Παναθηναϊκός: Επίσκεψη του Συλαϊδόπουλου στη Ζάλτσμπουργκ

Παναθηναϊκός: Επίσκεψη του Συλαϊδόπουλου στη Ζάλτσμπουργκ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Κ19, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ζάλτσμπουργκ και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας της.

Μία σημαντική εμπειρία αποκόμισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Κ19, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος. Ο Συλαϊδόπουλος ήταν προσκεκλημένος για πέντε ημέρες στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Red Bull Salzburg προκειμένου να παρακολουθήσει τον τρόπο λειτουργίας μιας εκ των κορυφαίων ακαδημιών της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία. Το επίπεδο της Ζάλτσμπουργκ είναι υψηλό και προ διετίας κατέκτησε το Uefa Youth League

Στο πενθήμερο της παραμονής του στην Αυστρία, ο Συλαϊδόπουλος είχε συναντήσεις με τον προπονητή της πρώτης ομάδας, Jesse March και τους Manfred Pamniger (υπεύθυνος λειτουργίας της Ακαδημίας) και Frank Kramer (συντονιστής Ακαδημίας). Ο Συλαϊδόπουλος ενημερώθηκε και για το δίκτυο σκάουτινγκ που έχει αναπτύξει η αυστριακή ομάδα ανά την υφήλιο και την αποδοτικότητα.

Η ακαδημία έχει βοηθήσει τόσο πολύ τη Ζάλτσμπουργκ τα τελευταία χρόνια που στο τελευταίο παιχνίδι της στο Champions League με αντίπαλο την Ναπολι συμμετείχαν 8 παίκτες προερχόμενοι από τα τμήματα υποδομής.

Τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγονται μέσα στους πρώτους συλλόγους σε κερδοφορία πωλήσεων νέων παικτών (Μανέ – Κειτα) με πάνω από 73 εκατομμύρια ευρώ έσοδα. Επίσης, έχουν από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη. Ακόμα, η Ζάλτσμπουργκ έχει σαν δεύτερη ομάδα τη Liefering που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία με παιδιά από την Ακαδημία 2000-2001-2002.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία του Συλαϊδόπουλου στην Αυστρία:

https://www.instagram.com/p/B47JeJQg8Fm/?utm_source=ig_web_copy_link

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ