Άλλος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη

Άλλος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο Καραϊσκάκη για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, 14 μήνες μετά την τελευταία του «επίσκεψη» και είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή (1/12, 19:30) στο Καραϊσκάκη για τη 12η αγωνιστική της Super League, σε ένα παιχνίδι, όπου ο νικητής θα καθίσει μόνος στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος του βορρά επιστρέφει στο φαληρικό γήπεδο για να αντιμετωπίσει τους ερυθρόλευκους 14 μήνες περίπου από την τελευταία του «επίσκεψη», όπου μάλιστα είχε φύγει με το διπλό. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με 1-0 σε ένα ματς που αντικειμενικά δεν άξιζε τη νίκη, με τον Ολυμπιακό να έχει σπαταλήσει δεκάδες ευκαιρίες και τελικά να χάνει από εκείνο το επικό αυτογκόλ του Βούκοβιτς.

Τότε μάλιστα ο Δικέφαλος διεύρυνε και το αήττητο του σε μια έδρα που έχει περάσει δύσκολα στο παρελθόν, ενώ το διατηρεί μέχρι και σήμερα, όπου μετράει συνολικά 46 ματς χωρίς ήττα. Πόσο πολύ όμως έχει αλλάξει ο νταμπλούχος Ελλάδας από εκείνο το παιχνίδι στις 30 Σεπτέμβρη του 2018;

Η αλήθεια είναι ότι έχει αλλάξει πάρα πολύ από εκείνο το παιχνίδι που μπορεί να του έδωσε ακόμη και το πρωτάθλημα. Σε εκείνο το ντέρμπι καταρχάς ήταν προπονητής του Δικεφάλου του βορρά ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος κατέκτησε και τον τίτλο. Πλέον τεχνικός της ομάδας είναι ο Αμπέλ Φερέιρα, που θα επισκεφτεί για πρώτη φορά το Καραϊσκάκη.

Παρόλα αυτά δεν είναι η μοναδική αλλαγή με τον ΠΑΟΚ να είναι τελείως διαφορετικός σε σχέση με την περσινή επίσκεψη του στο φαληρικό γήπεδο. Η ομάδα του πρωταθλήματος εν συγκρίσει με τη φετινή θα έχει αρκετές απώλειες, δείγμα των διαφορών ανάμεσα σε Φερέιρα και Λουτσέσκου.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ πέρσι ήταν οι εξής: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς, ενώ ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι Ζαμπά, Τόσκα και Βέρνμπλουμ.

Από αυτούς τη φετινή σεζόν αναμένεται να έχουν θέση στο αρχικό σχήμα μόνο οι Μάτος, Κρέσπο, Λημνιός και Μπίσεσβαρ, ενώ ίσως αγωνιστεί και ο Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΟΚ έχει «χτυπηθεί» από τραυματισμούς και ο Φερέιρα δεν θα έχει στη διάθεση του τους Βαρέλα, Μαουρίτσιο, Βέρνμπλουμ και Ζαμπά, ενώ ο Πορτογάλος έχει ουσιαστικά «παραγκωνίσει» τους Πέλκα και Πασχαλάκη. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν αποχωρήσει και οι Πρίγιοβιτς, Κάνιας και Τόσκα κι έτσι ο ΠΑΟΚ θα έχει σίγουρα εννιά αλλαγές από το περσινό ντέρμπι.

Αν αναλογιστεί κανείς πως και οι τρεις από τους τέσσερις που ήταν στη 18αδα πέρσι και δεν αγωνίστηκαν έχουν φύγει (Ρέι, Καρέλης, Σάκχοβ και Άκπομ), τότε μιλάμε για έναν τελείως αλλαγμένο Δικέφαλο. Από την περσινή 18αδα λοιπόν που πέρασε από το Καραϊσκάκη στην πορεία της για τον τίτλο, μόνο έξι παίκτες μπορούν να υπολογίζονται φέτος, από έναν άλλον προπονητή, αφού ο Φερέιρα διαδέχθηκε τον Λουτσέσκου. Κι αυτοί είναι οι Μάτος, Κρέσπο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια και Άκπομ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ