Superleague: ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-0

Superleague: ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-0

Με τον Μπίσεσβαρ να έρχεται ως λυτρωτής από τον πάγκο, σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ στον Κρέσπο, ο ΠΑΟΚ λύγισε τη «σθεναρή» αντίσταση της Ξάνθης στην Τουμπα επικρατώντας 2-0.

Ήταν αναμενόμενο, αλλά τελικά είχε και σασπένς… Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Ξάνθης στο γήπεδο της Τούμπας και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση, βρίσκοντας τα δύο γκολ του στο τελευταίο δεκάλεπτο. Λυτρωτής ήταν ο Μπίσεσβαρ, στον οποίο φαίνεται πως ο πάγκος έκανε καλό…

Ο Ολλανδός επιτελικός χαφ σκόραρε το 1-0 στο 80’ με σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από πάσα του Ελ Καντουρί, ενώ οχτώ λεπτά αργότερα, εκτέλεσε με ωραίο τρόπο ένα φάουλ από αριστερά και ο Κρέσπο με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ωστόσο, το παράδοξο ήταν άλλο στη Θεσσαλονίκη… Το VAR λειτούργησε κανονικά σε αυτό το παιχνίδι και ο αρμόδιος για την ανάλυση των φάσεων, διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου, αυτή τη φορά είδε όσα όφειλε να δει… Τα δύο γκολ του Σβιντέρσκι και το ένα του Άκπομ ορθώς δεν μέτρησαν, αφού οι δύο επιθετικοί του ΠΑΟΚ ήταν εκτεθειμένοι. Επίσης, ένα χέρι του Καρασαλίδη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, σωστά δεν υποδείχτηκε πέναλτι.

Από εκεί και πέρα, το ματς είχε την αναμενόμενη μορφή… Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και πίεζε σε όλη τη διάρκεια του ματς, ενώ η Ξάνθη απλώς περίμενε στην περιοχή της και δεν τολμούσε… να βγει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε μόλις δύο σουτ…

Ίσως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα να επηρέασε τον προπονητή των «ακριτών» Γιώργο Κόλτση, αλλά οι παίκτες του δεν έβγαιναν μπροστά και οι γηπεδούχοι έφερναν γύρω-γύρω από την περιοχή του Άμπαντ. Προφανώς, αυτός ήταν από… άλλο πλανήτη και απέκρουσε ότι μπορούσε…

Ο ΠΑΟΚ είχε και τέσσερα δοκάρια, τα δύο από μακρινά σουτ των Πέλκα και Βιεϊρίνια, μία κεφαλιά του Κρέσπο και άλλο ένα σουτ του Άκπομ στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα, αφού επανακτούσαν με ευκολία την κατοχή της μπάλας και έμεναν ψηλά στο γήπεδο.

Σίγουρα, το παιχνίδι δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση ότι είχαν τεθεί αντιμέτωποι ο πρώτος και ο τρίτος της βαθμολογίας. Άλλες ομάδες από τα χαμηλότερα κλιμάκια της βαθμολογίας προέβαλλαν περισσότερη αντίσταση στην Τούμπα…

Βέβαια, το ζητούμενο για το συγκεκριμένο… ζευγάρι είναι το εξωαγωνιστικό σκέλος. Στο αγωνιστικό κομμάτι, λίγο-πολύ είδαμε ότι περιμέναμε… Η… ομίχλη βρίσκεται στο ιδιοκτησιακό, στο οποίο το One Channel αποκάλυψε τη σύνδεση μεταξύ της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ μέσω του Ιβάν Σαββίδη. Οι αρμόδιες αρχές ανέλαβαν και περιμένουμε τις εξελίξεις…

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (65’ Άκπομ), Λημνιός, Πέλκας (65’ Μπίσεσβαρ), Σβιντέρσκι.

ΞΑΝΘΗ (Κόλτσης): Αμπάντ, Σόσα, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Λούκας (84’ Ακόστα), Ντουρίτσκοβιτς, Τέρκι (78’ Τεσέιρα), Στάρτζεον, Ρενέλα (84’ Αμορίμ), Κοβάσεβιτς.

Το δεκάρι: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι ντεφορμέ εδώ και καιρό και για αυτό άρχισε στη θέση του ο Πέλκας. Ωστόσο, ο Ολλανδός ήταν αυτός ο οποίος απομάκρυνε τα… μαύρα σύννεφα από την Τούμπα, λυτρώνοντας τον ΠΑΟΚ με το γκολ του στο 80’ και με την ασίστ του στο γκολ του Κρέσπο.

Το κλειδί: Ο Άκπομ δεν κατάφερε να σκοράρει, όμως με την είσοδο του αναστάτωσε τους αμυντικούς της Ξάνθης, τους αποδιοργάνωσε και δημιούργησε χώρους για τους υπόλοιπους, όπως ο Μπίσεσβαρ και ο Σβιντέρσκι.

Γιατί κόουτς; Ο Γιώργος Κόλτσης είχε μικρά… περιθώρια αντίδρασης στην Τούμπα, όμως δεν έκανε το παραμικρό για να βοηθήσει την Ξάνθη. Η ομάδα του είχε μόλις μία τελική προσπάθεια και ο προπονητής δεν βρήκε τρόπο να δώσει επιθετικότητα και δημιουργία.

Στο… VAR: O Άγγελος Ευαγγέλου ήταν στην αίθουσα του VAR και παραδόξως, ο ΠΑΟΚ δεν ευνοήθηκε. Αντίθετα, τα οφσάιντ υποδείχτηκαν κανονικά ως όφειλαν, ενώ και ένα χέρι του Καρασαλίδη δεν… εφευρέθηκε πέναλτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ