ΠΑΟΚ: Ο Σβιντέρσκι άλλαξε τη μεταγραφική πολιτική

ΠΑΟΚ: Ο Σβιντέρσκι άλλαξε τη μεταγραφική πολιτική

Ο Κάρολ Σβιντέσκιρ που άλλαξε τα μεταγραφικά πρότυπα, ο Αμπέλ που ανάδειξε νέους σε ηλικία πρωταγωνιστές και το Financial Fair Play που επηρεάζει δραστικά τον τρόπο που κινούνται οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στις μεταγραφές.

Σε ένα νέο στάδιο έχει εισέρθει η μεταγραφική πολιτική του ΠΑΟΚ, μετά την απρόσμενη επιτυχία της απόκτησης του Κάρολ Σβιντέρσκι. Το προφίλ του 22χρονου επιθετικού δημιουργεί ένα… προηγούμενο για τις επόμενες προσθήκες, αφού στην Τούμπα θεωρούν ότι πρέπει να κινηθούν με γνώμονα το «πακέτο» που διαθέτει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής.

Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς στο 100%, η μεταστροφή στα μεταγραφικά κριτήρια είναι και αναγκαστική. Προκειμένου να μην παραβιάσει το Financial Fair Play, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να αποφύγει τις πολυδάπανες μεταγραφές και να περιορίσει τα έξοδα του. Αλλιώς, η «καμπάνα» της UEFA θα είναι αναπόφευκτη και αυστηρή.

Ο Σβιντέρσκι αποκτήθηκε τον προηγούμενο Ιανουάριο ως μία επένδυση για το μέλλον, όμως σύντομα εξελίχτηκε στον βασικό στράικερ του ΠΑΟΚ. Ο Πολωνός μετράει 7 γκολ σε 11 συμμετοχές τη σεζόν 2019-2020, μία επίδοση που κρίνεται εξαιρετική. Σκοράροντας κάθε 84 λεπτά, ο Σβιντέρσκι έχει κάνει τους «ασπρόμαυρους» να ξεχάσουν σύντομα τον Αλεξάντρ Πρίγιοβιτς…

Ο Βιεϊρίνια γυρίζει στην επίθεση

Φυσικά, μεγάλη συμβολή στην παραγωγικότητα του Σβιντέρσκι έχει ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει δουλέψει αποτελεσματικότητα με τον Πολωνό στράικερ και τον παρουσίασε έτοιμο να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις. Όμως, στην Τούμπα έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από το συνολικό έργο του Αμπέλ και αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή του αντικαταστάτη του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και παρά την πίεση για πρωταθλητισμό, ο Αμπέλ έχει καταφέρει να αναμορφώσει τα χαρακτηριστικά του ΠΑΟΚ. Η ενδεκάδα του νταμπλούχου είχε υψηλό μέσο όρο ηλικίας και με «γηρασμένους» πρωταγωνιστές. Όμως, χάρη στη μεθοδικότητα του Πορτογάλου, ο ΠΑΟΚ έχει αναδείξει ηγέτες νεαρής ηλικίας, όπως οι Γιαννούλης, Λημιός, Μίσιτς και φυσικά ο Σβιντέρσκι.

Η επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο ρόστερ. Ο Αμπέλ υπολογίζει τον συμπατριώτη του για τα άκρα της επίθεσης και όχι για την αριστερή πλευρά της άμυνας, όπως πέρυσι. Ο Γιαννούλης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αμπέλ και θα διατηρήσει τη θέση του. Από την άλλη, ο Βιεϊρίνια δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος θα… παρκάρει στον πάγκο.

Αναθεωρείται η μεταγραφική πολιτική

Με την επάνοδο του Βιεϊρίνια στο φυσικό χώρο του, ως πρώτη ανάγκη τον Ιανουάριο ορίζεται η απόκτηση ενός αναπληρωματικού του Γιαννούλη. Ταυτόχρονα, επιτρέπει στους παράγοντες του ΠΑΟΚ να λειτουργήσουν πιο ευέλικτα για μία πώληση που την χρειάζονται λόγω του Financial Fair Play.

Ένας παίκτης με υψηλή χρηματιστηριακή αξία είναι ο Λέο Ζάμπα. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να πουληθεί με υψηλό αντίτιμο. Συγχρόνως, με την ενεργοποίηση του Βιεϊρίνια δεν θα προκύψει κενό. Ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Τσούμπα Άκπομ, όπως τον Αύγουστο από τη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, ο Άγγλος δεν έχει εσωτερικό αντικαταστάτη και θα χρειαστεί μεταγραφή για την αναπλήρωση του.

Ανεξαρτήτως της θέσης, το προφίλ που ψάχνουν στον ΠΑΟΚ είναι συγκεκριμένο: νέος σε ηλικία, διεθνής, με περιθώρια εξέλιξης και μεταπωλητική αξία. Ένας παίκτης όπως ο Σβιντέρσκι, ο οποίος ερχόμενος θα ενσωματωθεί αρχικά στο ροτέισον και έπειτα, θα καθιερωθεί σταδιακά στην ενδεκάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ