Βίντεο χωρίς σχόλια: Μία εβδομάδα πριν πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, μια εβδομάδα μετά απλά… Κυριακή

Βίντεο χωρίς σχόλια: Μία εβδομάδα πριν πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, μια εβδομάδα μετά απλά… Κυριακή

Ίδιο πέναλτι, μια εβδομάδα μετά. Τότε ήταν πέναλτι, τώρα είναι απλά... Κυριακή. Το βίντεο εξηγεί τα ανεξήγητα...

Η διαιτησία είναι το βασίλειο της συνέπειας. Και τις ασυνέπειας. Στην πρώτη περίπτωση, ο διαιτητής που σφυρίζει πάντα με τον ίδιο τρόπο, είναι ο διαιτητής που έχει άλλοθι και σου λέει «εγώ αυτός είμαι, έτσι σφυρίζω και τέλος». Μπορεί να μη σου αρέσει, αλλά το σέβεσαι. Εκνευρίζεσαι, μπορεί και να πεις μια κουβέντα παραπάνω πάνω στην ένταση, αλλά το προσπερνάς, πας παρακάτω.

Στην Κρήτη είδαμε έναν διαιτητή να δείχνει ασυνέπεια. Και μάλιστα με πρωταγωνίστρια την ίδια ομάδα, αλλά σε φάσεις αντίστροφες.

Μια εβδομάδα πριν το σπρώξιμο του Κουρμπέλη στον Κρέσπο στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός δεν σφυρίχθηκε πέναλτι από τον Σλοβένο διαιτητή Βίντσιτς σε κανονική ροή αγώνα. Εντούτοις ο τότε VAR, διαιτητής Τζήλος, έστειλε τον Βίντσιτς στο VAR και τελικά δόθηκε πέναλτι.

Μια εβδομάδα μετά, πάλι ο Τζήλος, σε μια πανομοιότυπη φάση, αντί τουλάχιστον να πάει στο VAR ή τουλάχιστον να τον στείλει ο Μανούχος, άφησαν το εμφανές σπρώξιμο του Εσίτι στον Μάνο να περάσει. Ένα ίδιο πέναλτι, αυτή τη φορά εναντίον του ΠΑΟΚ, έγινε… παίζετε.

Επαναλαμβάνουμε, από τη στιγμή που το VAR μπήκε στη ζωή μας δεν υπάρχουν, δεν συγχωρούνται «ανθρώπινα λάθη» στις αποφάσεις. Δεν υπάρχουν τέτοια. Όλα έχουν να κάνουν με τις προθέσεις και τον τρόπο που επιλέγουν να σφυρίζουν οι διαιτητές, ανάλογα με το ποιος αγωνίζεται. Οι δύο φάσεις Από Κυριακή σε Κυριακή είναι αποκαλυπτικές για να καταλάβουμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ