Κόλαφος η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τους Γκαγκάτσηδες

Κόλαφος η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τους Γκαγκάτσηδες

Απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για έναν χρόνο προτείνει για τον Βασίλη Γκαγκάτση η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Πρόστιμο στον γιο του για προσωπικό συμφέρον και αντιδεοντολογική συμπεριφορά!

Κόλαφος είναι η εισήγηση της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ για τον Βασίλη Γκαγκάτση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής, μετά από σχεδόν δύο μήνες ερευνών, δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις του Ολυμπιακού, αναφορικά με το παράνομο της παρουσίας του Γκαγκάτση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League. Ενώ παράλληλα θέτει στη διάθεση του δικαστικού τμήματος, τόσο τον ΠΑΟΚ, όσο και τον γιο του, Μάκη Γκαγκάτση.

Συγκεκριμένα, το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται τη χρηματική ποινή των 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για ένα έτος για τον Βασίλη Γκαγκάτση. Ενώ παράλληλα εισηγείται χρηματικό πρόστιμο και στον Μάκη Γκαγκάτση.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Γκαγκάτση, η ίδια επιτροπή κάνει λόγο για παραβίαση του άρθρου 3 του Νόμου 2725/1999, επισημαίνει ότι επέδειξε κατ’ εξακολούθηση αντιδεοντολογική συμπεριφορά με την απόφασή του να αναλάβει τη θέση, αρχικά του νομικού συμβούλου και εν συνεχεία του διευθύνοντος συμβούλου της Super League, ενώ γνώριζε ότι εμπίπτει ως ειδικός συνεργάτης που εκπροσωπεί μάλιστα το συνεταιρισμό και ασκεί και διοικητική λειτουργία στα κωλύματα του α. 3 του ν. 2725/1999. Μάλιστα, σημειώνει ότι ο ίδιος θα έπρεπε να έχει αρνηθεί τη σύμβαση εξ αρχής, από τη στιγμή που γνώριζε το «κώλυμα» ή να έχει παραιτηθεί στην πορεία!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε πενταετή φυλάκιση για την υπόθεση που είναι γνωστή ως «Κάρτα Υγείας» της ΕΠΟ και ο αθλητικός νόμος προβλέπει ότι εφόσον παράγοντας παραπεμφθεί για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή καταδικαστεί τελεσίδικα, τότε με βάση το νόμο εκπίπτει των αξιωμάτων που κατέχει.

Η έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας ολοκληρώθηκε και η εισήγηση είναι καταπέλτης για την οικογένεια Γκαγκάτση. Με τους δικαστές να κρίνουν ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν σαφή σύγκρουση συμφερόντων όπως αναφέρει η εισήγηση. Μάλιστα, στον Μάκη Γκαγκάτση «χρεώνεται» προσωπικό συμφέρον από την παρουσία του πατέρα του στη Super League και η συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται αντιδεοντολογική.

Πλέον, η υπόθεση περνάει στα χέρια του δικαστικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή ή όχι την εισήγηση του ερευνητικού τμήματος. Η οποία είναι καταπέλτης για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακόμη, η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητεί εξηγήσεις από τις ΠΑΕ που είχαν απορρίψει το αίτημα του Ολυμπιακού για την αποπομπή του Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Λίγκας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που είχε αντιδράσει στην καραμπινάτη παρανομία της επιλογής και εν συνεχεία της παραμονής του Βασίλη Γκαγκάτση στη θέση του νομικού και διευθύνοντος συμβούλου της Super League. Μια υπόθεση που κράτησε μήνες ολόκληρους, με τον Γκαγκάτση να παραμένει αμετακίνητος στη θέση του, παρά το γεγονός ότι είχε παραπομπή για κακούργημα, αλλά και καταδικαστική απόφαση φυλάκισης σε πρώτο βαθμό. Με τις… ευχές της τότε κυβέρνησης και υπόγεια στήριξη από κυβερνητικά στελέχη.

Εν τέλει στις 21/06/2019, κηρύχθηκε και τυπικά έκπτωτος, βάσει του αθλητικού νόμου. Ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός απέστειλε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, έγγραφο το οποίο κοινοποιούσε και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Στο έγγραφο ο Συναδινός περιέγραφε τις διατάξεις του αθλητικού νόμου που προβλέπονται για την έκπτωση των κατηγορουμένων ποδοσφαιρικών παραγόντων βάσει τελεσίδικου και αμετάκλητου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το σκάνδαλο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΠΟ περιόδου 2004-2006.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ