Προπονητής περιορισμένου χρόνου, «περιορισμένης ευθύνης»…

Προπονητής περιορισμένου χρόνου, «περιορισμένης ευθύνης»…

Όταν δεν έχεις ακόμα βρει τρόπο να μην πληρώσεις ολόκληρο το συμβόλαιο του Καρντόσο είναι λογικό να μην θέλεις δέσμευση για συμβόλαιο μακρού χρόνου με τον επόμενο. Υπό την έννοια αυτή μπορείς να μιλήσεις και για ένα πετυχημένο deal αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι βρήκες λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Ετσι γίνονται αυτές οι δουλειές. Αν προπονητής ερχόταν τώρα ο καλός στρατιώτης Νίκος Κωστένογλου θα έκανε διαφορετική συμφωνία. Ανάλογα με τα αποτελέσματα το καλοκαίρι θα αποφάσιζαν αν θα τον κρατούσαν ή θα έψαχναν για κάποιο άλλο. Η διαφορά με τον Καρέρα είναι ότι πρόκειται για Ιταλό, που πριν έρθει ήξερε για την Ενωση μόνο το όνομά της.

Το κείμενο δεν φιλοδοξεί να αποδείξει ότι ο Καρέρα είναι επαγγελματίας περιορισμένων φιλοδοξιών. Ισα-ίσα συμφωνώντας για συμβόλαιο έξι μηνών και ανοικτή οψιόν συνεργασίας και για τα δυο μέρη, μπορεί να δείχνει ότι επιθυμεί να περάσει τράνζιτ από την Ελλάδα και να συνεχίσει σε προηγμένο πρωτάθλημα την καριέρα του.

Δεν είναι λοιπόν για να κακίζουμε τον προπονητή. Είναι για να σκεφτόμαστε όμως πως επιχειρούν να κάνουν τις δουλειές τους στην ΑΕΚ. Είναι φανερό ότι το κείμενο βασίζεται στην σχετική αποκάλυψη που έγινε χθες από to10.gr.

H AEK τσέκαρε κάποια ονόματα με πρώτο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Δεν της κάθισαν και πήγε στην επιλογή του Μάσιμο Καρέρα που έτυχε κι αυτός να ψάχνει.

Να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις: Μπορεί ο Ιταλός κόουτς να κάνει πράγματα και θαύματα με την Ενωση, αλλά ένα εξάμηνο συμβόλαιο δεν είναι η καλύτερη προϋπόθεση και συνθήκη για να το πετύχει.

Μοιάζει σαν να αναβάλλεις την οριστική λύση του προβλήματος με κάτι σαν λύση. Μια προσωρινή διευθέτηση που είσαι έτοιμος να την προσπεράσεις και να πας παρακάτω.

Όταν δεν έχεις ακόμα βρει τρόπο να μην πληρώσεις ολόκληρο το συμβόλαιο του Καρντόσο είναι λογικό να μην θέλεις δέσμευση για συμβόλαιο μακρού χρόνου με τον επόμενο. Υπό την έννοια αυτή μπορείς να μιλήσεις και για ένα πετυχημένο deal, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι βρήκες λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Ακόμα κι αν ο Καρέρα τα πάει πρίμα , μπορεί το καλοκαίρι να ανοίξει την πόρτα και να φύγει χωρίς να τον εμποδίσει κανίς. Ενας προπονητής που δεν ήρθε για να μείνει είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα καθίσει να ασχοληθεί με την βελτίωση των νεαρότερων ποδοσφαιριστών της ομάδας αφού η βελτίωση τους θα αφορά τον επόμενο.

Όπως και να ‘χει, η ΑΕΚ δεν έλυσε το πρόβλημα στην άκρη του πάγκου της. Μπορεί να το λύσει το καλοκαίρι κρατώντας τον Μάσιμο Καρέρα. Μόνο που αυτό σε καμιά περίπτωση δεν εξαρτάται από την ίδια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ