Πλειστηριασμός Βραζιλιάνων – Τούρκων για Μολέδο

Πλειστηριασμός Βραζιλιάνων – Τούρκων για Μολέδο

Η Ιντερνασιονάλ και η Τραμπζονσπόρ μάχονται για την απόκτηση του Ροντρίγκο Μολέδο από τον Παναθηναϊκό. Τα κέρδη των πράσινων από τον πλειστηριασμό Βραζιλιάνων - Τούρκων για τον 30χρονο στόπερ

Η Τραμπζονσπόρ είναι αποφασισμένη, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του τουρκικού Τύπου, να προχωρήσει στην απόκτηση του Ροντρίγκο Μολέδο και μάλιστα οι τουρκικές ιστοσελίδες αναφέρουν, πως ο Βραζιλιάνος στόπερ του Παναθηναϊκού είναι ο πρώτος στόχος του τουρκικού συλλόγου. Την ίδια στιγμή στη Βραζιλία, η Ιντερνασιονάλ δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για την απόκτηση του 30χρονου κεντρικού αμυντικού, με τα ρεπορτάζ ν’ αναφέρουν πως η βραζιλιάνικη ομάδα ετοιμάζεται να κάνει νέα βελτιωμένη πρόταση στους πράσινους.

Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα αναγκάζουν τον Παναθηναϊκό να προχωρήσει στην πώληση του Μολέδο, έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, ώστε να δουν οι πράσινοι κάποιο οικονομικό όφελος στα ταμεία του συλλόγου. Αυτό λοιπόν που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η εμφάνιση της Τραμπζονσπόρ στην υπόθεση του Μολέδο, μόνο κερδισμένο μπορεί να βγάλει τον Παναθηναϊκό.

Αυτό διότι Τούρκοι και Βραζιλιάνοι επιθυμούν διακαώς την απόκτηση του 30χρονου κεντρικού αμυντικού και θα πρέπει να μπουν σε διαδικασία κόντρας για να εξασφαλίσουν το ναι του τριφυλλιού αλλά και του παίκτη.

Απ’ αυτόν τον άτυπο πλειστηριασμό, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τελικά τα χρήματα που ζητά εδώ κι ένα μήνα από την Ιντερνασιονάλ, δηλαδή 500.000 ευρώ. Ποσό το οποίο δεν έδινε μέχρι πρότινος η βραζιλιάνικη ομάδα αλλά ίσως αναγκαστεί να δώσει μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

«Συμβούλιο για καλύτερη πρόταση»

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και δείχνει την κάψα της Ιντερνασιονάλ για την απόκτηση του Μολέδο, έχει να κάνει με την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να δοθεί έγκριση γι’ αύξηση του μεταγραφικού μπάτζετ για την υπόθεση του Μολέδο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες, να υπάρξει νέα βελτιωμένη πρόταση της Ιντερνασιονάλ στον Παναθηναϊκό.

«Ο Παναθηναϊκός ζητάει ένα εκατ. δολάρια για να πουλήσει τον Μολέδο και θα χρειαστεί να γίνει συνεδρίαση του συμβουλίου για να υπάρξει τέτοια έγκριση. Και πάλι όμως είναι πολύ δύσκολο να δώσει η διοίκηση το οκέι για ένα τέτοιο ποσό. Αν η Ιντερνασιονάλ θέλει να πάρει τον Μολέδο με αυτά τα χρήματα, τότε είναι αναγκασμένη να πουλήσει παίκτες για να πάρει λεφτά», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε βραζιλιάνικες ιστοσελίδες. Ωστόσο θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως τα χρήματα που έχει ζητήσει ο Παναθηναϊκός από τους Βραζιλιάνους είναι 500.000 ευρώ.

«Πρώτος στόχος της Τραμπζονσπόρ»

Απ’ την άλλη πλευρά βέβαια υπάρχει και η Τραμπζονσπόρ με τα ρεπορτάζ των τουρκικών ιστοσελίδων ν’ αναφέρουν ότι η τουρκική ομάδα έχει τον Μολέδο στην κορυφή της μεταγραφικής της λίστας.

«Η Τραμπζονσπόρ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δύο – τρεις μεταγραφές και προτεραιότητα φαίνεται πως είναι το θέμα του κεντρικού αμυντικού. Ο τεχνικός της Τραμπζονσπόρ, Ριζά Καλιμπαΐμ, έχει στην πρώτη θέση της λίστας του τον στόπερ του Παναθηναϊκού, Ροντρίγκο Μολέδο.

Έχει βέβαια και άλλες επιλογές αλλά αυτή τη στιγμή θεωρεί ότι ο 30χρονος αμυντικός της ελληνικής ομάδας, συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που θέλει. Είναι γρήγορος και δυναμικός κεντρικός μπακ κι αυτό ακριβώς ψάχνει ο προπονητής της Τραμπζονσπόρ.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του λατινοαμερικάνου αμυντικού με τον Παναθηναϊκό λήγει το καλοκαίρι κι αυτό σημαίνει πως δε θα χρειαστεί μεγάλο ποσό για την υλοποίηση της μεταγραφής.

Το κόστος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή. Στη λίστα του Καλιμπαΐμ υπάρχουν κι άλλοι κεντρικοί αμυντικοί όπως ο Κίρικες της Νάπολι και ο Πάζνταν της Λέγκια Βαρσοβίας αλλά είναι πιο ακριβές περιπτώσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι.

Οι πληροφορίες από τη γειτονική χώρα κάνουν μάλιστα λόγο για επαφές μεταξύ των δύο συλλόγων, επισημαίνοντας πως η Τραμπζονσπόρ θα επιμείνει για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού των πράσινων. Το σίγουρο είναι πως οι Τούρκοι μπορούν να δώσουν άμεσα τα λεφτά που ζητάει ο Παναθηναϊκός για την πώληση του Βραζιλιάνου άσου του τριφυλλιού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ