Ο Λουτσέσκου 4/4 στα ντέρμπι, ο Φερέιρα 0/4

Ο Λουτσέσκου 4/4 στα ντέρμπι, ο Φερέιρα 0/4

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε, ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό, αλλά το μεγάλο πρόβλημα για τον Αμπέλ Φερέιρα είναι τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια στα οποία δεν έχει κάνει ακόμα νίκη και στα οποία η ομάδα του ήταν χειρότερη από τον αντίπαλο. Η σύγκριση με το... απόλυτο του Λουτσέσκου φέρνει σύννεφα για τον Πορτογάλο.

Αρκετοί είναι αυτοί που λένε πως τα ντέρμπι σου δίνουν περισσότερο γόητρο και ψυχολογία, παρά τίτλους. Ως ένα βαθμό ισχύει. Αν πάρεις όλα τα μεγάλα ματς και κάνεις γκέλες δεξιά κι αριστερά, αργά η γρήγορα θα τιμωρηθείς. Για το φετινό πρωτάθλημα, το πρωτάθλημα που για πρώτη φορά θα κριθεί στα πλέι οφ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Διότι στα πλέι οφ θα έχεις να αντιμετωπίσεις κυρίως ντέρμπι. Κι εκεί πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, ψυχικά και αγωνιστικά για να πάρεις τις νίκες που θα σε οδηγήσουν στον τίτλο.

Ο Αμπέλ Φερέιρα έως τώρα δείχνει να έχει… θέμα με τα μεγάλα ματς. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Ραζβάν Λουτσέσκου, που έβρισκε τον τρόπο να φεύγει θριαμβευτής από τα ντέρμπι, ο Πορτογάλος ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει… σεφτέ. Τέσσερα ματς, δύο εντός έδρας, δύο εκτός έδρας, τέσσερις ισοπαλίες. Με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Άρη, Ολυμπιακό. Το πιο ανησυχητικό; Σε κανένα απ’ αυτά τα τέσσερα ντέρμπι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος από τους αντιπάλους του, με εξαίρεση μονάχα ένα ημίχρονο στο ματς του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Το πρώτο.

Στο παιχνίδι απέναντι στον Άρη μέσα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις σε 2-2. Το ίδιο έκανε και με τον Παναθηναϊκό. Χρειάστηκε τις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων και ένα πέναλτι που δεν ήταν για να ισοφαρίσει η ομάδα του Φερέιρα σε 2-2 τον Παναθηναϊκό.

Στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, αλλά παρ’ όλο που προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, έφυγε και εκεί με το ισόπαλο 2-2, ενώ στο Καραϊσκάκη είδε τον Ολυμπιακό να χάνει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη και τελικά να… κλέβει τον έναν βαθμό με το τελικό 1-1 να αδικεί κατάφωρα τους γηπεδούχους.

Τέσσερις βαθμοί για τον Αμπέλ σε ντέρμπι έως τώρα, εκ των οποίων οι δύο στις καθυστερήσεις μέσα στην Τούμπα.

Τι έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρσι; Σε 8 ντέρμπι που έδωσε με Άρη, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό πήρε 20 από τους συνολικά 24 βαθμούς που διεκδίκησε. Είχε έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Νίκησε μέσα – έξω Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, νίκησε στην Τούμπα την ΑΕΚ, με την οποία έφερε ισοπαλία αγωνιζόμενος για 60 λεπτά με δέκα παίκτες στο ΟΑΚΑ, νίκησε στο Κλεάνθης Βικελίδης τον Άρη με τον οποίο έφερε ισοπαλία στην Τούμπα.

Το ακόμα… χειρότερο για τον Φερέιρα; Ο Ρουμάνος προκάτοχός του είχε στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι, δηλαδή στον πρώτο γύρο, τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ντέρμπι. 1-0 στο Καραϊσκάκη, 2-1 στο Βικελίδης, 2-0 Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στην Τούμπα. Επί της ουσίας πήρε διαφορά στη μάχη του τίτλου απ’ αυτά τα ματς!

Η διαφορά ανάμεσα σε Λουτσέσκου και Φερέιρα έως τώρα στη συγκομιδή των μεγάλων αγώνων, εκεί που και ο προπονητής δείχνει την προσωπικότητά του και το… μέταλλο του πρωταθλητή, είναι χαώδης.

Και αυτός είναι ένας λόγος αμφισβήτησης και προβληματισμού για τον Πορτογάλο προπονητή, μιας και ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει Ολυμπιακό και ΑΕΚ στα πλέι οφ, ενώ είναι πολύ πιθανό να βρει απέναντί του και τους Άρη και Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ