Επιχείρηση «Φορτούνης, Ιανουάριος 2020»

Επιχείρηση «Φορτούνης, Ιανουάριος 2020»

Ο Κώστας Φορτούνης μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Και ο Ολυμπιακός περιμένει με ανυπομονησία τον ηγέτη του.

Σκεφτείτε την Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι. Την Μπάγερν Μονάχου χωρίς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Τη Λίβερπουλ χωρίς τον Μανέ ή τον Σαλάχ. Πόσο διαφορετικές ομάδες θα ήταν. Πόσο πιο αποδυναμωμένες και πόσο τελείως αλλιώτικες από ό,τι έχουμε γνωρίσει έως τώρα. Και τώρα σκεφτείτε τον Ολυμπιακό χωρίς τον Κώστα Φορτούνη.

Ο καλοκαιρινός τραυματισμός του κορυφαίου Ελληνα επιθετικού άλλαξε όλη την αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Και προκάλεσε ένα τεράστιο σοκ συνολικά στον σύλλογο. Η παρουσία του Ματιέ Βαλμπουενά μετρίασε αρκετά το μέγεθος της απουσίας. Αλλά σε καμία περίπτωση το κενό δεν καλύφθηκε. Δεν μπορεί να καλυφθεί. Ή καλύτερα, δεν μπορεί να αγοραστεί. Δεν υπάρχει στην αγορά και εάν υπάρχει, κάνει πάνω από 20 εκατομμύρια.

Ο Φορτούνης θα χάσει όλο το πρώτο μισό της χρονιάς. Αλλά ήδη κάνει αυτό που πρέπει για να είναι έτοιμος, δυνατός και σημαντικός. Όπως έκανε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη ζωή του Ολυμπιακού. Και η δουλειά που κάνει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, είναι σκληρή, επίπονη, πολύωρη, αλλά και στοχευμένη, με συγκεκριμένη λογική και με όλο το ιατρικό και προπονητικό επιτελείο να έχει στραμμένη την προσοχή τους πάνω του.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν οι συμπαίκτες του έβγαιναν στον αγωνιστικό χώρο του Ρέντη για να κάνουν τη δική τους προπόνηση, ενόψει του αποψινού αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, ο «Φόρτου» ολοκλήρωνε το δικό του 2ωρο πρόγραμμα. Στο γήπεδο. Υπό καταρρακτώδη βροχή. Με τρέξιμο, πολύ τρέξιμο. Και ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Σκληρές. Επίπονες. Πρόγραμμα που συνεχίστηκε στο γυμναστήριο και μετά στο φυσικοθεραπευτήριο. Πρόγραμμα που επαναλαμβάνεται καθημερινά, εδώ και εβδομάδες.

Χρονικός προσδιορισμός για το πότε θα επιστρέψει στη δράση ο Φορτούνης δεν υπήρχε, έως ότου ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για «μετά τις 15 Ιανουαρίου». Αλλά αυτό που σίγουρα υπάρχει και υπήρχε, είναι αισιοδοξία. Συγκρατημένη, αλλά αισιοδοξία. Διότι τα αποτελέσματα όλων των τεστ που έχει κάνει ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι άριστα. Η αντίδρασή του σε όλες τις ασκήσεις και τις επιβαρύνσεις είναι εντυπωσιακή.

Με βάση το ιατρικό πρωτόκολλο, τον Ιανουάριο του 2020 ο Φορτούνης θα είναι έτοιμος να μπει να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του. Στις 20 Ιανουαρίου συμπληρώνονται ακριβώς έξι μήνες από την ημέρα που πέρασε την πόρτα του χειρουργείου. Και ήδη το ρολόι μετράει αντίστροφα. Και για την επιστροφή στις προπονήσεις και (κυρίως) για την επιστροφή του στη δράση. Η οποία υπολογίζεται ότι θα γίνει μετά το πέρας του 6μήνου. Για λόγους… ασφαλείας.

Πάνω από όλα ο Ολυμπιακός κοιτάζει την υγεία του ποδοσφαιριστή του. Γιατί τον θέλει ξανά στο γήπεδο δυνατό και έτοιμο να κάνει ό,τι και πριν τον τραυματισμό του. Μόλις, λοιπόν, κριθεί ότι είναι απολύτως έτοιμος να μπει, θα μπει. Διότι εάν ήταν στο χέρι του Φορτούνη, ήδη θα είχε… μπουκάρει στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ