Διαιτητές σε Γραμμένο – Περέιρα: «Να αποσυρθούν οι μηνύσεις αλλιώς θα κάνουμε αποχή»

Διαιτητές σε Γραμμένο – Περέιρα: «Να αποσυρθούν οι μηνύσεις αλλιώς θα κάνουμε αποχή»

Αντιπροσωπεία των διαιτητών συναντήθηκε με τους Γραμμένο, Λυσάνδρου, Παρέιρα και Φούσεκ και ξεκαθάρισαν ότι εάν μέχρι την 18η αγωνιστική δεν έχουν αρθεί οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον τους θα προχωρήσουν σε επ' αόριστον αποχή!

Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα των FIFA και UEFA, Πετρ Φούσεκ, είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Ελλήνων διαιτητών.

Οι εκπρόσωποι των διαιτητών κατέστησαν σαφές σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι δεν μπορούν να συνεχίζουν να σφυρίζουν ματς, εφόσον υπάρχουν παράγοντες που καταθέτουν μηνύσεις εναντίον τους. Μάλιστα, ξεκαθάρισαν ότι εάν μέχρι την 18η αγωνιστική δεν έχουν αρθεί οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον τους θα προχωρήσουν σε επ’ αόριστον αποχή!

Στο πρωτάθλημα που διανύουμε έχουν γίνει πέντε μηνύσεις εναντίον διαιτητών, ενώ στην περσινή σεζόν έγιναν τρεις μηνύσεις. Συγκεκριμένα, φέτος έχουν μηνυθεί οι Μανούχος, Σιδηρόπουλος, Τσαμούρης, Κομίνης, Παπαδόπουλος, ενώ πέρσι είχαν μηνυθεί από την ΑΕΛ οι Λάμπρου, Απτόσογλου, Φωτιάδης για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με την Ξάνθη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, άκουσαν προσεκτικά τους διαιτητές και δεσμεύθηκαν ότι θα εργαστούν για να βρεθεί λύση, ώστε να σταματήσουν οι μηνύσεις και να αρθούν αυτές που έχουν ήδη γίνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Με τους εκπροσώπους των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α’ κατηγορίας κ.κ. Τάσο Παπαπέτρου, Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, Χρήστο Μπαλτά και Μιχάλη Καρσιώτη συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, παρουσία του προέδρου της Super League κ. Μηνά Λυσάνδρου, του προέδρου της Κ.Ε.Δ. κ. Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Οι εκπρόσωποι των διαιτητών/βοηθών διαιτητών παρουσίασαν τις θέσεις τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. και τον ομόλογό του της Super League για την απόφασή τους να προχωρήσουν σε αποχή τη 18η αγωνιστική της Superleague 1, καθώς και για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα της υποβολής μηνύσεων εις βάρος διαιτητών, καθώς και των δυσφημιστικών δηλώσεων εκ μέρους παραγόντων του ποδοσφαίρου, το οποίο άλλωστε αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην πρόσφατη συνάντηση της Νυόν και εξετάσθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο.

Η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, με προτεραιότητα την εκτόνωση του κλίματος προς όφελος του ποδοσφαίρου».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ