Επόμενο «μπλόκο»: Ξάνθη

Επόμενο «μπλόκο»: Ξάνθη

Κόντρα στην ΑΕΚ η… εξυγίανση έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. Θα κάνει τα πάντα για να μην πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Με κάθε τρόπο, σε κάθε ευκαιρία, χωρίς καμία ντροπή. Οι αντοχές του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι μεγάλες…

Η άνετη και «σβηστή» νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ αλλά κυρίως επί της… εξυγίανσης είναι λογικό να φέρνει ικανοποίηση στην ερυθρόλευκη οικογένεια. Ο Ολυμπιακός που συνεχίζει πρώτος και καλύτερος στο πρωτάθλημα στο +2 από τον ΠΑΟΚ και στο +8 από την ΑΕΚ. Ουσιαστικά «τρέχει» σε έναν «μαραθώνιο» με έναν αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είναι μακράν η καλύτερη ομάδα.

Δεν μεταφράζεται ουσιαστικά και στην βαθμολογία, δεν θα μεταφραστεί ποτέ, γιατί απλά ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν παίζουν με τους ίδιους όρους και τα ίδια δεδομένα. Την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει δώσει 8 ματς – «φωτιά» στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έχει αντίστοιχα… δύο. Στα οποία δεν νίκησε κιόλας, τις ισοπαλίες με Άρη και ΑΕΚ. Τα άλλα έξι ματς ήταν στην κατηγορία των χαλαρών για τον ΠΑΟΚ. Όπως τα περισσότερα στο πρωτάθλημα. Έχει το… χάρισμα στα χρόνια της «εξυγίανσης» ο ΠΑΟΚ βλέπετε.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη; Ξέρει ξεκάθαρα, από τον Μαρτίνς μέχρι τον τελευταίο παίκτη, πως απέναντι του δεν έχει 11 αντιπάλους αλλά… 16 πλέον με το VAR.

Το έζησε για τα καλά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το «μήνυμα» της… εξυγίανσης ήταν ξεκάθαρο. Με κάθε τρόπο θα μπαίνει εμπόδιο στην ομάδα του Μαρτίνς. Μα με κάθε τρόπο. Η διαιτησία του Σόουζα ήταν απλά η απόδειξη πως στο φετινό πρωτάθλημα για να τερματίσει πρώτος ο Ολυμπιακός θα πρέπει να γράψει την πιο «χρυσή» σελίδα της ιστορίας του. Θα πρέπει να νικήσει Θεούς και δαίμονες! Θα πρέπει να επιβιώσει σε όλα όσα θα ανακαλύψουν όλοι όσοι έχουν φέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο στα πιο σκοτεινά του χρόνια.

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα την ΑΕΚ, διέσυρε αυτούς που ήθελαν με το έτσι θέλω να τον σταματήσουν ώστε να μην είναι αυτή την στιγμή στην κορυφή του πρωταθλήματος, όμως μπροστά του έχει πολύ δρόμο να διαβεί. Και έχει και πολλά εμπόδια ακόμη να ξεπεράσει. Για την ακρίβεια έχει άλλα 28 εμπόδια μπροστά του. Όσες και οι αγωνιστικές που θα χρειαστεί να παίξει για να φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα καθεστώτα βλέπετε, δεν πέφτουν εύκολα. Και όσο ζορίζονται, όσο βλέπουν πως έρχεται το τέλος τους τόσο «σκυλιάζουν», τόσο αποθρασύνονται, τόσο απροκάλυπτα λειτουργούν για πετύχουν πάση θυσία τον στόχο τους.

Η… εξυγίανση έστειλε το μήνυμα μέσα στο «σπίτι» του Ολυμπιακού με 32 χιλιάδες οπαδούς. Έχασε κατά κράτος, πήρε απάντηση σε όλους τους… στόχους της. Αγωνιστικά αλλά και από τον κόσμο του Ολυμπιακού που δεν απάντησε στις προκλήσεις.

Επόμενο εμπόδιο, στην Ξάνθη. Το ερχόμενο Σάββατο. Την Ξάνθη που πέρσι μετατράπηκε σε «μικρή Τούμπα» για να γιορτάσουν όλοι μαζί την κατάκτηση του ιστορικού πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ. Όλοι οι φίλοι μαζί. Την Ξάνθη που πέρσι παίχτηκε εις βάρος του Ολυμπιακού το πιο σκληρό «επεισόδιο της εξυγίανσης» στερώντας δύο πολύτιμους βαθμούς με το έτσι θέλω ώστε ο ΠΑΟΚ να πάει στο +6.

Πόσο μεγάλη προσοχή θέλει το ματς στην Ξάνθη δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση. Το «σύστημα» έχει… κυκλώσει αυτό το ματς. Φοβάται, τρέμει, ξέρει πως αν ο Ολυμπιακός περάσει και από εκεί τότε ο ΠΑΟΚ το πιθανότερο είναι να κατέβει για την 12η αγωνιστική στο Καραϊσκάκη κυνηγώντας τους ερυθρόλευκους στη βαθμολογία.

Στην Ξάνθη περιμένει μια από τις μεγάλες «μάχες» του πρωταθλήματος τον Ολυμπιακό. Σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς ντροπή, χωρίς να διατηρούν τα προσχήματα θα ψάξουν τρόπο να τον σταματήσουν.

Ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει να κάνει τα πάντα από την πλευρά του. Ο Μαρινάκης έχει δημιουργήσει μια πανίσχυρη ομάδα, ικανή να αντέξει παντού. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που παίζει στην Ευρώπη, αγωνίζεται απέναντι σε θηρία όπως η Μπάγερν και η Τότεναμ και παρόλαυτα στο ίδιο διάστημα έχει 7 νίκες σε 8 αγωνιστικές. Με την ισοπαλία να έρχεται στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ σε ματς με δύο πέναλτι και ισοφάριση στο 90’. Και με κακή δική του παρουσία, την μοναδική έως τώρα.

Ο Ολυμπιακός που παίζει χωρίς τον φυσικό του ηγέτη, τον Φορτούνη, που έχασε τον Βαλμπουενά στην τριάδα φωτιά με ΟΦΗ, Μπάγερν, ΑΕΚ αλλά και για το ματς με την Ξάνθη, που είδε τον Σισέ να βγαίνει off για 3 μήνες. Τον Ολυμπιακό όμως που είναι αποφασισμένος να τα βάλει με τους «δαίμονες» που έχουν «αιχμαλωτίσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πόσο θα αντέξει; Θα το δούμε στην πράξη, το σίγουρο είναι πως μετά και το μήνυμα της… εξυγίανσης στο Καραϊσκάκη θα μιλάμε για ένα ιστορικό επίτευγμα αν τα καταφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ