Τούμπα, η… εκκλησία του ελληνικού ποδοσφαίρου (vids)

Τούμπα, η… εκκλησία του ελληνικού ποδοσφαίρου (vids)

Το θέατρο του παραλόγου από τον ΠΑΟΚ συνεχίζεται, αλλά την ίδια στιγμή το πρόσφατο παρελθόν ξεμπροστιάζει τους επιστήμονες του bullying και των «υποδοχών».

Να, λοιπόν, που για ακόμη μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει την ημέρα της… λοβοτομής. Της αμνησίας. Της δακρύβρεχτης προσπάθειας να γίνει το άσπρο μαύρο. Και να βιαστεί η αλήθεια. Και ό,τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια, τους τελευταίους μήνες, να διαγραφεί. Αυτή η προσπάθεια εξελίσσεται εντυπωσιακά από το σύστημα Ιβάν Σαββίδη. Και το φανερό μιντιακό του σύστημα και το σύστημα του payroll, αλλά από διάφορα υποσυστήματα.

Να, λοιπόν, που η Τούμπα είναι κάτι σαν το Άγιον Όρος του ποδοσφαίρου. Να που ξαφνικά μάθαμε ότι «οι παίκτες του ΠΑΟΚ αισθάνθηκαν ψυχολογική βία και επηρεάστηκαν». Τόσο πολύ, που βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο για την καθιερωμένη βόλτα έκαναν πλάκα μεταξύ τους. Χαλαροί και φυσικά χωρίς να τους έχει πειράξει κανείς. Μέχρι και ο ΠΑΟΚ άλλαξε το τροπάρι που ξεκίνησε από το ψέμα περί «επίθεσης οπαδών του Ολυμπιακού σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ». «Αστυνομικός χτύπησε τον Σφιντέρσκι», αναφέρει σε επίσημη ενημέρωσή του ο Δικέφαλος.

https://streamable.com/gyi6s

Προφανώς κάθε περιστατικό βίας είναι καταδικαστέο, κατακριτέο και σε καμία περίπτωση δεν έχει θέση σε οποιοδήποτε ποδοσφαίρου. Πόσο μάλλον περιστατικά βίας που έχουν να κάνουν με ποδοσφαιριστές. Και είναι σαφές, ξεκάθαρο και επιβεβαιωμένο και από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ, πως οι παίκτες του δεν κινδύνευσαν. Δεν έγινε καμία επιθετική ενέργεια εναντίον τους. Δεν τους ακούμπησε κανείς.

Για τι διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ; Για το γεγονός ότι το πούλμαν στάθμευσε μερικά μέτρα μακριά από το σημείο εισόδου τω αποδυτηρίων. Και οι παίκτες του, μαζί με την ορδή «φουσκωτών» που τους ακολουθούσε, έπρεπε να περπατήσουν μερικά μέτρα σε κλειστό χώρο, έως τα αποδυτήρια, με τρεις διμοιρίες ΜΑΤ στον χώρο και αστυνομικούς της Αθλητικής Βίας. Όπως και έγινε. Οι παίκτες πέρασαν, έφτασαν στα αποδυτήρια.

Αντίθετα, στο περσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, οι παίκτες των Πειραιωτών δεν έφτασαν στα αποδυτήρια. Ή καλύτερα, έφτασαν, αλλά αφού πρώτα περίμεναν 10 λεπτά στον εξωτερικό χώρο των αποδυτηρίων. Με μπράβους, άνδρες ασφαλείας του ΠΑΟΚ, αλλά… αστυνομικούς να συμμετέχουν σε ένα πρωτοφανές Bullying, με σκοπό την τρομοκράτηση. Για να φτάσουν οι Ερυθρόλευκοι στα αποδυτήρια σπρώχτηκαν με όλους αυτούς, προπηλακίστηκαν και έζησαν μια γνήσια επίδειξη αλητείας. Παρουσία, μάλιστα, ο Γιώργου Σαββίδη στο σημείο, που επόπτευε εάν το… έργο είχε τη σωστή εξέλιξη.

https://www.youtube.com/watch?v=82aJgo-7w90

Εναν χρόνο πριν, ο ΠΑΟΚ και η Τούμπα, για ακόμη μία φορά είχαν δείξει το… καλό τους πρόσωπο. Δεν ήταν μόνο η αλητεία του σεσημασμένου χούλιγκαν (σ.σ. ο οποίος προφανώς δεν αθωώθηκε, όπως ψευδώς αναπαράχθηκε, αλλά η αλλαγή του ποινικού κώδικα άλλαξε τη… βαρύτητα του αδικήματός του) που χτύπησε τον Οσκαρ Γκαρθία και στέρησε στην ομάδα του έναν τίτλο. Ηταν όλη η… λαμπρή φιλοξενία του Δικεφάλου. Τα… καθιερωμένα δακρυγόνα και τα «ντου» κοντά στον χώρο των αποδυτηρίων, αλλά και όσα έγιναν μετά.

https://www.youtube.com/watch?v=JQA7BfYgRDQ

https://www.youtube.com/watch?v=5mciM1qhmf8

Στα αποδυτήρια της Τούμπας έλαβαν χώρα σκηνές απείρου κάλους, με τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, να απειλεί τους ιθύνοντες των Ερυθρόλευκων λέγοντας τους: «πως θα φύγετε από εδώ, θα χορτάσετε πέτρες». Τον τότε τεχνικό διευθυντή, Λούμπος Μίχελ, να σπρώχνει στον χώρο των αποδυτηρίων τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη. Ενώ στο γήπεδο επικρατούσε χάος. Κανονική ατμόσφαιρα Τούμπας, δηλαδή. Μια ατμόσφαιρα που συνεχίστηκε και κατά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το γήπεδο…

Μάλιστα, επειδή είναι καλό να μην ξεχνάμε το (πολύ πρόσφατο) παρελθόν, μια σειρά περιστατικά, που ίσως φρεσκάρουν τη μνήμη στους ιθύνοντες του Δικεφάλου.

e

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα έξω από την Τούμπα. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: http://to10.gr/watch-me/to10tv/155790/apoklistiko-video-polemos-exo-apo-tin-touba/

Δημοσιεύτηκε από to10.gr στις Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

https://www.youtube.com/watch?v=ufGh2Ywxe-M

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ