Άρης: Το παρασκήνιο των δύο εκτελεστών πέναλτι

Άρης: Το παρασκήνιο των δύο εκτελεστών πέναλτι

Ο Άρης πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό με δύο εκτελέσεις πέναλτι. Ένα του Μπρούνο Γκάμα και ένα του Μπράουν Ιντέγε. Γιατί ο Ένινγκ αποφάσισε να βάλει δύο εκτελεστές;

Δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο. Για την ακρίβεια, από σπάνια έως καθόλου το συναντάς. Δύο πέναλτι στο ίδιο ημίχρονο. Δύο διαφορετικοί εκτελεστές. Και μάλιστα μέσα σε τέσσερα λεπτά, με τον πρώτο να έχει σκοράρει. Κάθε προπονητής θα του έδινε την μπάλα να… καθαρίσει και στο δεύτερο.

Ο Μίκαελ Ένινγκ, όμως, είχε διαφορετική άποψη το απόγευμα της Κυριακής στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο πρώτο πέναλτι που κέρδισε ο Άρης στο 27′ έδωσε εντολή στον Μπρούνο Γκάμα να το εκτελέσει. Εκείνος ευστόχησε για το 1-0 απέναντι στον Παναιτωλικό.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Άρης κερδίζει νέο πέναλτι. Κι εκεί που όλοι περιμένουν πως ο Μπρούνο Γκάμα θα είναι και πάλι ο εκτελεστής, ο Ένινγκ δείχνει… Ιντέγε. Παίρνει φόρα, εκτελεί, 2-0.

Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση του Ένινγκ να πάει σε δύο εκτελεστές πέναλτι; Η προπόνηση. Και συγκεκριμένα, η τελευταία προπόνηση πριν από το παιχνίδι του Άρη με τον Παναιτωλικό.

Ο Γερμανός τεχνικός δούλεψε στις στημένες φάσεις στην τελευταία προπόνηση. Στις εκτελέσεις πέναλτι και φάουλ. Όλοι οι παίκτες πέρασαν από διαδικασία να εκτελέσουν πέναλτι και φάουλ κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Και μάλιστα αρκετές φορές.

Τι είδε ο Ένινγκ σε αυτή την προπόνηση; Τον Μπρούνο Γκάμα και τον Μπράουν Ιντέγε να έχουν καταπληκτικά χτυπήματα από την άσπρη βούλα και να είναι οι μοναδικοί που δε λάθεψαν ούτε μία φορά. Κι έχοντας ως αρχή του να κάνει στους αγώνες ότι βλέπει στις προπονήσεις, αποφάσισε να… μοιράσει τα πέναλτι. Μάλιστα, το είχε αποφασίσει από πριν. Στην περίπτωση που ο Άρης κερδίσει δύο πέναλτι, στο πρώτο θα είναι εκτελεστής ο Μπρούνο Γκάμα. Και ότι κι αν κάνει, ο επόμενος θα είναι ο Ιντέγε.

Όπερ κι εγένετο. Δύο πέναλτι, 1-0 από τον Γκάμα, 2-0 από τον Ιντέγε και δύο στα δύο ο Άρης του Ένινγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ