Χρειάζεται μεταγραφές ο Ολυμπιακός;

Χρειάζεται μεταγραφές ο Ολυμπιακός;

Ο Ιανουάριος πλησιάζει και όπως πάντα, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στη μεταγραφική αγορά. Ή μήπως όχι...

Ο Ολυμπιακός είναι ερωτευμένος με τις μεταγραφές. Οχι η διοίκηση, ο προπονητής, τα στελέχη. Ολοι. Ολος ο οργανισμός. Ο κόσμος. Ακόμη και οι αντίπαλοι. Και αυτό είναι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο. Αλλά παράλληλα και μια απόλυτα λογική και… κανονική κατάσταση. Διότι το ποδόσφαιρο είναι ένα ποτάμι που ποτέ δεν σταματάει. Και πάντα χρειάζεται να αλλάζεις κουπιά στη βάρκα σου. Οσα κι αν έχεις, όσο γερά κι αν είναι.

Η κουβέντα για τη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού έχει ανοίξει ήδη. Όχι τόσο από την ομάδα. Οσο από το… περιβάλλον. Ο Ολυμπιακός ασχολείται ΠΑΝΤΑ με τις μεταγραφές. Κυριολεκτικά. ΠΟΤΕ δεν σταματάει να τσεκάρει την αγορά, να εξετάζει παίκτες που του προτείνονται, να περιμένει να αρπάξει ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη για όποιες περιπτώσεις θεωρεί ότι αξίζει να επενδύσει. Και αυτό θα κάνει και τον Ιανουάριο, εφόσον προκύψει τέτοιο θέμα. Η απόκτηση του Νίκολα Τσούμιτς εντάσσεται σε αυτή την πολιτική.

Αυτές τις ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας μια σειρά από σενάρια, αναφορικά με τους παίκτες που θέλει να εντάξει στο δυναμικό του ο Ολυμπιακός. Σενάρια που έχουν βάση, καθώς αποτελούν μέρος της συνολικής μεταγραφικής προσέγγισης που κάνει ο σύλλογος για τις ανάγκες του. Αλλά που δεν είναι σαφές ακόμη, εάν βρίσκουν σύμφωνους τους ανθρώπους του συλλόγου και τον προπονητή.

Αυτή τη στιγμή το ρόστερ του Ολυμπιακού απαριθμεί 31 ποδοσφαιριστές, χωρίς να υπολογίζονται οι δανεικοί, ούτε η επιστροφή του Ντουρμισάι (σ.σ. πηγαίνει στον Αρη). Εάν βγάλουμε από την κουβέντα τους 2 νεαρούς τερματοφύλακες (Τζολάκης, Καραργύρης) και τους Ξενιτίδη, Μάρκοβιτς, που δεν έχουν πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής φέτος, όλοι οι υπόλοιποι είναι ενεργά μέλη του ρόστερ. Λίγο ή περισσότερο, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι άπαντες έχουν μπει στην εξίσωση.

Η κουβέντα που έχει ανοίξει θέλει τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε αναζήτηση ενός μέσου. Ενός box to box ποδοσφαιριστή. Εντούτοις, για να προχωρήσει ο Ολυμπιακός σε μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να προκύψει μία από τις δύο παρακάτω προϋποθέσεις: 1) Να ακυρωθεί ο δανεισμός του Γιασίν Μπενζιά και να γυρίσει στη Λιλ ή να βρεθεί άλλη ομάδα για να τον αποκτήσει ή 2) Να πωληθεί κάποιος από τους μέσους που διαθέτει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του (σ.σ. Καμαρά).

Εάν προκύψει κάποια από αυτές τις δύο προϋποθέσεις, η απόκτηση κι άλλου μέσου μπορεί να προχωρήσει. Σε αντίθετη περίπτωση φαντάζει τελείως παράταιρη. Διότι Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά, δεν είναι παίκτες που θα «μοιράζονται» τον χρόνο ή θα γυαλίζουν τον πάγκο. Και εάν μείνει και ο Μπενζιά, ο χρόνος γίνεται ακόμη πιο «σφιχτός».

Η δεύτερη μεταγραφική συζήτηση αφορά την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Συζήτηση που άνοιξε με αφορμή τις κακές εμφανίσεις του Γιασίν Μεριά στους ομίλους του Champions League. Εντούτοις, ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος στις θέσεις του κέντρου της άμυνας. Ο Σεμέδο είναι αμετακίνητος. Ο Σισέ είναι πλέον 100% καλά και επιστρέφει για να παίξει. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, λόγω της απουσίας του Σενεγαλέζου και της συγκυρίας με τον Μεριά, απέδειξε ότι παραμένει στόπερ υψηλού επιπέδου. Και «απαιτεί» χρόνο. Ο Ουσεϊνού Μπα δείχνει σε κάθε συμμετοχή του πως είναι ο επόμενος βασικός στόπερ του Ολυμπιακού. Και ο Μαρτίνς έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παίρνει χρόνο και ευκαιρίες. Γιατί τις αξίζει. Και τέλος, για την 5η θέση των στόπερ υπάρχει Μάρκοβιτς. Ενας παίκτης που αγοράστηκε με 1,5 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι και επίσης πρέπει κάποια στιγμή να πάρει τις ευκαιρίες του.

Η τρίτη μεταγραφική κουβέντα αφορά στη θέση «10». Μια κουβέντα που από μόνη της είναι άτοπη. Ο Κώστας Φορτούνης, ο φύσει και θέσει ηγέτης του Ολυμπιακού, έχει ήδη μπει σε ρυθμό επιστροφής και τον Ιανουάριο ξεκινάει προπονήσεις με τους συμπαίκτες του. Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι καλά και θα επιστρέψει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ενώ ο Χιλάλ Σουντανί εξελίσσεται σε εν δυνάμει MVP του Ολυμπιακού αγωνιζόμενος πίσω από τον επιθετικό. Μια ποια λογική, λοιπόν, θα αποκτηθεί κι άλλος παίκτης για μια θέση την οποία καλύπτουν ήδη 3, χωρίς σε αυτούς να βάζουμε τον Μπενζιά ή τα σχήματα με τρεις χαφ που επιλέγει συχνά ο Μαρτίνς.

Μεταγραφές, γενικώς, μπορεί να γίνουν. Αλλά κυρίως εάν προκύψουν αποχωρήσεις. Πωλήσεις. Αυτός είναι ένας παράγοντας που δεν μπορεί να τον υπολογίσει κανείς. Εάν φτάσει τέτοια πρόταση που θα δελεάσει τον Ολυμπιακό για οποιονδήποτε παίκτη, η κουβέντα θα αλλάξει. Προς το παρόν, όμως, ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος σε όλες τις γραμμές του. Οποιος αμφιβάλει για αυτό, ας ρίξει μια ματιά στο ρόστερ των Πειραιωτών. Κι ας αναλογιστεί εάν το ρόστερ είναι «επαρκές» ή όχι…

ΥΓ. Οι τιμές πώλησης των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες των υπόλοιπων ομάδων. Αυτό κρατήστε το στο μυαλό σας και όταν έρθει η ώρα, θα το αναλύσουμε περαιτέρω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ