Μαρκόφσκι : Η εγγύηση των 85 γκολ

Μαρκόφσκι : Η εγγύηση των 85 γκολ

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι κυκλοφορεί ελεύθερος μετά την αποχώρηση του από τον Παναιτωλικό, όμως δεν θα δυσκολευτεί να βρει την επόμενη ομάδα του. Άλλωστε, πρόκειται για έναν από τους πιο σταθερούς σκόρερ στην Ελλάδα.

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από τον Παναιτωλικό και σχεδόν όλες οι ομάδες που βρίσκονται εκτός πεντάδας στη Σούπερ Λιγκ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, Ξάνθη, αλλά και ο πρωτοπόρος της Football League Άρης είναι μερικές από τις ομάδες που «γλυκοκοιτάζουν» την περίπτωση του Σέρβου φορ.

Άλλωστε, τα 85 τέρματα που έχει σημειώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετούς καριέρας του στην Ελλάδα αποτελούν εγγύηση για οποιαδήποτε ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει. Σε ένα πρωτάθλημα, που η μπάλα καταλήγει με δυσκολία στα δίχτυα ένας επιθετικός που έχει το λεγόμενο «σίγουρο» γκολ είναι τρόπον τινά χρυσάφι, είτε σε ομάδες που κυνηγούν την παραμονή, είτε σε άλλες που έχουν υψηλότερες βλέψεις.

Ο Μαρκόφκσι «συστήθηκε» στο ελληνικό κοινό τον Ιανουάριο του 2008, όταν και αποκτήθηκε από την Καλλιθέα, πετυχαίνοντας 10 γκολ σε 21 αναμετρήσεις και βοηθώντας την ομάδα του να παραμείνει στην κατηγορία. Τον ίδιο αριθμό τερμάτων πέτυχε και την αμέσως επόμενη σεζόν, αλλά σε 32 αναμετρήσεις, όμως η ομάδα του Ελ Πάσο υποβιβάστηκε και ο Σέρβος επιθετικός αποχώρησε.

Η συνέχεια τον βρήκε να «ανηφορίζει» στην Δράμα και την τοπική Δόξα. Εκεί ήταν που έφτιαξε αρκετά το όνομα του. Στην πρώτη του σεζόν (2009-10) εκεί πέτυχε 15 γκολ σε 36 συμμετοχές, με τους Δραμινούς να γλιτώνουν τον υποβιβασμό. Η «εκτόξευση» ήρθε την επόμενη χρονιά, όπου ο Μαρκόφσκι βρήκε δίχτυα 18 φορές σε 32 παιχνίδια, οδηγώντας την Δόξα Δράμας στην Σούπερ Λιγκ.

Το συμβόλαιο του Σέρβου επιθετικού έληξε εκείνο το καλοκαίρι, με τον ίδιο να μην ανανεώνει με τους Δραμινούς, αλλά να υπογράφει στην Ξάνθη. Εκεί κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του και στην Σούπερ Λιγκ, σκοράροντας 9 φορές σε 26 παιχνίδια και βοηθώντας τους Ακρίτες να εξασφαλίσουν την παραμονή. Στην αμέσως επόμενη σεζόν ξεκίνησε με 3 γκολ σε 16 συμμετοχές, προτού παραχωρηθεί στην Σέριφ τον Ιανουάριο του 2013 έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Στην Μολδαβία δεν κατάφερε να στεριώσει, αν και πέτυχε 6 γκολ σε 12 συμμετοχές στο εγχώριο πρωτάθλημα, και πήγε δανεικός στο Ισραήλ και την Μπνέι Σαχνίν. Το πέρασμα του από εκεί κρίνεται ως αποτυχημένο (5 συμμετοχές, κανένα γκολ), με τον Μαρκόφσκι να επιστρέφει στη Σέριφ και να μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2014 και να γυρίζει στην Ελλάδα για χάρη της Κέρκυρας.

Ο Σέρβος επιθετικός σημείωσε 6 γκολ σε 30 συμμετοχές, βοηθώντας τους Νησιώτες να εξασφαλίσουν αγωνιστικά την παραμονή τους. Τελικά, η Κέρκυρα υποβιβάστηκε, λόγω εικονικής μεταβίβασης των μετοχών της.

Έτσι, ο Μαρκόφσκι αναγκάστηκε να ψάξει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, με τον Παναιτωλικό να κινείται γρήγορα και ένα εξασφαλίζει τις υπηρεσίες του. Στις δύο πρώτες του σεζόν με την ομάδα του Αγρινίου ο Σέρβος φορ σημείωσε 8 και 6 γκολ σε 28 και 25 συμμετοχές αντίστοιχα, με τον Παναιτωλικό να εξασφαλίζει άνετα την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ και τις δύο χρονιές.

Τη φετινή σεζόν, όμως, ο χρόνος του Σέρβου επιθετικού μειώθηκε αισθητά, με τον ίδιο να μένει «άσφαιρος» στα 11 παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε και τελικά να αποχωρεί από την ομάδα του Αγρινίου μετά από 2,5 χρόνια.

Τα 85 γκολ που έχει πετύχει σε 256 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στα 10 χρόνια που έχει βρεθεί στην Ελλάδα τον καθιστούν μια πολύ καλή προσθήκη για οποιαδήποτε ομάδα και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μαρκόφσκι θα παραμείνει στην χώρα μας, γιατί παίκτες με το «σίγουρο» γκολ είναι υπερπολύτιμοι.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Μαρκόφσκι στην Ελλάδα:

ΟμάδαΣεζόνΚατηγορίαΣυμμετοχέςΓκολ
Καλλιθέα2007-08Football League2110
        »»2008-09        »»3210
Δόξα Δράμας2009-10        »»3615
         »»2010-11        »»3218
Ξάνθη2011-12Super League269
          »»2012-13        »»163
Κέρκυρα2014-15        »»306
Παναιτωλικός2015-16        »»288
         »»2016-17        »»256
         »»2017-18

         »»

110
Σύνολο     –          –25785

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ