ΑΕΚ : Το «ναι» του Καρέρα, το μπάτζετ που άλλαξε και τα ρωσικά σενάρια…

ΑΕΚ : Το «ναι» του Καρέρα, το μπάτζετ που άλλαξε και τα ρωσικά σενάρια…

Πώς κατέληξε η ΑΕΚ στον Μάσιμο Καρέρα, τι λεφτά του έδωσε, γιατί άλλαξε το μπάτζετ και η... σκιά του Καλτσίδη στις επιλογές!

Η ΑΕΚ αναζητούσε προπονητή εδώ και σχεδόν έναν μήνα. Είχε βγει στην αγορά και έψαχνε την καλύτερη δυνατή λύση. Το ιδανικότερο πρόσωπο που θα αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου και θα κάλυπτε μια σειρά από προϋποθέσεις που είχε θέσει η ΠΑΕ και ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο Ιλια Ιβιτς είχε αποφασίσει να κινηθεί για προπονητές με καλό βιογραφικό, που ταιριάζουν στην αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να περάσει στον σύλλογο, τόσο ο νέος τεχνικός διευθυντής όσο και η διοίκηση της ΠΑΕ, δηλαδή ο Μελισσανίδης. Κάπως έτσι η Ενωση κατέληξε στον 55χρονο Ιταλό Μάσιμο Καρέρα. Πρώην πρωταθλητής Ρωσίας με τη Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά και επί χρόνια βοηθός του Αντόνιο Κόντε (σ.σ. εικόνα και ομοίωση σε προπονητικό επίπεδο) είπε το «ναι» για συμβόλαιο 6 μήνες +1 χρόνο.

Μια επιλογή από το πάνω ράφι και κυρίως… ακριβή. Ισως και περισσότερο από τις προηγούμενες επιλογές του Ιβιτς! Μια επιλογή που ανάγκασε την Ενωση να αλλάξει πολύ τα οικονομικά μεγέθη που είχε υπολογίσει για τον (3ο) νέο προπονητή της.

Τι σημαίνει αυτό; Πριν τον Ιταλό τεχνικό ο Ιβιτς δέχθηκε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» από τον Ρώσο τεχνικό Λεονίντ Σλούτσκι, καθώς ο πρώην τεχνικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Εθνικής Ρωσίας, δεν έδειξε ενδιαφέρον για τα οικονομικά και αγωνιστικά δεδομένα που του παρουσιάστηκαν.

Επίσης, μεγάλος στόχο ήταν ο Αμπελάρδο. Ο 49χρονος πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα και προπονητής των Καντάς, Τουίγια, Σπόρτινγκ Χιχόν και Αλαβές, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλούς τεχνικούς στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Ο Αμπελάρδο, ωστόσο, ζήτησε καθαρά 1.200.000 ευρώ για συμβόλαιο 1,5 χρόνου. Ο Ιβιτς μετέφερε τις απαιτήσεις του στον Δημήτρη Μελισσανίδη και το «όχι», ακούστηκε έως τη Βαρκελώνη.

Ο λόγος; Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει to10.gr, η ΑΕΚ δεν έχει βρει ακόμη λύση με τον Μιγκέλ Καρντόσο για την αποζημίωσή του. Ο Πορτογάλος εμμένει στο να πάρει περίπου 450.000 € τις αρχικές απαιτήσεις του, που ήταν πάνω από εκατομμύριο. Με τον διοικητή της ΑΕΚ να επισημαίνει ότι δεν θέλει να του φτάσει το μπάτζετ για προπονητή τη φετινή στα… 2.000.000 (μαζί με εφορία κλπ). Με αποτέλεσμα να ενημερώσει τον Ιβιτς ότι το μπάτζετ είναι περιορισμένο.

Ωστόσο, τόσο η περίπτωση Σλούτσκι όσο και αυτή του (πρωταθλητή Ρωσίας το 2018) Καρέρα, αποδεικνύονται διαφορετικές. Ο Μελισσανίδης έδωσε τα λεφτά για να κλείσουν. Με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφοροι συνειρμοί, αναφορικά με τη σκοπιμότητα της επιλογής.

Καθώς δεν γίνεται να μην πάει το μυαλό στα σενάρια που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με επαφές του Μελισσανίδη με τον Ελληνορώσο ολιγάρχη, Φιλάρετο Καλτσίδη. Σενάρια, ωστόσο, που η ΠΑΕ ΑΕΚ διέψευσε αμέσως μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ