείζον για τον Αλαφούζο ήταν ένα: η εγκατάλειψη της ελληνοποίησης. Ο Αλαφούζος θεωρεί ότι οι νεαροί Έλληνες του ρόστερ πέρασαν σε δεύτερη (ή και τρίτη…) μοίρα, δεν βελτιώνονται και δεν αντιμετωπίζονταν σαν την απόλυτη προτεραιότητα για το μέλλον του Συλλόγου.

Για τον Αλαφούζο είναι ξεκάθαρο και δεν υπάρχει άλλος τρόπος: για να επιβιώσει ο Παναθηναϊκός πρέπει να συγκροτήσει έναν ελληνικό «κορμό» βασισμένο κατά κύριο λόγο σε παίκτες από την ακαδημία του ή οι οποίοι αποκτήθηκαν σε μικρή ηλικία. Τα συμπληρώματα με ξένους αμφιβόλου αξίας, με ευπάθεια στους τραυματισμούς και με προβληματικούς χαρακτήρες, δεν ταιριάζουν σε αυτό το εγχείρημα.

Ο Αλαφούζος πίστευε ότι το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μετρημένες μεταγραφές ποιοτικών παικτών, για να δυναμώσουν το έμψυχο δυναμικό και να βοηθήσουν τους μικρούς. Αντίθετα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είδε να έρχονται ποδοσφαιριστές τους οποίους κρίνει περιττούς και επιβαρύνουν χωρίς λόγο τον προϋπολογισμό. Την ανησυχία του ο Αλαφούζος την είχε συζητήσει με τον Νταμπίζα, αλλά κάθε φορά ο τεχνικός διευθυντής τον διαβεβαίωνε ότι υπάρχει σχέδιο για την ανάδειξη των ταλέντων.

Παρότι ο Νταμπίζας ήταν καθησυχαστικός, ο Αλαφούζος διαπίστωσε ότι μετά τις καλές εμφανίσεις στα καλοκαιρινά φιλικά που αγωνίστηκαν κατά κύριο λόγο οι μικροί, όταν οι μεταγραφές ενσωματώθηκαν στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός «παραπατούσε» στο πρωτάθλημα, έχανε βαθμούς και δεν απέδιδε καλά. Κυρίως, όμως, οι ξένοι έπαιρναν ευκαιρίες σε βάρος των νεαρών Ελλήνων, οι οποίοι έμεναν ξεχασμένοι μεταξύ πάγκου και εξέδρας…

Σε συνδυασμό με τον κίνδυνο να χάσει ο Παναθηναϊκός χωρίς κανένα κέρδος τον Τάσο Χατζηγιοβάνη και τους Βαγιανίδη, Σερπέζη, Αθανασακόπουλο, αλλά και με τον παραγκωνισμό των Καμπετσή, Βέργου, Μαυρομάτη, ο Αλαφούζος έκρινε ότι πρέπει να δράσει χωρίς χρονοτριβή. Για να προλάβει τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις, απέπεμψε τον Νταμπίζα, συνάντησε τον Χατζηγιοβάνη και προγραμματίζει συναντήσεις με τους υπόλοιπους που λήγουν τα συμβόλαια τους έως το τέλος της σεζόν.

Όσο για το αν ελήφθη το μήνυμα του Αλαφούζου; Με το παραπάνω, αν κρίνουμε τις επιλογές του Γιώργου Δώνη στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο. Διότι ναι μεν ο Χατζηγιοβάνης θα άρχιζε βασικός ανεξαρτήτως του τι συνέβη με τον Νταμπίζα, όμως πολύ δύσκολα ο Καμπετσής θα άρχιζε βασικός υπό άλλες συνθήκες. Ή είναι απίθανο ότι ο Αλεξανδρόπουλος θα ήταν στην 18άδα και θα έκανε ντεμπούτο στο Περιστέρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ