Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Επιβεβαιώνοντας τα αυτονόητα

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Επιβεβαιώνοντας τα αυτονόητα

Στο πρώτο τους φετινό αντάμωμα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ απλά υπενθύμισαν πράγματα γνωστά…  

Και τώρα που οι σφυγμοί επέστρεψαν στο κανονικό: Απλοϊκό το συμπέρασμα. Κανένα νεότερο από το μέτωπο του πρώτου τετ α τετ. Στο πρώτο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ της σεζόν.

Καμία διαφοροποίηση. Τίποτε καινούργιο από τα «παγιωμένα». Από όσα ξέραμε.

Οι Ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν πως έχουν ψηλότερο ταβάνι από τον αντίπαλο τους. Μεγαλύτερη ποιότητα, περισσότερο ταλέντο.

Επιβεβαίωσαν όμως και εκείνη την τρομερή κακοδαιμονία τους όπως αυτή μεταφράζεται σε φτηνά προσωπικά λάθη, τραυματισμούς κλπ που πληρώνονται τοις μετρητοίς. Χθες ήταν η δεύτερη φορά του Ζοσέ Σα σε οκτώ νύχτες που ευθύνεται για ένα γκολ που αποδεικνύεται καταδικαστικό. Ενδιάμεσα προέκυψε ο Μεριά στο Λονδίνο. Η αλληλουχία των τελευταίων αποτελεσμάτων…

Ακόμη χειρότερο όμως από το λάθος του Πορτογάλου πορτιέρο, ήταν ο τραυματισμός του Βαλμπουενά στην εκτέλεση του πέναλτι! Πραγματική τιμωρία για τους Πειραιώτες. Διότι αν ο Γάλλος έμενε στο γήπεδο πιθανότατα η ανατροπή θα ολοκληρώνονταν.

Ο ΠΑΟΚ με τον Φερέιρα δεν είναι έτοιμος ακόμη. Ο ευγενέστατος Αμπέλ ηττήθηκε κατά κράτος στην προσωπική παρτίδα με τον Πέδρο Μαρτίνς. Η ομάδα του βρέθηκε για ένα ημίχρονο σε κατάσταση «ομηρίας» και δεν ήταν μόνο το πάθος του Ολυμπιακού και η πίεση της έδρας που έφερε αυτή την εξέλιξη. Ήταν και η ακατανόητη επιλογή του να «πειράξει» την αριστερή του πλευρά. Εκείνη η αλλαγή διάταξης που έστειλε τον Μπίσεσβαρ στην πτέρυγα αντί του Ελ Καντουρί, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εικόνα του ματς. Σα να βάζεις τα δάχτυλα στην πρίζα.

Ρεύμα υψηλής τάσης χτύπησε τον Δικέφαλο: Η απελευθέρωση του Ομάρ που έγινε winger και έκανε μάλλον το καλύτερο φετινό του ημίχρονο. Ο «δεν έχω σχέση με άλλο ποδοσφαιριστή στην Σούπερ Λιγκ» Ποντένσε που ξεσάλωσε. Ο πανούργος Βαλμπουενά που μέχρι να τραυματιστεί πήγε και «σφήνωσε» και αυτός στην ίδια ευθεία δημιουργώντας τρομερά προβλήματα στους φιλοξενούμενους.

Το λάθος του Αμπέλ όμως παρότι δεν διορθώθηκε (η αλλαγή του Μαουρίτσιο κατοχύρωσε τον Μπίσεσβαρ ως το 80΄στην άκρη, και εκεί αντί να επιλεγεί ο έμπειρος και καλύτερος ανασταλτικά Βιερίνια προέκυψε ο «παγωμένος» Πέλκας) δεν πληρώθηκε και όλας.

Γιατί επιβεβαιώθηκε και κάτι ακόμη. Ότι ο ΠΑΟΚ δεν χάνει. Ειδικά με… ξένους διαιτητές, κατά το γνωστό moto.

Κάπως έτσι πιστοποιήθηκε και ότι άλλο πράγμα το «καλύτερος» και άλλο το «φαβορί» σε ότι αφορά στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το γιατί, το βρίσκει κάποιος (και) στην επετηρίδα που μόλις προστέθηκε το όνομα του Σάντσεθ Μαρτίνεθ. Άξιος (και) ο Ισπανός.

Όποιος πιστεύει ότι η αλλαγή της Κυβέρνησης, έφερε και αλλαγή συσχετισμών στα… ενδότερα του ποδοσφαίρου απλά γελιέται.

Επιβεβαιώθηκε επίσης πως ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας καταπληκτικός προπονητής. Ένα σπουδαίο «όπλο» στην φαρέτρα του Ολυμπιακού. Και είναι κρίμα να απενεργοποιηθεί από τον παραμορφωτικό καθρέφτη των αποτελεσμάτων. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μια νίκη στα τελευταία έξι επίσημα ματς. Το λες… και κατόρθωμα. Το λες όμως και κρίμα με βάση την εικόνα τους, αλλά και τις καταδικαστικές αποφάσεις των διαιτητών.

Στη Νέα Σμύρνη ο Κομίνης έδωσε ένα στα δύο πέναλτι. Στο Φάληρο χθες ο Ισπανός το ίδιο. Αυτά τα δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν πιθανότατα έκαναν το +5 των Ερυθρόλευκων στην Σούπερ Λιγκ 1, μια συγκατοίκηση με τον ΠΑΟΚ από εκείνες που δεν έχεις το πάνω χέρι.

Μεταξύ μας: Επιβεβαιώθηκε και κάτι ακόμη. Ότι ο φετινός Ολυμπιακός με τις μεγάλες ταχύτητες, την ικανότητα στο up tempo και την εμπειρία πια των 11 ευρωπαϊκών αγώνων μπορεί κάλλιστα να πετύχει κάτι που του λείπει εκτός των συνόρων, από κάτι που έχει σε περίσσευμα εγχώρια. Μια πορεία από εκείνες που ποιος ξέρει που μπορεί να βγάλει. Χιλιάδες φίλοι της ομάδας ταξίδεψαν στο Βελιγράδι, στο Μόναχο, το Λονδίνο. Χιλιάδες θα τον ακολουθήσουν και παραπέρα αν έρθει η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στα λημέρια της Εξυγίανσης οι Πειραιώτες δεν φτάνει να είναι καλύτεροι. Και πλέον όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Αβραάμ και του Ποντένσε αυτό το έχουν καταλάβει άπαντες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ