Ολυμπιακός: Όλα έγιναν απλά με Ελ Αραμπί – Ποντένσε

Ολυμπιακός: Όλα έγιναν απλά με Ελ Αραμπί – Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που δημιουργεί πολλές φάσεις στα παιχνίδια του και πρέπει να μη χάνει την ευκαιρία να «καθαρίζει» από νωρίς σε αναμετρήσεις που έχει την ευκαιρία να το κάνει.

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που ήθελε ο προπονητής του στο Αγρίνιο και ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο του Παναιτωλικού, επικρατώντας με 3-0.

Ήταν μια νίκη που διατηρεί τους ερυθρόλευκους στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Σούπερ Λίγκας.

Τέτοια ματς κρύβουν «παγίδες, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ακολουθεί το πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Το ζητούμενο λοιπόν για την ομάδα του λιμανιού ήταν να πάρει τους τρεις βαθμούς ώστε να πάει με καλή ψυχολογία στο ματς της Τετάρτης.

Αυτό που ήθελε να πετύχει ο Ολυμπιακός στην χθεσινή αναμέτρηση, ήταν να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την επίτευξη του στόχου του, όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Είναι προφανές πως οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν να «χάσουν» το πρώτο ημίχρονο και γι’ αυτό τον λόγο έκαναν αυτό που είχε ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Μπήκαν δυνατά στο ματς και έκαναν την ζωή τους εύκολη στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ντάνιελ Ποντένσε άνοιξε το σκορ για τους πειραιώτες.

Αυτό το γκολ έκανε την διαφορά για τον Ολυμπιακό κι επί της ουσίας οι ερυθρόλευκοι «σφράγισαν» τη νίκη τους από το πρώτο 45λεπτο, όταν ο Ελ Αραμπί σκόραρε δύο φορές πριν από την λήξη του πρώτου μέρους.

Με το σκορ του πρώτου 45λεπτου στο 3-0, το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε τυπική υποχρέωση για τον Ολυμπιακό, με τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά να αποφεύγουν κάθε άγχος.

Κι αυτό έγινε λόγω του γρήγορου γκολ που πέτυχε ο Πορτογάλος εξτρέμ, αξιοποιώντας την πολύ καλή μεταβίβαση του Ελ Αραμπί.

Ο 24χρονος ακραίος επιθετικός έκανε αυτό που έπρεπε με το καλό πλασέ στην αριστερή γωνία της εστίας του Παναιτωλικού και ο Ολυμπιακός άνοιξε νωρίς τον δρόμο για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Θα πρέπει βέβαια εδώ να γίνει ιδιαίτερη μνεία και στον Ελ Αραμπί, ο οποίος έκανε μια «γεμάτη» εμφάνιση απέναντι στον Παναιτωλικό.

Είχε μια εξαιρετική ασίστ στην φάση του 1-0 και πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο γκολ των ερυθρόλευκων.

Ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση για τον σέντερ φορ των πειραιωτών να βρει δίχτυα στο χθεσινό ματς, καθώς όπως προαναφέραμε ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ήταν επίσης πολύ σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού πως εκμεταλλεύτηκε τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο μέρος και δεν επέτρεψε στον Παναιτωλικό να μείνει στην διεκδίκηση του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που δημιουργεί πολλές φάσεις στα παιχνίδια του και πρέπει να μη χάνει την ευκαιρία να «καθαρίζει» από νωρίς σε αναμετρήσεις που έχει την ευκαιρία να το κάνει, όπως για παράδειγμα το ματς στο Αγρίνιο.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως το συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει ν’ αποτελέσει «οδηγό» για τον Ολυμπιακό ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. «Οδηγός» για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μπαίνει στα παιχνίδια ο Ολυμπιακός επιζητώντας το γρήγορο γκολ.

Όταν οι πειραιώτες καταφέρνουν να σκοράρουν νωρίς τότε κάνουν τα πράγματα πιο απλά για την επίτευξη του στόχου τους κι αυτό φάνηκε και χθες το βράδυ στο Αγρίνιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ