«Κεραυνοί» Αυγενάκη για ΕΠΟ, δανεισμούς και… ΠΑΟΚ!

«Κεραυνοί» Αυγενάκη για ΕΠΟ, δανεισμούς και… ΠΑΟΚ!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Politica 89,8 μίλησε για αλλοίωση πρωταθλημάτων με τους δανεισμούς αναφερόμενος ξεκάθαρα στα όσα συνέβησαν στο Βόλος-ΠΑΟΚ! Ευθεία επίθεση στην ΕΠΟ του Γραμμένου που ευθύνεται για την κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ευθεία επίθεση στην ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου αλλά και σταράτα λόγια για το έκτρωμα των δανεισμών του ΠΑΟΚ σε άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ που οδηγεί σε αλλοίωση πρωταθλημάτων, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης Politica 89,8 (η συνέντευξη δόθηκε την Δευτέρα και μεταδόθηκε σήμερα μαγνητοσκοπημένη) και εξαπέλυσε «κεραυνούς» στην ΕΠΟ για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ο κ. Αυγενάκης στηλίτευσε τα όσα συμβαίνουν στα χρόνια της… εξυγίανσης με τους δανεισμούς μιλώντας ανοικτά για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα – ντροπή ανάμεσα στον Βόλο και τον ΠΑΟΚ! Προανήγγειλε μάλιστα πως το θέμα έχει ήδη οδηγηθεί σε FIFA/UEFA!

«Η αξιοπιστία των αγώνων και η ακεραιότητα των Διοργανώσεων είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αυτά τα θέματα θα έπρεπε να έχουν απασχολήσει το ίδιο το Ποδόσφαιρο και να είναι ήδη λυμένα μέσω των κανονισμών του. Πουθενά στον κόσμο δεν απαγορεύεται ο δανεισμός παικτών από μία ομάδα σε μία άλλη. Αλλά πουθενά δεν θα βρούμε και φαινόμενο σαν αυτό πριν από το ματς στον Βόλο, με τόσους δανεικούς παίκτες που αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή. Αφού λοιπόν δεν είναι λυμένο στην χώρα μας θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα εξετάσει η Επιτροπή, που θα ασχοληθεί με θέματα ακεραιότητας αγώνων και θέματα Βίας.

Συστήσαμε μία επιτροπή σε συνεργασία με ΟΥΕΦΑ-ΦΙΦΑ, όπου πρέπει να πω ότι έχουμε άριστη συνεργασία και εκείνοι έχουν ανασάνει γιατί βλέπουν ότι κινούνται τα πάντα με ταχύτητα, όπου ένα από τα πρώτα θέματα που θα ασχοληθούν θα είναι το θέμα των δανεικών ποδοσφαιριστών. H FIFA και η UEFA μας έχουν “παραχωρήσει” κορυφαίους Αξιωματούχους τους για ζητήματα όπως αυτά. Η ΕΠΟ χρόνια τώρα δεν έκανε το παραμικρό και παρακολουθεί ως θεατής ένα… πινγκ πονγκ δηλώσεων, τα έχω όλα υπόψη μου» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης και στη συνέχεια εμμέσως πλην σαφώς έβγαλε στην σέντρα τον Ιβάν Σαββίδη που στο παρελθόν έκανε «πόλεμο» για τους δανεικούς και τώρα είναι από τα βασικά «όπλα» του ΠΑΟΚ!

«Πρόεδροι που έλεγαν ότι το θέμα των Δανεικών παικτών είναι εξαιρετικό, σήμερα το αναιρούν. Και αντιστρόφως! Δεν είναι όμως απόψεις που αλλάζουν ανάλογα με την περίοδο και την βαθμολογική θέση της ομάδας τους. Ή έχεις όμως μία άποψη και την υποστηρίζεις ή βάζεις κανόνες και τους υποστηρίζεις ακόμα και αν ζημιώνεται η ομάδα σου. Όχι ανάλογα με την περίσταση να αλλάζεις απόψεις σαν τα… πουκάμισα. Ειδικά σε αυτό το θέμα έχει μεγάλη ευθύνη η Διοίκηση της ΕΠΟ που δεν έχει δείξει γρήγορα αντανακλαστικά και σε άλλα ζητήματα. Η αλλοίωση των Πρωταθλημάτων, με όποιον τρόπο και αν γίνεται ή όποια προσπάθεια και αν καταβάλλεται, δεν είναι αποδεκτή από κανένα. Αν διαπιστωθεί ότι το Αυτοδιοίκητο εμποδίζει την επίλυσή τους, τότε θα πρέπει να θα έρθει η Πολιτεία με άμεσες Νομοθετικές πρωτοβουλίες να δράσει. Είμαι όμως βέβαιος ότι με την στήριξη και συμβολή των FIFA και UEFA, αλλά και την ωρίμανση που επιβάλλεται να υπάρξει από την Διοίκηση της ΕΠΟ, το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.» συμπλήρωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

«Οι δεκάδες προσλήψεις, οι υψηλοί μισθοί, το δάνειο και η κατρακύλα με την σφραγίδα της διοίκησης της ΕΠΟ»

Για την οικονομική κατάσταση της ΕΠΟ και το δάνειο που φαίνεται να ζητά από την ΟΥΕΦΑ, αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε χαρακτηριστικά πως: “Δεν μπορώ να επαινέσω την διοικητική πρακτική της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ. Δεν μπορεί να έχει προβεί σε δεκάδες προσλήψεις επί ΣΥΡΙΖΑ και ενώ γνώριζαν την άθλια οικονομική πορεία της ΕΠΟ, με υψηλότατους μισθούς και φαίνεται ότι δεν τους απασχόλησε ποτέ το αποτέλεσμα. Άρα μιλάμε για μια κακή διοίκηση. Με την πορεία που ακολούθησε “έριξε” με δική της ευθύνη το ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία να ανταπεξέλθει έχοντας παχυλότατους μισθούς.

Έχει ένα περίεργο διοικητικό μοντέλο που εγώ δεν το καταλαβαίνω όμως εδώ είναι το θέμα του αυτοδιοίκητου. Όταν ακούω να ζητάει δανεισμό από την ΟΥΕΦΑ ένα ποσό που δεν ξέρω ακριβώς, τότε σημαίνει ότι κάτι δεν έχει πάει καλά μέχρι τώρα. Το πιο απλό που μπορεί να συμβεί είναι από την επόμενη σεζόν το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην είναι στην ομπρέλα της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, κάτι που δεν το θέλει κανένας. Αναφέρομαι αποκλειστικά στο θέμα διοίκησης της ΕΠΟ που έχει ευθύνη στην κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους έχω πει δεκάδες φορές ότι μπορούμε να πάρουμε μεγάλο φόρτο εργασίας και με ενδιαφέρει να βγει αποτέλεσμα ώστε να έχουμε καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.”

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ