Ο Ρόκα πρέπει να βρει τον νέο… Ζαχίντ

Ο Ρόκα πρέπει να βρει τον νέο… Ζαχίντ

Ο Τσάβι Ρόκα έρχεται με ατζέντα ποδοσφαιριστών προκειμένου ο Παναθηναϊκός να ενισχυθεί τον Γενάρη. Στην πραγματικότητα, πρέπει να βρει παίκτη από τώρα για το καλοκαίρι. Που θα αντικαταστήσει τον Ζαχίντ.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Γκίας Ζαχίντ στη σύνθεσή του είναι μία άλλη ομάδα. Ο Νορβηγός δεν είναι το Α και το Ω μονάχα σε οργανωτικό επίπεδο, αλλά ακόμα και σε εκτελεστικό.

Μην ξεχνάμε πως είναι ο πρώτος σκόρερ σε ροή αγώνα των «πράσινων». Έχει πετύχει τρία γκολ, όσα και οι Μακέντα και Χατζηγιοβάνης, με τη διαφορά πως εκείνος δεν έχει σκοράρει με πέναλτι όπως οι άλλοι δύο. Άρα στη συνολική εικόνα εκείνος είναι που προσφέρει περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον και σε αυτόν τον τομέα.

Φυσικά, αποτελεί και τον πιο δημιουργικό μέσο που διαθέτει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του. Ο Ζαχίντ, ο Μπουζούκης και ο Κουρμπέλης είναι ίσως οι μοναδικοί που μπορούν να παίξουν κάθετα την μπάλα. Ο Νορβηγός το κάνει καλύτερα από τον καθένα.

Ο Τσάβι Ρόκα έρχεται στην Αθήνα και μέσα στις άμεσες υποχρεώσεις του είναι η ενίσχυση της ομάδας στη μετραγραφική περίοδο. Με προτεραιότητες έναν εξτρέμ και ένα οχτάρι. Στην πραγματικότητα, η προτεραιότητα όχι μόνο του Ισπανού, αλλά ολόκληρου του Παναθηναϊκού είναι να βρει έναν αντί – Ζαχίντ εν όψει του καλοκαιριού. Ει δυνατόν από σήμερα.

Έναν παίκτη που θα μπορεί να προσφέρει όσα εκείνος μέσα στο γήπεδο και θα μπορεί να χτίσει την ομάδα γύρω του. Διότι ο Ζαχίντ είναι για ένα εξάμηνο ακόμα και μετά κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στον ΑΠΟΕΛ. Η ρήτρα του είναι υψηλή, ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να τον αγοράσει ο Παναθηναϊκός, ποσό που φυσικά και δεν μπορεί να προσφέρει. Ακόμα και η ανανέωση του δανεισμού του μοιάζει απίθανη, αν σκεφτούμε πως θα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πρέπει να ψάξει και να δει τι θα γίνει με το μέλλον του όσον αφορά όχι τον Ζαχίντ, αλλά τον παίκτη που θα τον αντικαταστήσει. Σαφώς και ο Δώνης θα το έχει σκεφτεί πριν απ’ όλους τους υπόλοιπους, σίγουρα και ο Ρόκα θα το έχει συζητήσει μαζί του και από κοινού θα εξετάζουν τις επιλογές.

Επισημαίνεται διότι είναι κάτι που πρέπει να δει ο Παναθηναϊκός από τώρα ώστε να είναι έτοιμος το ερχόμενο καλοκαίρι. Και όχι μόνο η θέση του επιτελικού χαφ, αλλά γενικά πως θα γεμίσει με λύσεις ο άξονας της μεσαίας γραμμής, που υπάρχουν αρκετά κενά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ