Μόνος δρόμος η παραπομπή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Μόνος δρόμος η παραπομπή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Μια γενική και αφηρημένη διάψευση και μια «σπόντα» ώστε να μην ασχοληθεί με αυτά ο υφυπουργός Αθλητισμού μαρτυρά άλλη πρεμούρα: Να μην φτάσουν ποτέ τα έγγραφα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού…

Προς το τέλος του καλοκαιριού ήταν που η ΕΠΟ προσπάθησε μέσα στις τροποποιήσεις των κανονισμών να περάσει κι άλλη μία. Με αυτή άφηνε ανοικτό παράθυρο στην πολυιδιοκτησία να μπορεί ένα πρόσωπο ή μια εταιρεία να συμμετέχει στην μετοχική σύνθεση δυο ΠΑΕ.

Το πράγμα πήγαινε για έγκριση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας μέχρι που το πήραν χαμπάρι το υφυπουργείο Αθλητισμού. Στην συνάντηση που είχαν τότε ο κ Αυγενάκης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, ο πρώτος ξεκαθάρισε στον δεύτερο ότι τέτοια ρύθμιση δεν γίνεται αποδεκτή από την Πολιτεία. Ο κ. Γραμμένος ανέκρουσε πρύμναν αλλά ποτέ δεν μάθαμε τι του ήρθε ξαφνικά του προέδρου της ΕΠΟ και πήγε να περάσει τέτοια διάταξη.

Κι επειδή συνηθίζει να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν ποτέ δεν εξήγησε γιατί προωθούσε μια τέτοια ρύθμιση. Εύκολο είναι να πεις ότι αφού είναι άνθρωπος του Ιβάν Σαββίδη σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αυτός θα ήταν ο υποβολέας της ρύθμισης. Εύκολα τα υποθέτεις δύσκολα τα αποδεικνύεις. Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις στο ρεπορτάζ του one πολλοί ήταν εκείνοι που θυμήθηκαν την ρύθμιση που πήγε «λάθρα» να περάσει ο κ. Γραμμένος. Ας είναι.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ με την οποία διαβεβαιώνει ότι ο Ιβάν Σαββίδης και κάθε συγγενικό του πρόσωπο δεν έχει σχέση με την ΠΑΕ Ξάνθη υπολείπεται των εξελίξεων. Θα μπορούσε να «έκανε τη δουλειά της» μόνο όταν κάποιος προχωρούσε σε μια απλή καταγγελία. Τώρα δεν υπάρχει καταγγελία γενικά και αόριστα. Υπάρχουν έγγραφα που οδηγούν στον κ. Σαββίδη και τις εταιρείες του. Εγγραφα που καταδεικνύουν ότι με δέκα εκατομμύρια, το προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ Ξάνθη στο σύνολό του πέρασε σε εταιρεία δικών του συμφερόντων.

Εγγραφα που αποδεικνύουν ότι η εταιρεία που αγόρασε το προπονητικό κέντρο είναι συμφερόντων του προέδρου και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Θα είχε ενδιαφέρον αν στην ανακοίνωση-διάψευση από πλευρά της ΠΑΕ αναφερόταν ότι π.χ τα σχετικά έγγραφα είναι κατασκευασμένα, ότι πλαστογραφήθηκαν κλπ. Τέτοια αναφορά δεν υπάρχει. Τα έγγραφα δείχνουν την διαδρομή και την αλληλουχία των εταιρειών και δείχνουν καθαρά τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ.

Κάθε εξήγηση πάνω στα έγγραφα είναι ευπρόσδεκτη. Επ αυτών να γίνει κουβέντα. Μια γενική και αφηρημένη διάψευση και μια σπόντα ώστε να μην ασχοληθεί με αυτά ο υφυπουργός Αθλητισμού μαρτυρά άλλη πρεμούρα. Να μην φτάσουν τα έγγραφα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εκεί δηλαδή που οφείλει να τα στείλει ο κ. Αυγενάκης. Το ρεπορτάζ του one περιέχει στοιχεία. Δεν πρόκειται για υποθέσεις και αόριστες μαρτυρίες.

Πρόκειται για έγγραφα τα οποία επιβάλλεται να φτάσουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.  Η γυναίκα του Καίσαρα φαίνεται ότι δεν είναι τίμια. Αν θέλει να αποδείξει πως και φαίνεται και είναι ας τοποθετηθεί επί των εγγράφων τώρα . Ο δε υφυπουργός Αθλητισμού οφείλει να διαπιστώσει αν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα ασχοληθεί με το θέμα, να το ξεκαθαρίσει κι αν διαπιστώσει την πολυιδιοκτησία να επιβάλλει ποινές. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ