Παναθηναϊκός: Το 2Χ2 με Άρη και ΟΦΗ θα στείλει μηνύματα

Παναθηναϊκός: Το 2Χ2 με Άρη και ΟΦΗ θα στείλει μηνύματα

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός με τη Λαμία, αλλά ήταν κυνικός, νίκησε και για πρώτη φορά ανέβηκε στην εξάδα. Τώρα πρέπει να βρει τρόπο να σταθεροποιηθεί σε αυτή.

Περίεργο άθλημα το ποδόσφαιρο… Μετά από ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός έκανε το χειρότερο του ημίχρονο, καθ’ ομολογία του προπονητή του, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ανέβηκε στις θέσεις των Play Offs. Αυτό από μόνο του συνιστά είδηση για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, αφού είναι ο στόχος που έχει θέσει στη Superleague για να πιστοποιήσει την πρόοδο της σε σχέση με πέρυσι.

Φυσικά, η παρουσία στην εξάδα δεν αρκεί… Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να σταθεροποιηθεί και έχει μία μεγάλη ευκαιρία την επόμενη εβδομάδα, αντιμετωπίζοντας τους δύο βασικούς ανταγωνιστές του, τον ΟΦΗ και τον Άρη. Είναι οι πιο σημαντικοί γιατί αν θεωρήσουμε ότι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι το δίδυμο της κορυφής και η ΑΕΚ εύκολα ή δύσκολα θα τερματίσει στην τρίτη θέση, τότε μένουν άλλες τρεις θέσεις.

Ο ΟΦΗ είναι η αποκάλυψη της σεζόν, είναι ένα σύνολο με ποδοσφαιρικές αρχές και τον διακρίνει η σταθερότητα. Επιπλέον, έχει κόσμο και στιβαρή ιδιοκτησία. Ο Άρης έχει τα θέματα του, αλλά είναι από τους μεγάλους της χώρας και διαθέτει ποιοτικό ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός τους αντιμετωπίζει αμφότερους, την Τετάρτη τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και τον Άρη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το μήνυμα που θα περάσει ο Παναθηναϊκός, αν κλείνοντας το 2019 έχει πετύχει το 2Χ2. Θα είναι πολύ ισχυρό και θα σταλεί προς πάσα κατεύθυνση. Πρωτίστως, προς τους αντιπάλους, ότι ο Παναθηναϊκός αρχίζει και νιώθει δυνατός και μαθαίνει να νικάει στα δύσκολα παιχνίδια. Έπειτα, στο εσωτερικό του Τριφυλλιού, αφού οι ποδοσφαιριστές έχουν ανάγκη από σερί και από σημαντικές νίκες, για να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση τους. Ακόμα και ο μεγαλομέτοχος ίσως να αποφασίσει να εγκρίνει μία πιο δαπανηρή μεταγραφή, αν βλέπει προοπτική.

Προφανώς, με την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου εναντίον της Λαμίας, είναι δύσκολο ο Παναθηναϊκός να σημειώσει το 2Χ2. Αν προλαβαίνει να βελτιωθεί και σε ποιου βαθμό μέχρι την αναμέτρηση του Ηρακλείου, είναι ένα καλό ερώτημα. Γιατί δεν πρέπει να ξεγελά η είσοδος στην εξάδα: η ομάδα είχε μεγάλα προβλήματα και ο ΟΦΗ έχει ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς, που τις ανάλογες ευκαιρίες θα τις εκμεταλλευτούν. Είναι crash-test το παιχνίδι του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» σε πολλά θέματα για τον Παναθηναϊκό.

Για να μην μας διαφεύγει, ο Παναθηναϊκός αρχίζει το 2020 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ναι μεν ο Ολυμπιακός δεν θα έχει την υποστήριξη των οπαδών του λόγω της ποινής κεκλεισμένων των θυρών, αλλά «καίγεται» για τη νίκη επειδή διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή από τον ΠΑΟΚ και πλέον, θα είναι ξεκούραστος από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Οπότε, το 2Χ2 είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό πριν τελειώσει το 2019…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ