Ολυμπιακός : Άτυχος, αδικημένος αλλά και κάτι ακόμα…

Ολυμπιακός : Άτυχος, αδικημένος αλλά και κάτι ακόμα…

Με τις αποφάσεις του διαιτητή θα ασχοληθεί και ήδη ασχολείται η διοίκηση του Ολυμπιακού. Με τις αδυναμίες του Ολυμπιακού θα ασχοληθεί ο προπονητής. Μέσα στα αποδυτήρια η συζήτηση δεν μπορεί να μείνει στην αδικία και την ατυχία...

Άτυχος διότι έχασε από τραυματισμό τον Βαλμπουενά. Δεν είναι ακριβώς ατυχία όταν χάνεις κλασσικές ευκαιρίες και δεν μπορείς να σπρώξεις την μπάλα στα δίχτυα. Μπορεί να είναι και ανικανότητα. Αδυναμία είναι σίγουρα. Ατυχία είναι όταν πιέζεις ασφυκτικά και χάνεις τον παίκτη που ξέρει καλύτερα από τον καθένα να περάσει τις τελικές πάσες.

Έχω την εντύπωση πως αν ο Βαλμπουενά έμενε στο παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι θα έφταναν στο δεύτερο γκολ. Αδικημένος. Αυτό περιγράφεται παραστατικά με την φάση του πεντηκοστού λεπτού που ο Ισπανός διαιτητής δεν δίνει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ελ Καντουρί στον Ποντένσε. Προσωπικά έχω σε εκτίμηση τον Τάσο Κάκο έτσι όπως τον γνώρισα. Μεσολάβησαν από τότε περίπου δέκα χρόνια. Μου φαίνεται ακατανόητη η εκτίμησή του ότι δεν υπήρξε πέναλτι στη φάση που ο Ελ Καντουρί μαρκάρει από πίσω και μέσα στην περιοχή τον μικρό δαίμονα του Ολυμπιακού.

Μίλησα προηγουμένως για ατυχία χωρίς να συμπεριλάβω στα συμπτώματά της το «σερβίρισμα» που έκανε ο Σα στον Ιγκασον. Το λάθος του συγκρίνεται με αυτό του Μεριά στο Λονδίνο. Πριν από αυτό όμως, οι κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού έχουν χάσει τον στόπερ του ΠΑΟΚ που πιάνει την κεφαλιά σχεδόν ανενόχλητος. Φάση παρόμοια με αυτή στο Λονδίνο που ο Κέιν πετυχαίνει το τέταρτο γκολ της Τότεναμ.

Με τις αποφάσεις του διαιτητή θα ασχοληθεί και ήδη ασχολείται η διοίκηση του Ολυμπιακού. Με τις αδυναμίες του Ολυμπιακού θα ασχοληθεί ο προπονητής. Εκτός αν η συζήτηση μείνει στην αδικία και την ατυχία. Δεν το πιστεύω. Ο ορμητικός, σχεδόν καταιγιστικός Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου που καθήλωσε τον ΠΑΟΚ και τον υποχρέωσε σε παθητικό ρόλο, ήταν η ομάδα που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί κι αυτός ήταν ο λόγος που στο τέλος χειροκρότησαν.

Είδαν την ομάδα τους να πιέζει, να τρέχει ακατάπαυστα και να δημιουργεί ευκαιρίες. Μεγάλη υπόθεση για τον μέσο οπαδό του Ολυμπιακού που φυσικά θέλει να πανηγυρίζει την κατάκτηση τίτλων αλλά θέλει να ξέρει ότι η ομάδα του παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και είναι καλύτερη από όλες τις άλλες.

Κι επειδή αυτό το διαπιστώνει κι επειδή ξέρει ότι δεν καθόλου σίγουρο πως ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο θα πάρει αυτό που του αξίζει χειροκροτεί και αναγνωρίζει. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον αντικειμενικό σκοπό του. Εφυγε χωρίς να χάσει, διατηρεί ένα εντυπωσιακό αήττητο και έχει να αντιμετωπίσει τον μεγάλο αντίπαλό του άλλες τρεις φορές για το πρωτάθλημα εκ των οποίων τις δυο στην έδρα του. Αρα έφυγε από το Φάληρο με ένα πλεονέκτημα. Αν είναι μεγάλο θα φανεί στην πορεία. Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν να μην ήταν αυτός που καταπονήθηκε μεσοβδόμαδα.

Προφανώς, εκτός από φυσικές δυνάμεις έχει και ψυχικές που απορρέουν από την στήριξη του κόσμου και την πεποίθηση ότι είναι καλύτερος από τον μεγάλο αντίπαλό του. Επειδή τα σφυρίγματα των διαιτητών είναι κάτι ανεξάρτητο από την δική του παρουσία στο γήπεδο πρέπει να πορευτεί στο εξής με βάση την δήλωση του Ποντένσε. Να παίζει ώστε να «χωνεύει» και τα διαιτητικά παραστρατήματα. Αλλος δρόμος για να πάρει το πρωτάθλημα δεν υπάρχει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ