ΑΕΚ: Αγώνας… επιβίωσης στο Γεντί Κουλέ!

ΑΕΚ: Αγώνας… επιβίωσης στο Γεντί Κουλέ!

Η ΑΕΚ εκπέμπει… SOS! Το αποψινό ματς με τον ΟΦΗ (19:30) είναι ζωής και θανάτου για την Ενωση, η οποία θέλει πάση θυσία τη νίκη - Τι διακυβεύεται για τους Κιτρινόμαυρους στο Γεντί Κουλέ.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η ΑΕΚ, μετά την ήττα με 3-2 από τον Παναθηναϊκό και το εντός έδρας 1-1 με τον Αρη. Οι Κίτρινοι μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα είναι πλέον στο -8 από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, με το αποψινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ να έχει εξελιχθεί σε τελικό για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την Ενωση απέναντι στην ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, που παίζει μάλιστα και εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Το ματς στο «Γεντί Κουλέ» δεν θα είναι καθόλου εύκολο για την ΑΕΚ, η οποία δεν θα ήταν υπερβολή να γράψουμε ότι απόψε παίζει το τελευταίο της χαρτί. Η Ενωση αν δεν κερδίσει σήμερα στην Κρήτη θα χάσει ακόμα περισσότερο την επαφή με την κορυφή, αλλά και την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά είτε από τον Ολυμπιακό, είτε από τον ΠΑΟΚ, είτε και από τις δύο ομάδες, σε περίπτωση που το αυριανό μεταξύ τους ντέρμπι στο Καραϊσκάκη λήξει ισόπαλο. Αν χάσει από τον ΟΦΗ, θα την περάσουν σίγουρα οι Κρητικοί, ενώ με νίκες των Αρη και Ξάνθης θα βγει ακόμα και εκτός 6άδας!

Αν δεν κερδίσει επίσης θα αυξηθεί κατακόρυφα η γκρίνια στο εσωτερικό του συλλόγου, με τον κόσμο ήδη να μουρμουράει για τις κάκιστες εμφανίσεις και την πενιχρή συγκομιδή στα πρώτα 11 ματς του φετινού πρωταθλήματος. Παράλληλα, θα γεμίσει περισσότερη πίεση τη διοίκηση, το τεχνικό τιμ και τους παίκτες, οι οποίοι στους πρώτους αγώνες της Σούπερ Λίγκας δεν έδειξαν ικανοί να διαχειριστούν ανάλογες καταστάσεις. Αυτό φάνηκε περίτρανα στον πρόσφατο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο προηγήθηκαν με 2-0, αλλά κατέρρευσαν όταν το Τριφύλλι μείωσε σε 2-1 και τελικά όχι μόνο δεν κέρδισαν, αλλά ηττήθηκαν με 3-2.

Ενδεχόμενη ήττα στο Γεντί Κουλέ θα αναγκάσει τον Ιλια Ιβιτς να επισπεύσει τις διαδικασίες για την απόκτηση προπονητή. Ο τεχνικός διευθυντής της Ενωσης θα αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και να αφήσει στην άκρη την καλή, αλλά δύσκολη και χρονοβόρα επιλογή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Ιβιτς θέλει σαν… τρελός τον Σέρβο τεχνικό, αλλά για να υπάρξουν εξελίξεις θα πρέπει πρώτα να αποχωρήσει από τον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα. Κάτι, που όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό, είναι πολύ πιθανό να συμβεί αν ηττηθεί η ομάδα του Βελιγραδίου στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική του Champions League. Ένα ματς όμως το οποίο όμως θα γίνει στις 11/12.

Το αποψινό ματς στο «Γεντί Κουλέ» λοιπόν είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ για πολλούς λόγους. Είναι ένας αγώνας ζωής και θανάτου για την Ενωση. Ενας αγώνας επιβίωσης. Κυριολεκτικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ