Παναθηναϊκός: Ο ρόλος του Τσάβι Ρόκα στη Μπαρτσελόνα

Παναθηναϊκός: Ο ρόλος του Τσάβι Ρόκα στη Μπαρτσελόνα

Ο Τσάβι Ρόκα δεν είναι απλά ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα. Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού είχε μέχρι πρόσφατα ενεργή συμμετοχή στο οργανόγραμμα των «μπλαουγκράνα».

Παραδοσιακά οι τεχνικοί διευθυντές δεν είναι οι πιο αναγνωρίσιμοι στο χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν απολαμβάνουν ούτε τη δόξα των ποδοσφαιριστών, ούτε καν των προπονητών. Ο Τσάβι Ρόκα δεν αποτελεί εξαίρεση. Άλλωστε, για να λέμε την αλήθεια, εκ πρώτης όψεως το βιογραφικό του δεν ενθουσιάζει και περιλαμβάνει τις δουλειές στην άσημη ισπανική Σαμπατέλ και στην κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας.

Ωστόσο, ο Τσάβι Ρόκα δεν είναι κάποιος τυχαίος… Το αποδεικνύει το γεγονός θεωρείται σημαίνον στέλεχος σε μία από τις πιο αξιόπιστες παραγωγικές διαδικασίες στο ποδόσφαιρο, της Μπαρτσελόνα. Όχι μόνο επειδή αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στο Καμπ Νόου, αλλά διότι έχει κατάρτιση και γνώσεις για το αντικείμενο του.

Στις 22 Ιουλίου, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αναδιοργάνωσε πλήρως την περίφημη La Masia. Ο Ολλανδός Πάτρικ Κλάιφερτ ανέλαβε τη διεύθυνση των τμημάτων υποδομής και ο άμεσος συνεργάτης του ήταν ο Τσάβι Ρόκα. Όπως είχε εξηγήσει ο Κλάιφερτ και έχει καταγραφεί στα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών, επέλεξε τον Ρόκα επειδή έχει αναδειχτεί από τη La Masia και γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της και επιπλέον, έχει την επιμόρφωση για να διευθύνει.

Επίσης, ο Ρόκα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδέσμου των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα και συμμετέχει στο Barca Innovation Hub, το κέντρο γνώσης και καινοτομίας για το ποδόσφαιρο. Την εβδομάδα 21-17 Οκτωβρίου, το κέντρο διοργάνωσε μία ημερίδα για την εκπαίδευση των διευθυντικών στελεχών που ασχολούνται με το άθλημα. Ο Ρόκα ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές (φώτο) και παρουσίασε τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας που υιοθετούν οι ιθύνοντες των «μπλαουγκράνα».

Είναι προφανές ότι ένας ποδοσφαιράνθρωπος με τόσο στενή σχέση με την παραγωγική διαδικασία της Μπαρτσελόνα, ο οποίος απολαμβάνει το σεβασμό στη Βαρκελώνη, δεν είναι απλά ένας τύπος που παριστάνει τον τεχνικό διευθυντή. Αν κάποιος έχει τα προσόντα για να συμπεριληφθεί στη διευθυντική ομάδα της La Masia και κρίνεται κατάλληλος από τους αρμόδιους της Μπαρτσελόνα, τότε αναμφίβολα ο Τσάβι Ρόκα φτάνει και περισσεύει για το επίπεδο της Superleague…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ